Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 37046 tot 37050
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Economisch vertrouwen eurozone stijgt voor eerst sinds februari

Het economisch vertrouwen van bedrijfsleiders en consumenten in de eurozone is in november gestegen, na acht maanden op rij te zijn gedaald, blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Zwitserse centrale bank: 'Hoge koers Franc hindert bedrijven'

Thomas Jordan, de president van de Swiss National Bank (SNB) heeft woensdagavond gezegd dat de koers van de Zwitserse Franc nog steeds hoog staat en daarmee hinderlijk is voor veel bedrijven, vooral in een tijdperk van beperkte economische groei in de hele wereld. Een opmerkelijke uitspraak, aangezien de SNB vorig jaar september een plafond instelde voor de waarde van de munt ten opzichte van de euro.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Europese Commissie onderzoekt gevaren huizenbubbel Nederland

De Europese Commissie start een 'diepgravend onderzoek' naar de Nederlandse economie om vast te kunnen stellen wat de risico's zijn van de huizenmarktzeepbel in ons land. Dat schrijft Reuters op basis van uitspraken die de Europese Commissie woensdag heeft gedaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Goud- en zilvermijnen doen het beter dan fysiek goud/zilver

De beste manier om de prestaties van goud te vergelijken met de goudmijnen (HUI index) te delen door de goudprijs (Gold Spot index). Als deze ratio daalt, doet goud het beter dan de goudmijnen en omgekeerd.

En zoals dit met alle beleggingen gaat, is geen enkele trend eeuwig. Zo is ook deze trend gedaald. Sinds enkele maanden kort doen de goudmijnen het dus weer beter dan goud.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

'Heilig geloof in harde munt ruïneert Europa'

De Verenigde Staten blijken de lessen van de Grote Depressie beter te hebben geleerd dan Europa, betoogt econoom Gerard Veldman.

Terwijl Europa wegzinkt in recessie en conflict, groeit de Amerikaanse economie met zo'n 2 procent per jaar. De Fed heeft sinds 2008 zo ongeveer de helft van het begrotingstekort gefinancierd met z'n quantitative easing en daarmee de Amerikaanse burger een enorme dienst bewezen. De paniekverhalen over de onvermijdelijkheid van hyperinflatie en in elkaar donderende obligatiemarkten, kunnen - vier jaar later - naar het rijk der fabelen worden verwezen.