Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 37011 tot 37015
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

Recessie in Cyprus zal langer duren dan verwacht

De recessie in Cyprus zal langer en dieper uitvallen dan tot nu toe werd gedacht. Dat bericht het Griekse nieuwsagentschap AMNA op basis van de Bank van Cyprus.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

BRICS-landen herbevestigen rol op economisch vlak

In 2012 herbevestigden de groeilanden hun rol op economisch vlak. Het moment waarop landen als China, Braziliƫ en India de wereldeconomie verregaand gaan bepalen, is volgens de Amerikaanse inlichtingendienst NIC nog maar een kwestie van tijd.

Fabelachtige groeicijfers konden de opkomende economieƫn dit jaar minder voorleggen dan bijvoorbeeld in 2011. Toch herbevestigden de groeilanden ook in 2012 hun rol op economisch vlak.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

'Polen kan in 2016 euro invoeren'

Polen zou in 2016 al de euro kunnen invoeren. Om dat doel te halen zou de overheid wel werk moeten maken van een eventuele toetreding.

Dat verklaarde zaterdag een adviseur van de Poolse president, Roman Kuzniar, meldt persbureau Reuters.

Naar verluidt zouden beleidsmakers binnen de Poolse overheid bang zijn dat het land buiten wordt gesloten van toetreding door de schuldencrisis en de maatregelen die de eurozone neemt om de crisis te bestrijden

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

'Economie van hele eurozone blijft verzwakken'

Het gaat niet allen slecht met de economie van zuid-Europese landen, maar heel Europa heeft steeds meer last van de crisis.

Dat zegt Erkki Liikanen, lid van de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag, dat is ingezien door persbureau Reuters.

"Er zijn meerdere indicaties dat de economie verzwakt, niet alleen in zuid-Europa maar in de hele eurozone", zegt Liikanen. Volgens hem is niemand daarvoor immuun, 'zelfs niet de Duitse economie'.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 50

Deze week kijken we voornamelijk naar de nieuwe actie van de Federal Reserve, welk effect gaat dit hebben en is dit misschien een onderdeel van een groter plan?

De Amerikaanse centrale bank (F.E.D.) heeft beslist elke maand 45 miljard dollar extra te drukken om obligaties te kopen en de economie te ondersteunen. Bovendien koppelt ze veel duidelijker dan vroeger haar nulrentebeleid aan de werkloosheid en de inflatie. De F.E.D. kopieert hiermee Mario Monti die ook alles zal doen wat nodig is om de euro overeind te houden. De F.E.D. gaat ook al het mogelijke doen om de werkloosheid te doen zakken en de economie te laten aantrekken. Hoeveel geld dat dat gaat kosten, maakt niet meer uit, zolang de doelen maar worden bereikt.

[...]