Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 37096 tot 37100
Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Beurzen herstellen na dipje vanwege zorgen om fiscal cliff

De beurzen in Belgiƫ en Nederland begonnen de dag licht lager en dat kwam doordat de beurzen in Amerika gisteravond daalden en uiteindelijk sloten op ongeveer het laagste punt van de dag. Amerikaanse beleggers lijken wat meer onzeker te worden vanwege de besprekingen om een fiscal cliff te voorkomen.

Kort nadat de beurzen de dag begonnen kwam het nieuws dat het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Europese Raad een besluit hebben genomen over nieuwe regels met betrekking tot kredietbeoordelaars. Er zal meer toezicht komen op kredietbeoordelaars om onder meer belangenverstrengeling te voorkomen en te zorgen dat de invloed van kredietbeoordelaars minder ingrijpend wordt. Aan het einde van de ochtend werd het nieuws bekendgemaakt dat Spanje in het vierde kwartaal nog in recessie zal blijven. Dit komt neer op het vijfde kwartaal op rij dat de Spaanse economie krimpt.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Nederland wordt een armenhuis

De voorspelling, dat Nederland een armenhuis wordt klinkt onheilspellend. Nee, zo arm als de gemiddelde inwoner in een ontwikkelingsland zullen Nederlanders niet worden, maar dat we op termijn afglijden richting Zuid-Europese toestanden is niet ondenkbaar. Laten we de feiten en vooruitzichten eens op een rijtje zetten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Europese Commissie wil aparte begroting euro

De Europese Commissie pleit voor een aparte begroting voor de eurozone. Op lange termijn zou dit een losstaande begroting kunnen zijn. Op korte termijn wil het dagelijks bestuur van de EU een financieel instrument dat eurolanden stimuleert om structurele hervormingen door te voeren die zowel voor het land als voor de eurozone van belang zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Beurzen veren iets op

De Europese beurzen veerden woensdag tegen het einde van de handel iets op. Beleggers putten moed uit uitspraken van de Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, John Boehner, die zei dat hij mogelijkheden ziet om de gevreesde begrotingscrisis af te wenden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde laat in de middag 0,2 procent hoger op 333,58 punten. De MidKap-index daalde 0,1 procent tot 519,30 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt verloren 0,1 procent, die in Parijs steeg 0,1 procent. Op Wall Street noteerde de Dow-Jonesindex vlak.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Fitch kritisch over Frankrijk

Fitch zal de kredietwaardigheid van Frankrijk volgend jaar mogelijk verlagen als het land niet aan zijn doelstellingen voor schuldenvermindering voldoet en de economie slechter presteert dan verwacht. Dit zei directeur Tony Stringer van de kredietbeoordelaar woensdag in een interview met persbureau Reuters.