EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
34
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
17
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37066 tot 37070 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Indiase goud-ETF's beschikken inmiddels over 40 ton goud

India goud-ETF's beheren inmiddels 40 ton aan goudstaven. ETF's zijn op de beurs verhandelbare aandelen, die in dit geval gekoppeld zijn aan een onderliggende hoeveelheid goud in een kluis. Zes jaar geleden was Goldman Sachs de eerste speler die een ETF oprichtte op de Indiase markt. Nu zijn er veertien aanbieders van dit soort afgeleide goudproducten.

Lees verder op Goudstandaard.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Waarom haten mensen stijgende beurskoersen?

Er is een zekere minachting tegen stijgende beurskoersen. Waarom? Omdat niet iedereen mee kan doen met de stijging van de beurskoersen. Niet iedereen kan op hetzelfde moment de juiste aandelen bezitten. De minachting neemt toe naarmate de koersen stijgen. Het gemis van een opportuniteit wordt groter.

Bij elke transactie is er een koper en een verkoper. Het is dus onmogelijk dat iedereen op hetzelfde moment dezelfde posities inneemt. Er is het gevoel dat je een opportuniteit hebt gemist waar een ander van profiteerde. Er is het gevoel van achter de feiten te lopen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Korting op pensioen onvermijdelijk

Veel  Nederlanders krijgen te maken met korting op hun pensioen per 1 april. Staatssecretaris Klijnsma vindt dat de kortingen op het pensioen per 1 april door moeten gaan. "Het krampachtig afwijzen van verandering leidt ertoe dat het pensioenstelsel op termijn niet meer houdbaar is", aldus Klijnsma. Enkele politieke partijen wilden terug naar een rekenrente van 4%. Volgens Klijnsma zou dat echter ten koste gaan van het pensioen van de jongere generatie. Wel heeft zij enkele pensioenfondsen gevraagd onderzoek te doen naar de terugstoring van grote bedragen naar werkgevers toen de fondsen nog wel een prima dekkingsgraad hadden.

Lees verder op fiscalert.nl
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Europa verliest 0,5 % bbp door sterke euro

De ongewijzigde rentebeslissing van de ECB kan Europa nog meer economische "groei" kosten. De euro is sinds de

De ongewijzigde rentebeslissing van de ECB kan Europa nog meer economische "groei" kosten. De euro is sinds de

whatever-it-takes toespraak van Mario Draghi op 26 juli met 11 % toegenomen in handelsgewicht. De sterke euro maakt een economisch herstel veel moeilijker.

De Europese centrale bank is de valutaoorlog aan het verliezen. Als enige centrale bank ter wereld zag het zijn balans terug krimpen. Daarnaast houdt de ECB nog steeds vast aan zijn (lage) rentevoet. Hierdoor is de euro een van de sterkste munten de laatste maanden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Met de huidige vraag kan zilver naar $ 50

De aangaande valutaoorlog is een van de redenen voor de populariteit van zilver. Net als goud wordt zilver gekocht om zich in te dekken tegen toekomstig waardeverlies van de eigen fiatmunt door de massale geldcreatie in de wereld. Hoe langer dit duurt en hoe minder effect het heeft, hoe argwanender de bevolking wordt en hoe meer ze zich richten op edelmetalen zoals goud en zilver.

Maar de bevolking zal nu eerder zilver kopen dan goud. Zilver is voor de meeste mensen nog betaalbaar terwijl goud eerder gekocht wordt door de grote investeerders. Voor 1 ounce goud kan je immers meer dan 50 ounces zilver kopen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs