Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37136 tot 37140
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Griekse werkloosheid loopt verder op

De werkloosheid in Griekenland is in september verder opgelopen. Inmiddels heeft 26 procent van de Griekse beroepsbevolking geen betaalde baan meer, meldde het Griekse statistiekbureau donderdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

'Woningverkoop daalt verder in 2013'

Op de korte termijn gooien de maatregelen om vooral de hypotheekschulden omlaag te brengen, de markt juist steviger op slot.

Dat schrijft ING, een van de grootste hypotheekverstrekkers in Nederland, in een donderdag gepubliceerd kwartaalbericht.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Iraanse bevolking ontdekt Bitcoins als alternatief voor zwakke rial

Iran werd begin dit jaar afgesloten van het internationale SWIFT betaalsysteem en kan door het olie-embargo geen ruwe olie meer exporteren naar veel Westerse landen. Door deze handelsbeperkingen is de waarde van de Iraanse rial ten opzichte van de dollar sterk verzwakt. Als gevolg van de snelle waardedaling van de rial zoeken Iraniërs hun toevlucht in buitenlandse valuta zoals euro's en dollars, maar ook in fysiek goud. Ook Bitcoins worden steeds vaker gebruikt in het Iraanse betalingsverkeer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Duitse bunds lager in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren donderdagochtend licht lager, terwijl beleggers het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) afwachten.

Uit data van Eurostat bleek tijdens de ochtendhandel dat de economie in de eurozone in het derde kwartaal licht is gekrompen met 0,1%. Ook op jaarbasis was sprake van een daling van het bruto binnenlands product, met 0,6%. De cijfers komen overeen met de verwachting van geraadpleegde economen en met een eerdere raming.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Verenigd Koninkrijk: invoer ruwe olie de helft minder

In 2011 is de hoeveelheid ingevoerde ruwe aardolie uit het Verenigd Koninkrijk met de helft afgenomen in vergelijking met 2010. Er werd 3,3 miljard kilogram ruwe olie ingevoerd. Hierdoor nam het aandeel in de totale Nederlandse olie-import af tot 6 procent. In 2010 was dit aandeel nog ruim 10 procent. Hiermee staat het Verenigd Koninkrijk op de zesde plaats op de ranglijst van de belangrijkste olieleverancier voor Nederland.