Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 37021 tot 37025
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Eindmeet in de VS nog ver buiten bereik, de klok tikt ongenadig verder

House of Representatives Speaker John Boehner kwam gisterenavond met slecht nieuws daarbuiten: de besprekingen omtrent de ‘fiscal cliff’ zitten nog steeds muurvast. U.S. Treasury Secretary Timothy Geithner zou zich weinig soepel opstellen bij de onderhandelingen.

Maar Boehner had ook kritiek op president Barack Obama die hij een gebrek aan ‘serieux’ verwijtte. Obama stelde een oplossing voor Kerstmis in het vooruitzicht, maar zou tot dusver nog vrijwel geen enkele toegeving gedaan hebben. Ook de andere democraten die mee onderhandelen hebben de hakken in het zand gezet.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Eurostat: Inflatie november naar 2,2%, werkloosheid iets gestegen

Eurostat heeft vandaag nieuwe cijfers vrijgegeven over de inflatie en de werkloosheid in de Eurozone. De inflatie in de maand november kwam deze maand uit op een lager niveau van gemiddeld 2,2% op jaarbasis, tegenover 2,5% een maand geleden. Vooral de kosten van energie gingen de afgelopen maand iets omlaag. De werkloosheid steeg van 11,6 in september naar 11,7% in oktober.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Infographic: De ondergrondse goudvoorraden

VisualCapitalist heeft in opdracht van Natural Resource Holdings een overzicht gemaakt van de ondergrondse goudreserves. De infographic laat zien in welke werelddelen het meeste goud in de grond zit, waar de grootste goudmijnen zich bevinden en hoeveel ondergrondse goudreserves nog niet aangeboord zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Economie India groeit 5,3 procent

De Indiase economie is in het derde kwartaal met 5,3 procent op jaarbasis gegroeid. In het kwartaal daarvoor groeide de op twee na grootste economie van Azië nog met 5,5 procent. Dat maakte de Indiase overheid vrijdag bekend.

De groei is hiermee weer terug op het niveau van begin dit jaar. In de periode januari-maart bereikte de economische groei het laagste niveau in 3 jaar tijd. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de groei nog 6,7 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

'Lagere opening AEX voorzien'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk licht lager openen. Ook de andere Europese beurzen doen een stapje terug nadat de graadmeters een dag eerder op bijna de hoogste standen van het jaar sloten. De aandacht is opnieuw gericht op de Verenigde Staten, waar de hoop op een begrotingsdeal weer wat is getemperd.

,,De AEX opent tot 1 punt lager. Het zal een stille vrijdag worden. Het is de laatste dag van de maand en de beurzen ogen alsof er niets aan de hand is. Onderliggend broeit er echter van alles. In de VS zijn de onderhandelingen over de fiscal cliff weer een stap teruggezet, in Duitsland wordt gestemd over de Griekse steun en de Griekse banken verzetten zich tegen vrijwillige medewerking aan het steunplan", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.