Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 37081 tot 37085
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Huizenverkoop VS trekt stevig aan

Het aantal in behandeling genomen huizenverkopen is in de Verenigde Staten in oktober sterk gegroeid. Dat meldde de Amerikaanse branchevereniging van makelaars donderdag.

Het aantal voorlopige koopcontracten steeg met 5,2 procent ten opzichte van september. Die stijging overtrof de verwachtingen ruimschoots. Economen voorspelden gemiddeld een toename met 0,8 procent, na een groei met 0,4 procent in september.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

ING: woningprijzen dalen in 2013 én 2014

De huizenprijzen dalen volgend jaar met 7% en in het jaar daarop met nog eens 5%.

Volgens het economische bureau van de bank dalen de prijzen van koopwoningen in 2012 met 7,5 procent. ,,Op dit moment is de vraag op de huizenmarkt laag en het aanbod hoog. Dat houdt de prijzen onder druk'', aldus ING.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

"Kansen op herhaling voedselcrisis blijven nadrukkelijk aanwezig"

De stijging van de prijzen voor een aantal voedingsproducten heeft de vrees voor een herhaling van de crisis van 2007 en 2008 doen toenemen. De kansen op een herhaling van de voedselcrisis blijven nadrukkelijk aanwezig, aldus het Internationaal Monetair Fonds.

Vooral in Azië kan de situatie uit de hand lopen, hoewel voorlopig de rijstprijs weinig aanstalten maakt om de voorbeelden van maïs, sojabonen en rijst te volgen. Rob Subbaraman, chief economist Asia ex-Japan bij Nomura, heeft inmiddels al aan de alarmbel getrokken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

'Woningmarkt nog zeker twee jaar achteruit'

De huizenprijzen dalen volgend jaar met 7 procent en in het jaar daarop met nog eens 5 procent. 

Dat heeft ING, een van de grootste hypotheekverstrekkers in Nederland, donderdag voorspeld.

Volgens het economische bureau van de bank dalen de prijzen van koopwoningen in 2012 met 7,5 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

VS verklaart China niet tot 'currency manipulator'

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft besloten China nog niet als 'currency manipulator' aan te merken, zo blijkt uit een persbericht dat onlangs verscheen op hun website. In een halfjaarlijkse rapport gaf het ministerie aan dat Beijing nog niet aan de criteria voldoet om het land te beschuldigen van het kunstmatig goedkoop houden van de munt. Wel zegt het Amerikaanse ministerie dat de Chinese yuan nog steeds 'sterk ondergewaardeerd' is.