Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 37016 tot 37020
Bron: beurs.nl
Geplaatst: zondag 2 december 2012

Geldhoeveelheid eurozone neemt harder toe

De aangepaste geldhoeveelheid M3 in de eurozone is in oktober harder gestegen dan voorzien, blijkt woensdag uit cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB).

De geldhoeveelheid nam vorige maand op jaarbasis met 3,9% toe. Economen rekenden op voorhand gemiddeld op een groei van 2,8%. In september groeide de geldhoeveelheid met 2,7%.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

De EU horrorgrafiek: 26 miljoen werklozen

Deze onderstaande grafiek gaat al geruime tijd richting het Noorden. Letterlijk en figuurlijk, want steeds meer mensen in de noordelijke landen van Europa verliezen hun baan. Inmiddels zijn er 26 miljoen werklozen in Europa.

Zowel in de eurozone als in de 27 landen van de EU steeg het werkloosheidspercentage in oktober 2012. In de landen van de euro kwam het werkloosheidspercentage uit op 11,7%. Dit is een nieuw record.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

ECB-bestuurder wil hechtere Europese unie

ECB-bestuurder Benoit Coeuré heeft in Parijs de EU opgeroep om een hechtere politieke unie te vormen.

"De notie dat de euro een valuta zonder staat is, is in mijn opinie onjuist", zei hij volgens persbureau Reuters.

"De euro is een valuta binnen een staat - maar de overheidstakken van die staat zijn nog niet duidelijk gedefinieerd." Coeuré verdedigde het programma waarmee de ECB staatsobligaties opkoopt om de leenkosten van crisislanden te drukken.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

'Meer banen weg bij Delta Lloyd'

Dat zegt bestuursvoorzitter Niek Hoek zaterdag in het NRC Handelsblad. De afgelopen jaren kromp het personeelsbestand al met een kwart tot ongeveer 5400 werknemers. De komende jaren zet die krimp door met 4 to 5 procent per jaar, aldus Hoek.

Volgens de bestuursvoorzitter moet Delta Lloyd efficiënter gaan werken. “En dat is nodig, want we willen de grootste worden”, aldus Hoek in de krant. De economische crisis ligt volgens Hoek niet aan de basis van de komende ontslagronde.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

Griekse bezuinigingen op zorg veroorzaken hiv-crisis

De 40-jarige Vicky injecteert zich in het centrum van Athene met een cocktail van diverse drugs.

De tweede crisis in Griekenland doemt op: het aantal drugsverslaafden met hiv stijgt enorm. Het aantal hiv-besmettingen lag van 2007 tot 2010 stabiel tussen de 10 tot 15 verslaafden per jaar. Maar in 2011 waren dat er 256, en in de eerste zes maanden van dit jaar zelfs al 314.