EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37141 tot 37145
Geplaatst op: dinsdag 1 januari 2013

Goud stijgt 20% in Japanse yen

De goudprijs steeg in 2012 met een kleine 7% in Amerikaanse dollars en met slechts 5% in euro's, weinig reden tot vreugde voor de goudbelegger. Toch bewijst het edelmetaal zich keer op keer als de waarde van een valuta ondermijnd wordt. De goudprijs ging in de Japanse yen met maar liefst 20,68% omhoog in 2012!

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 1 januari 2013

Zambia streept drie nullen van kwacha bankbiljetten

In Zambia begint men het nieuwe jaar met andere bankbiljetten. De centrale bank heeft eerder in 2012 besloten om drie nullen te schrappen van de biljetten, omdat die extra nullen niet praktisch waren. Een biljet van 10.000 kwacha was bijvoorbeeld niet meer waard dan $2. Dat biljet zal vanaf nu vervangen worden door een nieuwe kwacha van 10. De oude biljetten van 1.000 kwacha en kleiner worden vervangen door munten.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 1 januari 2013

Wall Street knalt het jaar uit

Beleggers op Wall Street waren maandag goedgeluimd. Na een bedeesde opening kregen ze de smaak snel te pakken toen er berichten uit Washington kwamen dat er een begrotingsakkoord in het verschiet ligt. Ruim een uur voor het slot zorgde een akkoord over de belastingcomponent van de zogeheten fiscal cliff voor een verdere opleving. De hoogste Republikein in de Senaat, Mitch McConnell, zei dat een deal ten aanzien van andere punten heel dichtbij is.

Rond half tien Nederlandse tijd stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent hoger op 13.033,14 punten en de S&P 500-index steeg 1,1 procent tot 1418,44 punten. De Nasdaq won 1,6 procent tot 3006,82 punten, vooral dankzij een koerswinst van 4,7 procent voor Apple.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 1 januari 2013

Eurocrisis raakt handel Zuid-Korea

Het handelsoverschot van Zuid-Korea is vorig jaar gekrompen, vooral door een zwakkere export naar Europa. Dat maakte de Zuid-Koreaanse overheid dinsdag bekend.

Het handelsoverschot van Zuid-Korea is vorig jaar gekrompen, vooral door een zwakkere export naar Europa. Dat maakte de Zuid-Koreaanse overheid dinsdag bekend.

Het handelsoverschot nam in 2012 met 7,1 procent af tot 28,6 miljard dollar (21,6 miljard euro). De Zuid-Koreaanse export zakte met 1,3 procent, terwijl de import met 0,9 procent omlaag ging. De export naar Europa daalde vorig jaar met 12,5 procent.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 1 januari 2013

Athene gaat nieuwe jaar in met staking openbaar vervoer

Het nieuwe jaar is in Griekenland van start gegaan met een staking. In de hoofdstad Athene hebben de metro- en trambestuurders dinsdag voor 24 uur het werk neergelegd uit protest tegen nieuw inkomensverlies.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs