Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 37061 tot 37065
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Gemengd beeld op Wall Street

In New York lieten de Amerikaanse effectenbeurzen vrijdag halverwege de handelsdag een gemengd beeld zien. Macrocijfers die vrijdag naar buiten kwamen lieten ook een tweeledig beeld zien. Ander groot richtinggevend nieuws ontbrak.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,5 procent hoger op 13.133 punten. De brede S&P 500 klom 0,1 procent tot 1416 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 2975 punten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Beurs met klein verlies het weekend in

De Brusselse beurs eindigde de week zoals ze begon: zonder al te veel beweging. De Bel20 kroop 0,29 procent hoger tot een slot van 2.424,09 punten.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Crisis drijft zelfstandigen tot armoede

De armoede onder zelfstandigen is in 2011 fors toegenomen, blijkt uit het Armoedesignalement 2012, dat het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Sociaal Cultureel Planbureau gisteren presenteerden.

Voor het eerst zijn er onder de mensen in de categorie armen meer zelfstandigen dan mensen in loondienst. De grootste groep van huishoudens die onder de grens zitten van ’nietveel-maar-toereikend’ blijven gezinnen die zijn aangewezen op een bijstandsuitkering

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Grimmige ECB op verbazing onthaald

Dat het in de Eurozone economisch niet goed gaat, staat tegenwoordig gelijk aan het instampen van een open deur. De Europese centrale bank schetste gisteren echter een wel bijzonder grimmig plaatje dat bovendien vanmorgen door het economenteam van Deutsche Bank nog eens dunnetjes werd overgedaan.

Giles Keating, head of research bij Credit Suisse, heeft zo zijn twijfels over de betrouwbaarheid van beide prognoses. De gepubliceerde macro-economische gegevens wettigen dergelijke pessimistische BBP-vooruitzichten geenszins. Keating vraagt zich af waarom de ECB en de grootste Duitse bank zo’n negatief beeld schetsen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Arbeidsmarkt VS: Minder fulltimebanen en meer jeugdwerkloosheid

Het werkloosheidspercentage van 7,7% in november suggereert dat de Amerikaanse arbeidsmarkt herstelt. Toch kunnen daar kanttekeningen bij geplaatst worden. Uit verschillende hoeken komen grafieken die een minder rooskleurig beeld laten zien. Onderzoeksbureau Gallup zag het percentage fulltimebanen in haar laatste enquête van november scherp dalen. Zero Hedge laat aan de hand van grafieken zien dat vooral de jeugdwerkloosheid snel oploopt in de VS.