Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37141 tot 37145
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Handel met Iran: Stanard Chartered verwacht boete

Standard Chartered verwacht binnenkort een schikking ter waarde van 330 miljoen dollar (circa 250 miljoen euro) te treffen met Amerikaanse toezichthouders die onderzoek doen naar de handel van de Britse bank met Iran.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

'Eurolanden zijn dieptepunt crisis voorbij'

De eurolanden zijn het dieptepunt in de schuldencrisis voorbij.

Dat stelt Europees Commissaris Olli Rehn in een interview met Financial Times Deutschland.

''De crisis bereikte zijn laatste piek in juni, rond de Griekse verkiezingen. Nu zien we een omgekeerde trend'', aldus Rehn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

'Griekenland moet modeleconomie worden'

De Griekse premier Antonis Samaras is vastbesloten in de eurozone te blijven en wil van Griekenland een modeleconomie maken.

Dat zegt hij in een donderdag gepubliceerd interview met de Duitse krant Bild.

Volgens Samaras is er in de afgelopen twee maanden op economisch gebied in Griekenland meer gebeurd dan in de afgelopen drie decennia.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

René Tissen: Slecht nieuws uit Europa

Door de tijdelijke redding van Griekenland van het onmiddellijke faillissement lijkt de eurocrisis even zijn acute karakter te hebben verloren. Maar onderhuids ettert de schuldenproblematiek gewoon door en wel overal. Het slechte nieuws over Europa blijft maar komen en dat is slecht nieuws. De ene dag is het Spanje dat moet melden dat er op alle fronten tegenvallers zijn, de andere dag is het roversnest Cyprus aan de beurt om een greep in de Europese kas te willen doen. Om van Griekenland maar niet te spreken. Daar is geen enkel probleem opgelost en dat komt omdat het beleid van schuld op schuld stapelen van Europa met behulp van ongedekte cheques niet werkt. Maar het is wel officieel beleid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Grote Spaanse banken: 1,7 miljard in 'bad bank'

Vier grote Spaanse banken pompen samen EUR1,7 miljard in de zogenaamde 'bad bank' van het land, meldt El Pais donderdag in zijn internet-editie.

De zogenaamde Sociedad de Gestion de Activos Procedentes de la Reestructuracion Bancaria, of Sareb, zal voor 70% worden gefinancierd door Banco Santander, Caixabank, Banco Popular Espanol en Banco Sabadell.