EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37151 tot 37155 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 11 januari 2013

Tekort aan palladium kan prijs van het edelmetaal door het plafond jagen

Weinig investeerders hebben het in de gaten gekregen, maar in het vierde van 2012 was palladium het best presterende edelmetaal. Naar de reden waarom palladium massaal wordt opgekocht in de markt, moet niet lang worden gezocht. De vraag vanuit de autosector lag buitengewoon hoog.

De vraag naar palladium overtrof vorig jaar nogmaals het aanbod. Voor wie het nog niet wist: de autosector is de belangrijkste consument van palladium, onder meer voor katalysators. Voor dit jaar wordt voor het 2de jaar een tekort in de verhouding van vraag en aanbod verwacht, wat de prijs moet stutten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 11 januari 2013

“Chinese beurs heeft potentieel van 30%”

2012 was voor de Chinese beurs een jaar om zo snel mogelijk te vergeten. De geleverde prestaties waren in mineur, de omzetten vielen zodoende sterk terug. We bevinden ons nu in het jaar van de slang en dat kondigt zich al een stuk beter aan, tenminste wanneer we Zulauf mogen geloven.

Felix Zulauf is één van de beste macro-economen die er op deze aardbol rondlopen. Dat is althans de mening van een groot aantal van zijn collega’s, waaronder wij onszelf ook toe rekenen. Hij schat de situatie op de markten telkens opnieuw goed in en formuleert zijn bevindingen steeds in klaar en heldere taal.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 11 januari 2013

Chinese automarkt kende opnieuw groei

De Chinese voertuigmarkt heeft vorig jaar opnieuw een versnelling hoger geschakeld. Er werden in de grootste automarkt ter wereld 19,3 miljoen personen- en bedrijfswagens verkocht, 4,3 procent meer dan in het vorige recordjaar 2011. Dat heeft sectororganisatie CAAM vandaag bekendgemaakt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 11 januari 2013

'Vaststellen Euribor met veel gebreken'

Volgens de toezichthouder is er onder meer sprake van belangenverstrengeling, is er te weinig controle op het proces en is de definitie van Euribor onduidelijk, wat verwarring wekt. Daarnaast is er bij de banken die betrokken zijn bij het vaststellen van het tarief te weinig sprake van interne controle.

Euribor is een centraal rentetarief waartegen Europese banken elkaar geld lenen. Het tarief wordt vastgesteld door een panel van banken met hoge handelsvolumes. Tot begin deze maand zaten in dat panel nog ING en Rabobank, maar die laatste stapte er ruim een week geleden uit.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 11 januari 2013

Nederland met Spanje bij zwakste huizenmarkten

De tijdelijke opleving van de huizenverkoop in de laatste drie maanden van 2012 was voor makelaarsclub NVM donderdag aanleiding om een wat minder sombere toon aan te slaan.

De tijdelijke opleving van de huizenverkoop in de laatste drie maanden van 2012 was voor makelaarsclub NVM donderdag aanleiding om een wat minder sombere toon aan te slaan.

Maar ook de NVM is zich ervan bewust dat de Nederlandse huizenmarkt er nog allesbehalve florissant voor staat. Voor dit jaar rekent de NVM op een verder prijsdaling van 5 tot 7 procent.

In het laatste kwartaal van 2012 zakten huizenprijzen met 6,7 procent, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee blijft Nederland tot de zwakste presteerders behoren van een groep van geïndustrialiseerde landen, waarvan weekblad The Economist de huizenmarkt in de gaten houdt.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs