Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 37156 tot 37160
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Foto's: Advertenties voor goud in Maleisië

Mijn collega was onlangs in Maleisië en zag daar met eigen ogen hoeveel aandacht men daar geeft aan goud. Reclameposters voor goudrekeningen en goudopslag bij de bank, het is gewoon zichtbaar in het straatbeeld. Gouden munten en goudbaren kunnen rechtstreeks bij de balie van de bank gekocht worden. Het contrast met de meeste Westerse landen kan haast niet groter zijn, want hier zijn het de 'Cash For Gold' advertenties die ons met enige regelmaat om de oren vliegen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Zuid-Korea kocht in november 14 ton goud

Dinsdag schreven we al over een valutaswap tussen Zuid-Korea en China, bedoeld om het gebruik van de eigen valuta in het handelsverkeer te stimuleren en de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verkleinen. Tegelijkertijd bereid Zuid-Korea zich ook op een andere manier voor op de toekomst, door goud te kopen. In november voegde het land 14 ton goud aan haar reserves toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Wat we kunnen leren van de beste Hedge Fund manager ter wereld?

Ray Dalio is de oprichter van Bridgewater Associates, een hedge fund dat meer geld uitkeerde aan zijn investeerders dan welk ander hedge fund. Bridgewater Associates slaagt er nog steeds in om degelijke returns te realiseren, met een track record van 20 terwijl andere hedge funds nog amper het hoofd boven water houden.

Dalio gelooft dat fouten goed zijn, ze zorgen voor opportuniteiten om uit te leren. Als hij weet wat hij fout deed, trekt hij daar lessen uit om efficiënter te worden. Zijn filosofie is uitgeschreven in een document van 111 pagina’s en heeft zijn hedge fund een ziel en cultuur gegeven dat de dagelijkse activiteiten stuurt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Amerikaanse aandelenmarkt rijp voor correctie?

Er is een gezegde dat de obligatiemarkt meestal gelijk krijgt als obligaties en aandelen uit elkaar beginnen te lopen. De rente op Amerikaanse staatsobligaties ging sinds 2000 netto naar beneden, terwijl de aandelenmarkt sinds 2009 alweer in een bull market zit. Als we deze ontwikkeling vergelijken met die van Japan zouden we tot de conclusie kunnen komen dat er een behoorlijke correctie aan zit te komen op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Dienstensector eurozone krimpt opnieuw

De bedrijvigheid in de dienstensector van de eurozone is in november opnieuw afgenomen, maar wel in een lager tempo dan in oktober.

Frankrijk, Spanje en Italië hadden de grootste negatieve invloed op de samengestelde index, aldus Markit.