Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 37036 tot 37040
Bron: tijd.be
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Spaanse staatsschuld hoogst in een eeuw

De schuldenberg van de Spaanse staat blijft aangroeien. In het derde kwartaal van 2012 lag de top op 77,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat is het hoogste peil sinds 1912.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Column Kees de Kort | Alleen maar leven in het nu

Amerika geeft 80 procent meer uit dan het binnenkrijgt. "Met zulke stimuleringsmaatregelen groeit alles", zegt BNR's Kees de Kort.

"In de eerste twee maanden van het nieuwe belastingjaar heeft de Amerikaanse regering 290 miljard dollar meer uitgegeven dan er binnengekomen is (...) Dus ze geven 80 procent meer uit dan ze binnenkrijgen, 290 miljard in twee maanden. En dan vinden we het gek dat de Amerikaanse economie wat groeit."

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Italiaanse staatsschuld boven de 2 biljoen

De staatsschuld van Italiƫ is in oktober voor het eerst tot boven de grens van 2 biljoen euro gestegen. Dat liet de Italiaanse centrale bank vrijdag weten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

'Versoepeling hypotheken is sleutel voor herstel'

Het is een goed idee dat starters straks een hogere hypotheek mogen afsluiten. Volgens woningmarktexpert Boelhouwer verslechtert anders de woningmarkt verder.

"Dit is een erg verstandig besluit," zegt hoogleraar Boelhouwer bij RTL Z. "Deskundigen en organisaties vragen al tijden om de positie van starters te verbeteren. Die zijn de sleutel tot het herstel van de woningmarkt." Zo staat de Vereniging Eigen Huis achter het voorstel (video)van het kabinet.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Autoverkopen Europese Unie op laagste punt in 19 jaar

Het aantal verkochte auto's in de Europese Unie bereikte het laagste punt in 19 jaar tijd. Vooral Peugeot, Citroen en Fiat zagen hun verkoopcijfers sterk teruglopen. In de eerste elf maanden van dit jaar werden er 11,3 miljoen auto's verkocht, een daling van 7,6% ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Sinds 1993 werden er niet zo weinig auto's verkocht als nu, een rechtstreeks gevolg van de Europese schuldencrisis.