Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36996 tot 37000
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Opnieuw uitstel cijfers Griekse banken

Een deadline voor Griekse banken om met hun halfjaarresultaten naar buiten te komen, wordt verder opgeschoven naar 21 december.

Dat maakte het Griekse ministerie van Financiën vrijdag bekend.

De Griekse overheid had eerder de publicatie van de halfjaarcijfers uitgesteld naar 31 oktober en vervolgens naar eind november.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

6 feiten die aangeven hoe angstaanjagend diep de huidige Europese recessie is

De cijfers komen recht uit het laatste Eurostatrapport:

1. Zowel de economie van de EU-17 als die van de EU-27 zijn de voorbije twee kwartalen gekrompen in vergelijking met een jaar eerder.  Indien uitzondering wordt gemaakt voor de groei van 0,1% van de economie van de EU-27 in het laatste kwartaal, geldt die opmerking ook voor de EU17 en de EU27 in vergelijking met het vorige kwartaal. We mogen dus spreken over een recessie in de ganse regio.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Beurs kabbelt het weekend in

De Europese beurzen deden het vandaag na de schitterende prestatie van gisteren wat rustiger aan. In Brussel, waar de Bel20 0,59 procent verloor op 2.436,95 punten, deden weinig aandelen zich opvallen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Rusland beste keuze in 'Emerging Europe'

Société Générale geeft Rusland een duidelijke voorkeur binnen het ‘opkomende Europa’, dit op de eerste plaats voor de lage waarderingen van de aandelen die op de beurs van Moskou noteren (2012 K/W 8.3x vs. 11.2x voor GEM) en voor de grote weging van de Russische aandelen in de regio (41,9 % van de totale marktkapitalisatie).

De Turkse beurs heeft momenteel het sterkste momentum in de regio, maar om tactische redenen geven de analisten van Société Générale toch de voorkeur aan Rusland, dat het advies ‘Overweight’ krijgt. Russische aandelen zijn klaar voor een re-rating en dat niet alleen op de korte termijn.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Obama speelt met 4 ideeën om een oplossing voor de ‘fiscal cliff’ te vinden

In het zoeken naar een oplossing voor de ‘fiscal cliff’ heeft president Barack Obama een eerste zet gedaan door met een voorstel naar buiten te komen. Het Witte Huis wil 1.600 miljard dollar binnenhalen via het verhogen van de belastingen en stelt daarnaast voor om 400 miljard dollar te besparen in Medicare en andere voorzieningen.

Het voorstel zal door de Republikeinen waarschijnlijk afgeschoten worden, maar het bevat volgens Joe Weisenthal van Business Insider toch minstens 4 goede ideeën. Het eerste is eigenlijk het ei van Columbus en slaat op het begrotingsplafond. Obama stelt voor om dat plafond kort en goed af te schaffen, zodat verder debatteren er over niet meer hoeft.