Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 37051 tot 37055
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Europese Commissie onderzoekt gevaren huizenbubbel Nederland

De Europese Commissie start een 'diepgravend onderzoek' naar de Nederlandse economie om vast te kunnen stellen wat de risico's zijn van de huizenmarktzeepbel in ons land. Dat schrijft Reuters op basis van uitspraken die de Europese Commissie woensdag heeft gedaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Goud- en zilvermijnen doen het beter dan fysiek goud/zilver

De beste manier om de prestaties van goud te vergelijken met de goudmijnen (HUI index) te delen door de goudprijs (Gold Spot index). Als deze ratio daalt, doet goud het beter dan de goudmijnen en omgekeerd.

En zoals dit met alle beleggingen gaat, is geen enkele trend eeuwig. Zo is ook deze trend gedaald. Sinds enkele maanden kort doen de goudmijnen het dus weer beter dan goud.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

'Heilig geloof in harde munt ruïneert Europa'

De Verenigde Staten blijken de lessen van de Grote Depressie beter te hebben geleerd dan Europa, betoogt econoom Gerard Veldman.

Terwijl Europa wegzinkt in recessie en conflict, groeit de Amerikaanse economie met zo'n 2 procent per jaar. De Fed heeft sinds 2008 zo ongeveer de helft van het begrotingstekort gefinancierd met z'n quantitative easing en daarmee de Amerikaanse burger een enorme dienst bewezen. De paniekverhalen over de onvermijdelijkheid van hyperinflatie en in elkaar donderende obligatiemarkten, kunnen - vier jaar later - naar het rijk der fabelen worden verwezen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Grafiek: Populariteit goud het grootst in Azië

Jeff Clark van Casey Research heeft een nieuw artikel gepubliceerd waaruit blijkt dat het bezit van goud in China en India veel belangrijker wordt gevonden dan in de 'Westerse' landen. In China is de vraag naar goud sinds 2007 met 27% per jaar gestegen. Haar aandeel in de wereldwijde vraag naar goud nam gedurende die periode toe van 10 tot 21 procent, terwijl de prijs in de tussentijd alleen maar gestegen is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Overlevingskans bedrijf neemt per jaar af

Slechts iets meer dan de helft (54 procent) van de bedrijven bestaat vijf jaar na de start nog. De overlevingskans van ondernemingen neemt per jaar af.

Dit blijkt donderdag uit cijfers van de Kamer van Koophandel.