Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37021 tot 37025
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Italiaanse rente loopt op

De rente op Italiaanse staatsobligaties is maandag stevig opgelopen. Beleggers maken zich zorgen over de politieke toekomst van het land nadat premier Monti dit weekeinde had aangegeven nog deze maand op te stappen.

De rente op 10-jarige Italiaanse leningen liep maandag op tot 4,8 procent. Vrijdag stond het rendement op die leningen nog op circa 4,5 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 december 2012

“Euro shorten gaat winstgevend worden”

Op de valutamarkten heeft de Euro de beloning voor het bereiken van een akkoord over Griekenland cash mogen ontvangen. Stapsgewijs is de koers van de Euro opgetippeld. Op de chart ligt de munt erbij als een dijk, niets lijkt een verdere koersstijging in de weg te staan.

Het probleem Griekenland kan voor geruime tijd naar het archief verwezen worden. Daardoor zijn ook de kansen op een besmetting richting andere landen een stuk kleiner geworden. Opgelet evenwel, kleiner geworden wil niet zeggen dat die kansen helemaal zijn verdwenen.

Bron: Solidor.com
Geplaatst: maandag 10 december 2012

De eigenschappen en voordelen van geld. Deel 2

Nu er in het vorige stuk vastgesteld is dat alle vormen van geld zijn ontstaan, en moeten ontstaan zijn uit de vrije markt, gaan we hier verder met de voordelen van geld en de voorwaarden waaraan geld moet voldoen. Het gebruik van betaalmiddelen maakt indirecte ruil mogelijk. Het stelt specialisten in staat hun producten te verhandelen tegen geld. Een samenleving kan moeilijk industrialiseren en specialiseren als het enkel gebaseerd is op ruilhandel. Er zijn namelijk een aantal kernproblemen met ruilhandel.

[...]

Bron: Optieblog.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Tom DeMark: China heeft bodem gezet

Over Tom DeMark hebben we dit jaar al vaker geschreven (lees hier) en de afgelopen week was er weer een aardige voorspelling: volgens DeMark kan de Chinese beurs weer flink gaan stijgen. Hij voorziet voor de Shanghai Composite Index dan ook een koersstijging van 48 procent in de komende negen maanden.

[...]

Bron: Optieblog.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Analyse goud week 50

Een nieuwe analyse op het meest favoriete edelmetaal van beleggers, goud. De goudprijs heeft het in de afgelopen weken niet heel goed gedaan. Als we er een daggrafiek bijpakken, dan valt zelfs te zien dat goud sinds 26 november in een kortetermijn neerwaartse trend is gekomen. Op het wat grotere plaatje staat daar tegenover, dat goud nu op een mooie steunzone is beland.

Al sinds eind augustus tot aan nu, kan er een groot zijwaarts koerspatroon worden ontdekt in de goudkoers. Wij gebruiken voor deze analyse de koers van de SPDR Gold Trust Shares (NYSE: GLD), die de goudprijs trackt.

[...]