EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
29
kliks
23
kliks
20
kliks
14
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37051 tot 37055 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 6 februari 2013

Geithner werkt aan boek over kredietcrisis

Timothy Geithner, die vorige maand zijn functie van minister van Financien van de VS neerlegde, gaat een boek schrijven over de aanpak van de kredietcrisis van 2008, meldt persbureau Bloomberg.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: woensdag 6 februari 2013

Dow/Gold doorbreekt neerwaarts trendkanaal

De Dow/Gold ratio wordt gebruikt om te bekijken hoe de Dow Jones presteert in echt geld, met andere woorden in goud en niet in dollars. Dit geeft een totaal ander beeld. In goud zit de Dow Jones al 13 jaar in een berenmarkt. Maar daar lijkt precies verandering in te komen.

Goudkevers zullen het niet graag zien, maar de Dow/Gold ratio heeft zijn neerwaartse trend opwaarts doorbroken. In 1999 had je nog 44,8 ounces goud nodig om 1 keer de Dow Jones te kopen. Dertien jaar later was dit gezakt naar 6 à 7 ounces goud.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 6 februari 2013

Mario Draghi zal woorden moeten wikken en wegen

Recordwerkloosheid en minder inflatie betekenen dat de Europese Centrale Bank ruimte heeft om de rente te verlagen. Goedkoper geld kan een dubbel effect hebben: de economie krijgt een duwtje in de rug, de opmars van de Euro (die zonder meer indrukwekkend mag worden genoemd) komt tot stilstand.

ING Senior Economist Carsten Brzeski herinnert er aan dat de ECB in het verleden amper heeft gereageerd op fluctuaties in valutakoersen. Maar wanneer de huidige glijpartij van de Euro een verlengstuk krijgt komt de deur voor een renteverlaging steeds meer op een kier te staan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 6 februari 2013

Geen QE in Europa? Bekijk dit maar eens!

Zerohedge haalt enkele zeer interessante en duidelijke grafieken boven. Zo zijn de Europese aandelenmarkten volledig losgekoppeld van de economische groei. De Europese kredietmarkten anticiperen hier al op, maar de beurzen gaan lekker door op hun elan.

De eerste grafiek laat de correlatie zien tussen de evolutie van de verwachte winst per aandeel en de groeiverwachting van het bruto binnenlands product (bbp). Het valt op dat deze twee van elkaar losgekoppeld zijn sinds Mario Draghi de sluizen open zette met zijn LTRO-interventies. De winstverwachting van de Europese bedrijven ligt nu veel hoger dan de verwachte groei van de economie. Tot een jaar geleden bewogen deze parameters bijna hand in hand.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 6 februari 2013

Japan gaat binnen vijf jaar failliet

Dat voorspelt Paul Marson, hoofd beleggingen bij de Zwitserse bank Lombard Odier in een gesprek met Marijn Jongsma van het FD. Volgens de econoom dalen de besparingen in Japan zo hard dat de hoge staatsschuld niet meer binnenlands te financieren valt.

Over √©√©n of anderhalf jaar wordt Japan het toneel van een nieuwe financi√ęle crisis, die binnen vijf jaar zal uitmonden in een faillissement.¬†Doordat de Japanse bevolking krimpt en vergrijst, dalen de besparingen en is er binnen een jaar is er een spaartekort. (

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs