EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
49
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36976 tot 36980 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 4 februari 2013

En de eurocrisis is terug

De eurocrisis lijkt terug van nooit weg geweest. De hoofdoorzaak is politieke onrust in cruciale landen zoals Italië en Spanje. Dit zorgt ervoor dat de beurzen, vooral de Italiaanse en de Spaanse, dalen, de euro daalt en de rentevoeten op overheidsobligaties terug stijgen. Een storm in een glas water of het begin van een hernieuwde eurocrisis?

De Spaanse Premier Rajoy wordt opnieuw beschuldigd van fraude en de oppositiepartijen in Spanje eisen zijn ontslag. Een ontslag van Rajoy zou Spanje slecht uitkomen aangezien het land zich geen politieke onrust kan veroorloven.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 februari 2013

Column Kees de Kort | Amerikaanse economie sukkelt door

"Er waren een heleboel cijfers. Maar de rode draad in al die cijfers de afgelopen weken, en dus ook afgelopen vrijdag, was weer dat die Amerikaanse economie een beetje doorsukkelt. Er zit een beetje groei in, maar niet veel. De arbeidsmarkt ook; het is niet slecht maar het is ook zeker niet goed. Het is een beetje muddle through. Als je dat in detail bekijkt; er komen wat banen bij maar heel opmerkelijk die gaan vooral naar 55-plussers. De groei van de werkgelegenheid in het afgelopen jaar is voor 80 tot 90 procent terecht gekomen bij 55-plussers. Dat betekent ook dat het voor de jongeren steeds moeilijker wordt, waardoor de jeugdwerkloosheid oploopt. Allemaal indicaties. Er gebeurt wel wat maar het gaat nou niet echt goed.""Het grote beeld is; het sukkelt een beetje door. De inkoopmanagersindex uit de industrie viel een beetje mee. Dat zat dan in de voorraadvorming. We weten allemaal dat een paar weken geleden de groeicijfers over het vierde kwartaal slecht waren, vanwege dalende voorraadvorming. Dus nu worden de voorraden weer aangevuld. Het kan allemaal geen kwaad, maar het is allemaal zeker geen kurken eraf."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 4 februari 2013

Nieuwe vastgoedcrisis onderweg in de VS?

We lazen afgelopen weekend enkele zorgwekkende berichten over de vastgoedsector in de VS. Uit de nieuwste data blijkt dat er een nieuwe golf aan faillissementen door de regio’s die tot voor kort de vastgoedcrisis redelijk hadden doorstaan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 februari 2013

Positief signaal: Heel de wereld noteert samen hoger

Januari 2013 was de eerste keer in lange tijd dat 18 van de belangrijkste aandelenbeurzen ter wereld boven hun 20-maandelijks gemiddelde noteerden. In het verleden was dit een zeer sterk signaal dat de stijging zich verder zou doorzetten.

In 2003 deed deze situatie zich nog eens voor waarna de beurzen wereldwijd nog 4 jaar hoger schoten. In 2009 was een gelijkaardige situatie goed voor een gezamenlijke stijging tot in 2010 waarna de Shanghai Index afhaakte.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 februari 2013

Duitse oppositie dreigt met no-bailout voor Cyprus

De Duitse Sociaaldemocratische oppositiepartij SPD dreigt roet in het eten te gooien voor een bailout van Cyprus. De partij legt strenge eisen op tafel voor Cyprus wil het mee akkoord gaan voor een bailout. Angela Merkel heeft de steun van het SPD nodig om een mogelijke bailout goed te keuren.

Tot nu toe is de SPD steeds mee gegaan in het verhaal van Merkel. Maar de Duitse media hebben van Cyprus een soort Russisch belastingparadijs gemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Duitsers terughoudend zijn voor een bailout van Cyprus. En het SPD eist nu forse hervormingen in Cyprus alvorens zij hun fiat geven.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs