Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 36991 tot 36995
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Banken zien aanhoudende recessie in eurozone

De economie van de eurozone krimpt volgend jaar verder. Dat stelden de banken BNP Paribas en Goldman Sachs vrijdag.

BNP Paribas voorziet voor 2013 een economische krimp van 0,4 procent in de eurozone, Goldman Sachs verwacht een achteruitgang met 0,2 procent. Beide banken gingen bij de vorige ramingen nog uit van een bescheiden groei volgend jaar. Die voorzien ze nu pas in 2014.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Column Kees de Kort | We hebben een winnaar?

De Amerikaanse groeicijfers van 2,7 procent over het derde kwartaal op jaarbasis is een tweede schatting. "Veel mensen dachten: we hebben een winnaar", zegt BNR's Kees de Kort.

Een paar weken geleden was de eerste schatting van die groei: die veel tegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

AEX flirt met hoogste koers 2012

De Europese beurzen wisten vrijdag de eerdere verliezen weg te werken. In Amsterdam flirtte de de AEX op de laatste dag van de maand met de hoogste slotkoers van het jaar. De aandacht bleef gericht op de Verenigde Staten, waar de Democraten en Republikeinen nog altijd ruziƫn over de aanpak van de schuldenlast.

,,Het blijft een verrassende beurs en het lijkt erop dat we verder omhoog willen gaan. We zijn er echter nog niet. De AEX moet eerst door de 340 punten breken. Ondanks het politieke gesteggel in de VS gelooft iedereen dat er uiteindelijk toch een begrotingsdeal komt. Ook worden de Amerikaanse macrocijfers steeds beter'', aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Bondsdag keurt nieuwe hulp aan Grieken goed

De Duitse Bondsdag heeft vrijdag zoals verwacht met een ruime meerderheid ingestemd met aanvullende Europese steun aan Griekenland. Die instemming was nodig omdat het Constitutionele Hof in Karsruhe eerder dit jaar bepaalde dat de Duitse regering al zijn beslissingen in het kader van de bestrijding van de eurocrisis aan het parlement moet voorleggen.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Eindejaarssprint: veel meer huizen verkocht

Huizenzoekers proberen nog snel hun slag te slaan, voordat de regels per 1 januari veranderen. Deze maand zijn volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars een kwart meer huizen verkocht in vergelijking met vorige maand.