Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 36991 tot 36995
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds gaven aan het eind van de middag al hun eerdere winsten op, terwijl Europese aandelenmarkten naar positief terrein bewogen, en zijn maandag lager gesloten. Het verlies komt onverwachts, aangezien het belangrijkste verhaal van de dag, de aankondiging van de Italiaanse premier Mario Monti dat hij binnenkort zijn functie neerlegt, ertoe leidde dat de obligaties van de perifere landen van de eurozone onder druk stonden.

De yields op de staatsleningen van de kernlanden van de eurozone, waaronder Duitsland, kwamen na het aanvankelijke risicomijdende sentiment aan het einde van de handelsdag weer op onveranderd uit.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Gebruik voedselbonnen VS stijgt met 1 miljoen in twee maanden

In de maand september nam het gebruik van voedselbonnen in de VS al toe met meer dan 420 duizend personen naar een totaal van 47,1 miljoen. Dat was de grootste maandelijkse stijging in een jaar tijd, totdat de gegevens van oktober naar buiten werden gebracht. In die maand sloten namelijk nog eens 607.544 Amerikanen zich aan in de rij voor voedselbonnen. Het totaal aantal gebruikers komt daarmee op meer dan 47,7 miljoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Aandelen olieraffinaderijen gaan verticaal

De aandelen van Amerikaanse olieraffinaderijen stegen gemiddeld +70 % de laatste 6 maanden. Ze deden het daarmee +45 % beter dan de markt! En de stijging lijkt nog niet voorbij. Een waanzinnige prestatie.

Dat de stijging nog niet voorbij is, blijkt uit de distillate crack spreads ten opzichte van de olieprijzen. De grote spread duidt op serieuze schaarste op de markt. De voorraden staan op het laagste punt in 4 jaar. Een economische heropleving zou het tekort alleen maar doen toenemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Monti en Berlusconi veroorzaken geen paniek op de markten

In Italië gooit premier Mario Monti de handdoek in de ring, hij ziet het niet meer zitten om door te doen zonder de steun van de partij van Silvio Berlusconi in het parlement. Daarmee wordt nogmaals duidelijk hoe instabiel de politieke situatie in Italië eigenlijk wel is.

Op de obligatiemarkten zat de kat meteen weer op de koord. Het rendement op de 2-jarige Italiaanse staatsobligatie schoot door tot het hoogste niveau sinds september. Ook de West-Europese beurzen openden lager, maar uiteindelijk viel het allemaal nog wel mee.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Brusselse beurs eindigt weinig lager

Stijgende koersen op Wall Street deden de teleurstelling omtrent de mogelijke politieke comeback van Silvio Berlusconi (foto) in Italië vergeten op de Europese beurzen. In Brussel eindigde de Bel20 0,04 procent lager op 2.423,16 punten.