Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 37036 tot 37040
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

AEX flirt met hoogste koers 2012

De Europese beurzen wisten vrijdag de eerdere verliezen weg te werken. In Amsterdam flirtte de de AEX op de laatste dag van de maand met de hoogste slotkoers van het jaar. De aandacht bleef gericht op de Verenigde Staten, waar de Democraten en Republikeinen nog altijd ruziën over de aanpak van de schuldenlast.

,,Het blijft een verrassende beurs en het lijkt erop dat we verder omhoog willen gaan. We zijn er echter nog niet. De AEX moet eerst door de 340 punten breken. Ondanks het politieke gesteggel in de VS gelooft iedereen dat er uiteindelijk toch een begrotingsdeal komt. Ook worden de Amerikaanse macrocijfers steeds beter'', aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Bondsdag keurt nieuwe hulp aan Grieken goed

De Duitse Bondsdag heeft vrijdag zoals verwacht met een ruime meerderheid ingestemd met aanvullende Europese steun aan Griekenland. Die instemming was nodig omdat het Constitutionele Hof in Karsruhe eerder dit jaar bepaalde dat de Duitse regering al zijn beslissingen in het kader van de bestrijding van de eurocrisis aan het parlement moet voorleggen.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Eindejaarssprint: veel meer huizen verkocht

Huizenzoekers proberen nog snel hun slag te slaan, voordat de regels per 1 januari veranderen. Deze maand zijn volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars een kwart meer huizen verkocht in vergelijking met vorige maand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

“Akkoord over Griekenland voedt alleen de illusie dat een oplossing dichterbij komt”

Darrell Delamaide, politieke columnist voor MarketWatch in Washington, vreest dat Europa van de ene illusie in de andere valt. De overheden hebben na een spelletje touwtrekken een overeenkomst over Griekenland bereikt, maar veel meer dan een fata morgana is die niet.

Er is namelijk niets opgelost, alles wat Europa en zijn medeplichtingen doen is de problemen voor zich uitschuiven in de hoop dat die vanzelf opgelost worden. Het spreekt vanzelf dat dit klinkklare onzin is, problemen verdwijnen niet zonder een gefundeerde oplossing.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Werkloosheid eurozone loopt verder op

De werkloosheid in de eurolanden is in oktober gestegen tot het recordniveau van 11,7 procent. Dat maakte Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag bekend.

De werkloosheid in de 17 eurolanden bedroeg in september gemiddeld 11,6 procent van de beroepsbevolking. In oktober 2011 lag het percentage nog op 10,4 procent. Vorige maand telde Eurostat 18,7 miljoen werklozen in de eurozone, dat waren er bijna 2,2 miljoen meer dan een jaar eerder.