Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37026 tot 37030
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

AEX begint in de min

De beurs in Amsterdam is in de min begonnen. Beleggers wegen goed nieuws over de schuldeninkoop in Griekenland af tegen de politieke onzekerheid in Italië en gemengde macrocijfers uit China.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Griekenland overweegt heropening obligatie-terugkoopprogramma

Griekenland overweegt om het vorige week gelanceerde obligatie-terugkoopprogramma maandag te heropenen. Vrijdag verstreek de deadline voor private obligatiehouders om deel te nemen maar het aantal toezeggingen zou onder een vooraf beoogd bedrag van zo'n EUR30 miljard uitkomen, meldden bronnen zondagavond.

Het obligatie-terugkoopprogramma heeft als doel om ongeveer de helft van een bedrag van EUR62 miljard aan uitstaande leningen bij private kredietverstrekkers terug te kopen voor eenderde van hun nominale waarde. Hiermee zou het schuldniveau met zo'n EUR20 miljard worden verlaagd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

'AEX begint in mineur'

De beurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting licht lager. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine verliezen beginnen. Eerder op de ochtend leken de aandelenmarkten nog met winsten aan de nieuwe handelsweek te beginnen dankzij goed nieuws uit Griekenland. De politieke onzekerheid in Italië en gemengde macrocijfers uit China wegen echter op het sentiment.

In Italië stapt Mario Monti nog deze maand op als premier, zodra het parlement een aantal financieel-economische maatregelen heeft genomen. Zijn voorganger Silvio Berlusconi maakte ondertussen bekend dat hij terug wil keren als premier na de vervroegde verkiezingen die naar verwachting in februari worden gehouden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Vrees voor recessie na krimp Japanse economie

De vrees voor een recessie in Japan nam maandag toe nadat de overheid bevestigde dat de economie van het land in het derde kwartaal is gekrompen. Net als bij een eerdere raming kwamen de rekenmeesters uit op een terugval van 0,9 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot 1 punt hoger

De AEX opent maandag naar verwachting vlak tot 1 punten hoger, in reactie op een reeks macro-data uit China en de VS, waarbij de zorgen over de Europese schuldproblemen voortduren.

De AEX-index sloot vrijdag 0,4% hoger op 342,61 punten, de Midkap won 0,5% op 533,56 punten en de Smallcap eindigde vlak op 389,81 punten.