Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 37086 tot 37090
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

S&P verlaagt status Cyprus naar CCC+

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Cyprus met twee stappen verlaagd naar CCC+.

Dat maakte S&P donderdag bekend. Ook werd er een negatief vooruitzicht voor de economische situatie in het Zuid-Europese land uitgesproken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Republikeinen trekken plan fiscal cliff terug

Het voorstel van de Republikeinse partij in Amerika om de overheidsfinanciën aan te pakken, gaat niet door.

John Boehner, leider van de Republikeinen, trok donderdag het plan terug waarin hij stelde dat gezinnen met een inkomen van boven de 1 miljoen dollar (750.000 euro) meer belasting moeten gaan betalen. Reden daarvoor is het ontbreken van voldoende steun voor het voorstel in het Huis van Afgevaardigden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Waarom werken we nog altijd zo hard? Keynes voorspelde in 1930 een 15-urenweek...

John Maynard Keynes schreef in 1930 het essay ‘Economic Possibilities for Our Grandchildren’, waarin hij voorspelde dat het ‘economisch probleem’ binnen de honderd jaar zou worden opgelost, zolang er zich geen grote oorlogen of bevolkingstoenames zouden voordoen. Daarmee bedoelde hij dat we met veel minder inspanning zouden kunnen overleven en veel meer vrije tijd zouden hebben.

Keynes had min of meer gelijk wanneer hij voorspelde dat de economie driemaal zou verdubbelen in honderd jaar tijd, schrijft Robert de Neufville op Big Think, maar op het vlak van ons werkpatroon (Keynes voorzag een 15-urenweek) zat hij er helemaal naast.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Moody's noemt Nederlandse begroting 'redelijk'

De Nederlandse regering heeft een redelijk stevig begrotingsraamwerk opgetuigd met een netto bezuiniging van 15 miljard euro tussen 2013 en 2017. 

Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in zijn jaarlijkse rapport over de kredietwaardigheid van Nederland.

Moody's ziet als voornaamste risico voor de overheidsplannen dat de economie zwakker presteert dan wordt aangenomen. Daarnaast is er, zoals in vele ontwikkelde landen, druk op de begroting door de vergrijzing.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Grafiek: Inkomstenbelasting Amerika van 1913 t/m 2012

Op de website Quartz verscheen deze week een interessante grafiek over de belastingen in de VS vanaf 1913 tot en met nu. De grafiek is interactief en laat zien hoe hoog of laag de inkomstenbelasting was voor een bepaald inkomen over een periode van bijna honderd jaar. Opvallend is dat de belastingen voor de hoogste inkomens sinds 1980 sterk gedaald is. Rijke Amerikanen dragen anno 2012 naar verhouding veel minder belasting af dan halverwege de vorige eeuw!