Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 36996 tot 37000
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Grondstoffen kunnen Afrika uit armoede tillen

Het potentieel van de recent in Afrika ontdekte grondstoffen om een brede ontwikkeling op gang te brengen, blijft nog onderbenut. Met 30 procent van de grondstoffen van de wereld heeft Afrika één van de grootste kansen om zijn bevolking uit de armoede te tillen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Wall Street blijft kijken naar fiscal cliff

Wall Street opende donderdag licht lager. Beleggers putten wel moed uit de vroegtijdige terugkeer van president Obama van een vakantie op Hawaii om de onderhandelingen over de begroting te hervatten.

De Democraten en Republikeinen moeten elkaar voor 1 januari vinden om te voorkomen dat de Verenigde Staten in de begrotingsafgrond (fiscal cliff) storten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Eurocrisis bepaalde ook dit jaar beurshandel

De Europese schuldencrisis beheerste in 2012, voor het derde jaar op rij, de internationale beurshandel. Ook de Amerikaanse schuldenproblematiek hield beleggers bezig. Beide kwesties dreigen hun schaduw te werpen over 2013, een jaar waarin duidelijk moet worden hoe zwaar de wereldeconomie getroffen is door de financiële malaise bij overheden.

De eerste maanden van 2012 bepaalde de politieke crisis in Griekenland, waar het draagvlak voor hervormingen en bezuinigingen ver te zoeken was, de stemming op de financiële markten. De impasse, die pas tegen de zomer en na twee stembusgangen kon worden doorbroken, zette wereldwijd de aandelenkoersen zwaar onder druk. Ook werd het overgrote deel van de private investeerders in Grieks staatspapier min of meer gedwongen tot gedeeltelijke kwijtschelding.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

VS VANDAAG: Wall Street gaat hogere opening tegemoet

Wall Street zal donderdag naar verwachting hoger openen, waarbij de aandacht ligt op de fiscal cliff onderhandelingen die naar verwachting hervat zullen worden op donderdag, terwijl de steunaanvragen afnamen en publicaties over het consumentenvertrouwen ook op de rol staat.

Omstreeks 15.00 uur staan de S&P 500 futures 1,60 punten hoger, terwijl de futures voor DJIA 9,00 punten stijgen en de Nasdaq 100 futures 4,25 punten toevoegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

DAX steeg 30 procent in 2012

De DAX, graadmeter van de aandelenbeurs in Frankfurt, ligt op koers om het beste jaarresultaat neer te zetten sinds 2003.

De index is dit jaar al circa 30 procent gestegen en sluit het jaar vrijdag af. Met de jaarwinst tot nu toe is de DAX de best presterende index in een geïndustrialiseerd land op Griekenland na, zo blijkt uit gegevens die persbureau Bloomberg donderdag naar buiten bracht.