Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 36971 tot 36975
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 december 2012

Merkel sluit kwijtschelding Griekse schulden niet uit

De Duitse bondskanselier Angela Merkel sluit het niet uit dat in de toekomst nog meer Griekse schulden moeten worden kwijtgescholden.

Dat vertelde ze aan de krant Bild am Sonntag. Merkel wil wel wachten tot het huidige steunpakket afloopt in 2014, voordat wordt bekeken of een nieuwe 'haircut' nodig is.

Bron: ad.nl
Geplaatst: zondag 2 december 2012

Crisis maakt slaven van ons

Deskundigen van de missie die in Athene moet toezien op het Griekse financiële beleid, de trojka van Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het IMF, willen dat de Grieken die een baan hebben, meer kunnen werken.

Daarbij denken ze aan 6 dagen per week en 13 uur per dag. Ze dringen aan op liberalisering van de arbeidsmarkt, onder meer met de mogelijkheid 78 uur per week te werken in plaats van 40 uur in de huidige officiële werkweek.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 2 december 2012

90% van de steden die economisch het minst snel groeiden liggen in West-Europa en de VS

Steden worden naarmate de wereld globaliseert steeds belangijker. Hoe groter de stad, hoe meer innovatie er plaatsvindt en hoe creatiever de inwoners zijn. In zijn boek ‘Where Good Ideas Come From: The Natural History of Innovation,’ schrijft auteur Steven Johnson dat een stad die tienmaal groter is dan een andere zeventien maal innovatiever is. Een metropolis die vijftigmaal groter is dan een stad is maar liefst 130-maal zo innovatief. Ideeën worden dus steeds sneller gegenereerd naarmate er meer mensen dichter bij elkaar leven in grootsteden.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 2 december 2012

Nog een aanwijzing dat de Chinese hoeraberichten overroepen zijn

Omdat de economische cijfers en de rapportages die het Chinese staatsapparaat ter beschikking van de wereld stelt vaak weinig betrouwbaar zijn gebleken, hebben economen andere meetpunten gezocht om de ware staat van de Chinese economie te kennen.

Toen het land in 2010 ontkende dat er een vastgoedbubbel op komst was, gingen een aantal specialisten het elektriciteitsverbruik in woningen meten. In de Chinese media verscheen zo in 2010 een artikel waarin werd gesteld dat 64,5 miljoen elektriciteitsmeters de afgelopen zes maanden een nulverbruik registreerden. Hoewel de elektriciteitsmaatschappijen het bericht ontkenden werd toen verondersteld dat China appartementen op overschot had om 200 miljoen mensen te huisvesten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: zondag 2 december 2012

Geldhoeveelheid eurozone neemt harder toe

De aangepaste geldhoeveelheid M3 in de eurozone is in oktober harder gestegen dan voorzien, blijkt woensdag uit cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB).

De geldhoeveelheid nam vorige maand op jaarbasis met 3,9% toe. Economen rekenden op voorhand gemiddeld op een groei van 2,8%. In september groeide de geldhoeveelheid met 2,7%.