Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 37111 tot 37115
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

48 miljoen Amerikanen aan de voedselbonnen

Hoe is het mogelijk dat de mainstream media nog steeds roept dat het goed gaat met de Amerikaanse economie? Het wordt pijnlijk duidelijk, voor iedereen met een beetje hersens, dat de Amerikaanse middenklasse compleet wordt weggevaagd.

De schuld van de Amerikaanse bevolking heeft een nieuw hoogterecord bereikt en de schuld van de nationale overheid stapelt zich in recordtempo op. De teller staat inmiddels op $16,4 biljoen. Waar is het bewijs dat het beter gaat met de Amerikaanse economie? De armoede in de grootste economie ter wereld is in de afgelopen jaren juist fors toegenomen.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Inflatie als oplossing schuldencrisis – onzichtbare belasting of niet?

Het opstuwen van inflatie ligt voor de hand in een tijd waarin zowel overheden, bedrijven als consumenten (bijvoorbeeld via hypotheken) gigantische schulden hebben uitstaan. Als je zorgt dat geld minder waard wordt, zorg je automatisch dat uitstaande schulden minder waard worden.

Inflatie ontstaat doorgaans doordat er meer geld wordt bijgedrukt. Stel dat er in een land 100 miljard van een bepaalde valuta in omloop is. En de schulden van alle inwoners, bedrijven en overheid bedragen tien miljard. Dan is de schuld 10 procent van al het geld dat in omloop is. Print de centrale bank extra geld bij, zeg 25 miljard, dan is de schuld opeens nog maar 8 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Sombere Grieken vertrouwen regering

Veel Grieken hebben vertrouwen in de regering ondanks de nieuwe pijnlijke bezuinigingen die zij moet doorvoeren.

Maar de Grieken blijven desondanks pessimistisch over de toekomst. Dat blijkt uit onderzoeken die zaterdag werden gepubliceerd in twee Griekse kranten.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Alle hens aan dek voor de Nederlandse economie

De aandelenmarkten zullen in de verkorte handelsweek in de ban blijven van de perikelen tussen de Republikeinen en Democraten om de dreigende... meer...

Alle hens aan dek voor de Nederlandse economie is de boodschap van de economen Willem Vermeend en Rick van der Ploeg. Zij verwachten voorlopig geen groei. Dat is mede het gevolg van de zwakke punten in onze economie. Nederland is op verschillende internationale ranglijsten gezakt, zoals op het terrein van innovatie, onderwijs, onderzoek en wetenschap, vestigingsklimaat en  productiviteit. Met het huidige regeerakkoord zullen deze zwakke punten,die remmend werken op onze groei, niet worden weggenomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Soepeler met Spanje

Brussel wil soepeler met Spanje omgaan ten aanzien van het terugdringen van de omvang van het Spaanse begrotingstekort. Om de Europese maxima te halen krijgt Spanje meer tijd, meldde zaterdag het Spaanse dagblad El País. El País stelt in Brussel te hebben vernomen dat het land 1 of 2 jaar extra krijgt om aan de begrotingseis te voldoen. De Europese Commissie heeft dit al aanvaard.