Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 36976 tot 36980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

“Bernanke is een levensgevaarlijk man”

Ben Bernanke is een levensgevaarlijke man en zijn extreem soepele monetaire politiek vormt een groot gevaar voor de VS, veel groter dan de ‘fiscal cliff’ waar zoveel om te doen is. Deze uitspraak komt uit de mond van Peter Schiff, een man die nooit om de juiste woorden verlegen zit.

Schiff vertelt overigens niet echt nieuws, want hij kant zich al veel langer tegen de politiek van ongebreidelde geldcreatie zoals die door de Federal Reserve gevoerd wordt. Pas na verloop van tijd zal duidelijk worden hoe groot het kwaad wel is dat de Amerikaanse centrale bank heeft aangericht.

Volgens Schiff stevenen we regelrecht op ‘runaway inflation’ af, met een instorting van de waarde van ‘fiat money’ tot gevolg. Schiff is daarom een warm pleitbezorger voor goud, hij ziet de goudprijs door het plafond vliegen. Papieren geld dient volgens hem te worden vermeden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

'Amsterdamse beurs begint vlak'

De beurs in Amsterdam begint dinsdag waarschijnlijk vlak. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien.

Beleggers koesteren een sprankje hoop dat de Amerikaanse politici een akkoord weten te bereiken over de aanpak van het begrotingstekort en de 'fiscal cliff' kan worden afgewend. Daarnaast wordt gewacht op de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint met een tweedaagse beleidsvergadering.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Werkgevers verwachten 8 procent minder werk

Nederlandse werkgevers zijn bijzonder negatief over de vooruitzichten op de arbeidsmarkt. Ze verwachten in het eerste kwartaal van 2013 8 procent minder werkgelegenheid te kunnen bieden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Nikkei sluit met klein verlies

De beurs in Tokio is dinsdag met een klein verlies gesloten. Winstnemingen onder de sterk gestegen Japanse exportbedrijven en koersverliezen onder de elektriciteitsbedrijven wogen op het sentiment.

Ook werd gewacht op de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint met een tweedaagse beleidsvergadering. De Nikkei eindigde 0,1 procent lager op 9525,32 punten.

Bron: nieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Samsom : Europa kost meer dan ooit was beloofd

Europa gaat meer geld kosten dan ooit was beloofd. Dat heeft PvdA-leider Diederik Samsom maandagavond in Amsterdam gezegd tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van de 25ste sterfdag van partij-icoon Joop den Uyl.

"Ja, Europa gaat meer geld kosten dan ooit was beloofd. En ja, we gaan meer bevoegdheden met elkaar delen dan we comfortabel vinden", zei Samsom tijdens de bijeenkomst in De Rode Hoed. "Omdat we voor onze kinderen dat Europa willen dat problemen oplost, in plaats van creëert."

Samsom vindt het belangrijk om het 'echte verhaal' over Europa te vertellen, omdat anders mensen afhaken. Van de opgaven waar Nederland voor staat, zorgt Europa bij Samsom voor de 'meeste hoofdbrekens'. "Europa wordt onze zwaarste beproeving." Volgens de PvdA-leider moeten nu belangrijke besluiten worden genomen zoals de vorming van een bankenunie.