Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 37146 tot 37150
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Column Kees de Kort | Bankenunie is ver weg

Duitsland ligt dwars bij de vorming van een Europese bankenunie. En dat is niet alleen een politiek probleem, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Al vier jaar zijn de Duitsers er mee bezig om zeventien centrale banken en zes duizend banken samen te voegen. Er komt niets van terecht, ziet De Kort.

Waarom een bankenunie?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Grafieken: Consumptie in de VS terug op niveau van een recessie

De laatste cijfers over de groei van de Amerikaanse economie lieten al zien dat de consumentenbestedingen in het derde kwartaal verder zijn weggezakt. Twee grafieken van Bloomberg Briefs die op Zero Hedge verschenen bevestigen dat beeld. De consumentenbestedingen zakten in oktober met 0,3% weg naar het laagste niveau in bijna een jaar tijd. De bestedingen staan weer op een niveau dat vergelijkbaar is met een recessie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Spanje vraagt Europese steun bij garantie ingrijpen ECB

Spanje staat klaar om aan te kloppen voor een compleet financieel reddingsprogramma van de Europese Unie (EU), mits het de garantie krijgt dat de Europese Centrale Bank (ECB) ingrijpt op de obligatiemarkten om zo de financieringskosten op Spaans staatspapier aanzienlijk te verlagen, meldt een overheidsofficial woensdag.

De Spaanse overheid slaagde er tot nu toe niet in om toezeggingen te krijgen van de EU en de ECB om te helpen bij het verlagen van de zogenoemde risicopremie van het land met zo'n 200 basispunten. Deze risicopremie is de spreiding tussen de tienjarige benchmark obligatie van Spanje en het equivalent uit Duitsland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

1000 banen op tocht bij Nokia-Siemens

Nokia Siemens Networks stopt met zijn onderhoudsactiviteiten in Duitsland waardoor 1000 banen op de tocht komen. De joint venture tussen het Finse Nokia en het Duitse Siemens wil op zijn laatst eind 2013 stoppen met de onderhoudsdienst voor netwerken, maakte het bedrijf woensdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Europese miljarden klaar voor Spanje

Het Europese noodfonds ESM heeft woensdag het door Spanje gevraagde bedrag van bijna 39,5 miljard euro vrijgegeven. Het geld is bedoeld om noodlijdende Spaanse banken te verstevigen.