Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37111 tot 37115
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Geplande ontslagen VS stijgen opnieuw

Het aantal geplande ontslagen in het Amerikaanse bedrijfsleven is in november voor de derde maand op rij gestegen. Dat maakte detacheringsbureau Challenger, Gray & Christmas donderdag bekend.

Werkgevers kondigden afgelopen maand in totaal 57.081 ontslagen aan, het hoogste niveau sinds mei dit jaar en 20 procent meer dan in de voorgaande maand. De stijging werd vooral veroorzaakt door het faillissement van Hostess Brands, de maker van Twinkies. Hierdoor gingen 18.500 banen verloren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Griekse werkloosheid op recordhoogte van 26 procent

De werkloosheidsgraad in Griekenland is in september toegenomen tot het recordniveau van 26 procent van de actieve bevolking, nu het Zuid-Europese land afstevent op een zesde jaar van recessie. Dat heeft het Griekse bureau voor de statistiek ELSTAT bekendgemaakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

LIVE: ECB persconferentie 6 december 2012 om 14:30

De ECB geeft vandaag haar maandelijkse toelichting van het rentebesluit. Het besluit is al bekendgemaakt: het belangrijkste rentetarief blijft ongewijzigd op 0,75%. De rente op de marginal lending facility blijft op 1,50%, terwijl het geld dat banken stallen bij de ECB nog steeds 0% blijft opleveren. Volg hier live de persconferentie die begint om 14:30. De persconferentie wordt uitgezonden vanuit Frankfurt am Main.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Duitsland zoekt tijd om politiek moeilijke beslissingen te nemen

Na veel vijven en zessen bereikte de troika een akkoord over het Griekse reddingsplan, waarbij nieuwe financiƫle doelwitten werden opgelegd. In een artikel in de Financial Times werd echter getwijfeld aan de houdbaarheid van de bereikte overeenkomst op wat langere termijn.

Tijdens de onderhandelingen werd echter nogmaals duidelijk dat de tegenstellingen tussen de verschillende landen van de Eurozone groot blijven, in zoverre zelfs dat er nauwelijks van enige eensgezindheid sprake was. Griekenland wordt alleen maar uit zelfbehoud het hoofd boven water gehouden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Column Kees de Kort | Zzp'ers zijn de nieuwe armen

De beleggers en de beurzen negeren de eurocrisis. Daarmee vraag je in feite om problemen, zegt macro-econoom Kees de Kort. Beleggers moeten zich realiseren dat handelaren op ieder moment afscheid durft te nemen van zijn aandelen. "Beleggers moeten niet blijven meebewegen met de acties van handelaren. Er is een moment dat ze daar spijt van krijgen en dat moment is dichtbij."