EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37061 tot 37065 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Indiase goud-ETF's beschikken inmiddels over 40 ton goud

De Indiase bevolking blijkt niet alleen warm te lopen voor fysiek goud, maar ook voor digitaal verhandelbare afgeleiden zoals exchange-traded funds (ETF’s). Zes jaar geleden werd het eerste Indiase goud-ETF opgezet en inmiddels zijn er al 14 verschillende aanbieders. Gezamenlijk beheren deze een steeds grotere stapel goud, dat aangekocht is met de uitgifte van aandelen. Mineweb schrijft dat deze ETF’s gezamenlijk inmiddels meer dan 40 ton goud (oftewel 40.000 kilogram) in beheer hebben.

Deze ETF’s stellen Indiase beleggers in staat te handelen in het edelmetaal, zonder dat er fysiek metaal voor verplaatst moet worden. De ETF’s zijn aandelen die via de reguliere beurs verhandeld kunnen worden. Goldman Sachs was de eerste partij die een goud-ETF introduceerde op de Indiase markt. Met de huidige goudprijs beheren de 14 Indiase ETF’s voor in totaal 120 miljard roepies aan goudbaren, omgerekend $2,2 miljard.

Lees verder op
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Bill Gross: In dit edelmetaal moet je beleggen

Bill Gross, van PIMCO, is jaren lang voorstander geweest van obligaties. Zijn beleggingsfonds PIMCO is dan ook het grootste beleggingsfonds van obligaties ter wereld. Gross ziet de inflatie fors toenemen de komende jaren en raadt iedere belegger dan ook aan te belegger in GOUD!

Gross wijst er op dat de monetaire stimulus en het waardeverlies van de dollar nog een tijdje verder zal gaan, maar dat dit ooit zal stoppen. En dan zal het niet prettig zijn. Gross ziet problemen op de obligatiemarkt. De Federal Reserve koopt nu al 80 % van de Amerikaanse obligaties.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Nederland: Verantwoordelijkheid durven nemen

Ons bestaan en de Nederlandse samenleving zitten eigenlijk simpel in elkaar. Geboren worden, leven en sterven. Tussen het begin en het einde moet er op de één of andere wijze gezorgd worden voor inkomsten om deel te kunnen nemen aan de samenleving. Wat en wie we worden hangt af van veel factoren. Het gezin waarin je geboren wordt, de cultuur waarin je opgroeit, de aangeboren talenten en niet te vergeten je eigen keuzes en inzet om wat te bereiken. Of het ons als collectief goed gaat, hangt af van wat we met zijn allen samendoen. Willen we rekening houden met elkaar? Durven we verantwoordelijkheid te nemen?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Dennis Gartman: Yen zakt nog 40 % tegen de dollar

Dennis Gartman is een expert op het gebied van valuta en grondstoffen. Hij wordt dikwijls gevraagd voor CNBC. In The MoneyShow voorspelt Gartman dat de Yen nog maar pas begonnen is aan zijn daling ten opzichte van de dollar, 150 Yen per dollar is niet meer ver af volgens Gartman.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

De film die Italië niet mocht zien

Het Italiaanse Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo (Maxxi) heeft de vertoning van de documentaire 'Girlfriend in a Coma' tegengehouden. Giovanna Melandri, presidente van het museum, stelde dat in de aanloop naar de Italiaanse parlementsverkiezingen in een museum dat met belastinggeld wordt gefinancierd, geen films kunnen worden vertoond die zich al te kritisch tonen over één van de politieke partijen. Volgens de documentairemakers kan in geen enkele andere westerse democratie een dergelijke censuur worden verwacht.

[...]

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs