Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 37096 tot 37100
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Wall Street verliest hoop begrotingsakkoord

De politieke impasse over de Amerikaanse begroting zorgde vrijdag voor flink verliezen op Wall Street. Beleggers vrezen dat er dit jaar geen akkoord meer zal worden gesloten over de aanpak van de staatsschuld. Daardoor neemt de kans op een nieuwe economische recessie toe.

In de middaghandel stond de toonaangevende Dow-Jonesindex 1,2 procent lager op 13.154 punten. De brede S&P 500 zakte 1,3 procent tot 1425 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond 1,4 procent lager op 3007 punten.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Die vervloekte 3%

Volgens de laatste prognose van het CPB komt het overheidstekort uit op 3,3%  (dus over de EU limiet van 3%). Om aan de EU norm te voldoen,  zou er nog eens €2 miljard bezuinigd moeten worden. Hiermee laait de discussie weer op of we het tekort moeten laten oplopen om zodoende de economie niet de nek om te draaien (neo-Keynesiaans), of dat we strenger moeten bezuinigen om het vertrouwen van de financiële markten te behouden (neoliberaal). Nu is er voor beide standpunten wat te zeggen, maar uiteindelijk is het allemaal een vorm van symptoombestrijding.

De neo-Keynesiaan wil het tekort laten oplopen om zo de economie een steuntje in de rug te geven, maar dit is in de huidige omstandigheden net zo iets als een gokverslaafde die nog meer geld gaat lenen om de illusie van betere tijden nog een paar dagen te verlengen. Als het overheidstekort oploopt, dan zal dat ene bouwbedrijf, die meubelboulevard en de autodealer op de hoek het nog even langer kunnen volhouden. Maar wat dan? Wachten op een ridder op een wit paard? Een nog hoger tekort (meer lenen)? Kortom, deze strategie is een zeer dure vorm van uitstel, maar biedt geen enkele oplossing.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Begrotingszorgen zetten beurzen op verlies

De Europese beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten. Beleggers waren opnieuw in de ban van de aanhoudende begrotingsruzie in de Amerikaanse politiek. Doordat het vooruitzicht op een compromis verder uit zicht verdween, namen de zorgen over de 'fiscal cliff' toe.

In Amsterdam eindigde de AEX-index 0,7 procent lager op 344,12 punten. De MidKap zakte 0,6 procent tot 534,71 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden 0,2 tot 0,5 procent in.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Wall Street begint met fors verlies

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na aanvang van de handel 1 procent lager op 13.185 punten en de brede S&P 500 zakte 1,1 procent tot 1428 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 1,7 procent tot 2997 punten.

Tijdens de opening werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de schietpartij op de school in Newtown.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Griekse topbanken op zwaar verlies

De grootste bank van Griekenland, National Bank of Greece, heeft over de eerste 9 maanden van dit jaar een nettoverlies geleden van 2,45 miljard euro. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.