Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 37016 tot 37020
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Merkel voorziet moeilijke jaren voor eurozone

De eurolanden staan nog jaren van pijnlijke hervormingen, langzame groei en hoge werkloosheid te wachten. Dat stelde de Duitse bondskanselier Angela Merkel vrijdag na afloop van de EU-top.

Merkel verwelkomde de besluiten over de Europese bankenunie en de noodkredieten voor Griekenland die de afgelopen dagen in Brussel zijn genomen. Ze waarschuwde echter dat er nog een lange weg is te gaan. ,,De veranderingen die we doorvoeren zijn moeilijk en pijnlijk'', stelde ze.

Bron: tijd.be
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Bear&Bull Blog : Een kwestie van goud

'Waarom zou ik in goud beleggen? Een spaarboekje biedt tenminste nog een beetje rente, een klomp goud biedt niks.' 'Juist, maar als de wereld vergaat en de hele economie is verwoest en al je spaargeld en alle aandelen en obligaties zijn in rook opgegaan, dan zal je verdomd blij zijn dat je die klomp goud nog bezit.' 'En wanneer zou de wereld dan vergaan?' 'Volgende vrijdag.' 'Oei. In dat geval...'

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Column Kees de Kort | Japan staat stil

Het blijkt opnieuw dat de Japanse ondernemers het vertrouwen kwijtraken. "En dat is ook niet zo gek", zegt BNR's Kees de Kort.

"In Japan is het in 1988/1989 misgegaan door de schuldencrisis en sindsdien blijft het maar doorsukkelen: meer schulden, vergrijzing er bovenop en weinig groei. En als je naar het politieke stelsel kijkt van Japan, dan zijn ze sinds 1989 toe aan de 20e premier. Dat geeft toch aan dat de Japanse politici niks met elkaar weten te bedenken", zegt De Kort.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Goudanalisten hebben geen oog voor vraag uit Azië

Het is de tijd van het jaar voor prognoses en de erkende analisten zien in het algemeen stijgende goudprijzen in 2013. Een marktanalist van Reuters is er echter van overtuigd dat zijn collega’s bij de grootbanken teveel naar ontwikkelingen in het westen kijken, en te weinig oog hebben voor de Aziatische vraag. Wij zouden daar vervolgens nog de factor marktmanipulatie aan willen toevoegen, en het prijsplaatje voor goud is compleet.

Analisten zien goud volgend jaar gemiddeld licht boven de $1800 uitkomen. Afwijkend is daarbij de verwachting van de experts bij ABN/AMRO. Onze landgenoten zien doorzetting van het economisch herstel in de VS, en verwachten dat goud daarom zal zakken tot gemiddeld $1400 in 2013, en tot $1300 het jaar erop.

Bron: tijd.be
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Spaanse staatsschuld hoogst in een eeuw

De schuldenberg van de Spaanse staat blijft aangroeien. In het derde kwartaal van 2012 lag de top op 77,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat is het hoogste peil sinds 1912.