Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 36986 tot 36990
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 16 december 2012

Tienduizenden betogers in Madrid tegen besparingen in gezondheidszorg

In de Spaanse hoofdstad Madrid hebben tienduizenden mensen betoogd tegen de besparingen en privatiseringen die de conservatieve regionale regering plant in de gezondheidszorg.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 16 december 2012

'Italië kan spanning aan zonder hulp ECB'

Italië kan de huidige spanning op de financiële markten het hoofd bieden zonder hulp van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat zegt bestuurder Ignazio Visco van de Italiaanse centrale bank in een zondag gepubliceerd vraaggesprek met dagblad La Stampa.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 16 december 2012

ESM-hoofd verwacht einde schuldencrisis binnen 3 jaar

Klaus Regling, het hoofd van het Europese noodfonds, verwacht dat de Europese schuldencrisis binnen twee tot drie jaar is afgelopen.

“We zijn op de helft”, zo vertelt de topman het permanente noodfonds ESM tegenover het Duitse magazine Focus.

“We maken goede vooruitgang. Het zal nog twee tot drie jaar duren voordat alle begrotingstekorten in de eurolanden onder de 3 procent van het bnp liggen. Dan zijn we goed op weg om gebalanceerde budgetten te hebben.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 16 december 2012

'Republikeinen VS slikken meer belasting rijken'

De Republikeinen in de Verenigde Staten tonen zich voor het eerst bereid om belastingvoordelen voor de hoogste inkomens af te schaffen.

Voorwaarde is wel dat er flink wordt bezuinigd op de sociale zekerheid. Die handreiking heeft de Republikeinse leider John Boehner zaterdag aan president Barack Obama gedaan, stelden bronnen in het Witte Huis.

Als de beweringen kloppen, zou het de eerste keer zijn dat Boehner wijkt van zijn standpunt dat belastingverlagingen voor iedereen verlengd moeten worden, dus ook voor de best verdienende 2 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

Goud en zilver report (Week 50)

Afgelopen week gingen de prijzen van goud en zilver opnieuw onderuit, ondanks de aankondiging van een nieuwe stimuleringsronde door de Federal Reserve op woensdag. De goudprijs ging in een week tijd van €1318,60 naar €1.288,45 per troy ounce, een prijsdaling van 2,28%. De prijs van zilver zakte nog iets meer weg, van €822,51 naar €788,30 per kilo. Dat is een daling van 4,16%.