Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37086 tot 37090
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

AEX in het groen

De beurs gaat verder omhoog. Daarmee lijken we op weg naar weer een nieuw record voor de AEX voor 2012.

Om 09:10 staat de AEX 0,3% hoger op 342,40 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

BlackRock: goudmijnaandelen moeten nu aandeelhouderswaarde creëren

BlackRock, ‘s werelds grootste money manager, doet een oproep aan de mijnbouwers om een aantrekkelijker aandeelhoudersklimaat te creëren. Goudmijnaandelen bleven al lange tijd achter op de stijging van de goudprijs.

De goudmijnaandelen moeten stoppen met zoveel mogelijk reserves te verwerven of te ontdekken en meer de aandeelhouder belonen voor zijn geduld. De oliesector bijvoorbeeld keert 45 % van zijn winsten uit terwijl dit bij de goudmijnen nog maar op 25 % ligt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

'Hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam opent vrijdag waarschijnlijk hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten beginnen. De handel zal vooral in het teken staan van het Amerikaansebanenrapport, dat later op de dag zal verschijnen.

,,De AEX begint 1 punt hoger. De eindejaarsrally lijkt daarmee te worden voortgezet. Een tweede slot van de AEX boven de 340 punten opent de weg richting de 360 punten. Slecht nieuws wordt nog altijd genegeerd. De beurzen willen omhoog, ondanks dat de recessie zich verdiept. Vandaag krijgen we verder de uitslag van de deal over de Griekse schuldenruil en arbeidsdata uit de VS'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Nikkei eindigt licht lager

De beurs in Tokio is vrijdag licht lager geëindigd. Beleggers namen wat gas terug nadat de Japanse beurs een dag eerder op het hoogste niveau in 7 maanden sloot. Daarnaast werd gewacht op het belangrijke banenrapport uit de Verenigde Staten. De Nikkei eindigde 0,2 procent in de min op 9527,39 punten. De Japanse hoofdgraadmeter won deze week 0,9 procent.

Bron: joop.nl
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Iedereen heeft een mening over pensioen. Meestal niet onderbouwd, helaas

Al jaren wordt er druk gesproken en geschreven over de pensioenen. Een ieder die zich financieel expert noemt, econoom is, werkzaam in de politiek, iedereen heeft wel iets te zeggen. Helaas niet onderbouwd en het blijft bij het intrappen van open deuren, gekanker op de pensioenfondsen en het afschilderen van ouderen die steeds op vakantie zijn en profiteren van de hoge pensioenen vaak voorzien van foto's van zonnige oorden.