Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 36976 tot 36980
Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Waarom de markten hebben gefaald - voorlopig

Eigenlijk is het tamelijk bizar, de manier waarop de officieel beleden ideologie van het handelsblok EU in botsing kwam met de werkelijkheid. Want officieel zijn vrijhandel en de dictatuur van de (financiƫle) markten de leidende principes voor de economische basis onder de Europese Unie. Toch is er welbeschouwd weinig meer van over.

De onderliggende ideologie van de Europese Economische Gemeenschap was immer maar de geest van vrije handel. Helaas bleek deze in de praktijk echter onverenigbaar met de door de EC-leiding nagestreefde federalisering van Europa, en aangezien dit vooraf eenvoudig voorspelbaar was (iets dat door meerdere economen dan ook inderdaad is gedaan), valt niet te ontkennen dat de politieke strategie van de EC-leiding de afgelopen twintig jaar haaks stond op de formele doelstellingen waarop de toekomstige federatie zou worden gegrondvest.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Goede vooruitzichten Turkse economie

In de afgelopen jaren was de Turkse economie een van de sterkst groeiende ter wereld. In 2010 groeide de Turkse economie met 8,9 procent en met 8,5 procent in 2011.

De gouverneur van de Turkse centrale bank kijkt met vertrouwen naar de Turkse economie. Volgens hem zal deze volgend jaar met minstens 4 procent groeien

Bron: demorgen.be
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Standard & Poor's zet Egypte op zelfde hoogte als Griekenland

Standard & Poor's heeft de kredietrating van Egypte verlaagd, waardoor het Noord-Afrikaanse land nu dezelfde score draagt als Griekenland. Zowel Egypte als het zorgenkind van de eurozone krijgen nu een 'B-' van de kredietbeoordelaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Chinese productiestop aardmetalen verlengd

De grootste producent van zeldzame aardmetalen van China legt de productie nog een maand langer stil om zo de sterk dalende prijzen een halt toe te roepen. Dat maakte het bedrijf, Baotou Steel Rare-Earth, vandaag bekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Elektriciteit zo goed als gratis door zachte temperaturen

Door de zachte temperaturen is elektriciteit op de groothandelsmarkt momenteel zo goed als gratis. Dat is erg opmerkelijk in deze periode. Maar de consument zal dat niet merken op zijn factuur. Dat heeft netbeheerder Elia vanochtend gemeld op Radio 1.