Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 37171 tot 37175
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn woensdag hoger gesloten, onder meer door zwakke economische data uit de eurozone.

Uit cijfers van Markit Economics bleek dat de economische activiteit in de dienstensector in de eurozone vorige maand bleef krimpen, al was het iets minder sterk dan een maand eerder. De inkoopmanagersindex kwam uit op 46,7, tegen 46,0 een maand eerder. Een score van minder dan 50 punten wijst op een krimp.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Beurs levert licht in

Op Euronext Brussel eindigde de Bel20 0,13 procent lager op 2.439,67 punten. Bekaert en Nyrstar gooiden hoge ogen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Europa presenteert pistes tegen jeugdwerkloosheid

België en de andere landen van de Europese Unie moeten een jeugdgarantieregeling invoeren, vindt de Europese Commissie. Het mechanisme zorgt ervoor dat alle jongeren tot 25 jaar binnen de vier maanden nadat ze afgestudeerd of werkloos zijn geworden een job hebben, voortgezet onderwijs kunnen volgen of een leerlingencontract of een stageplaats aangeboden krijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

'Duitse modeleconomie censureert armoede gewoon weg'

In september stuurde het Duitse Ministerie van Arbeid de eerste versie door van zijn armoederapport. Deze versie moest geheim blijven en enkel de uiteindelijke, goedgekeurde versie zou worden openbaar gemaakt. Maar de eerste versie kwam nu toch in handen van de pers. Wat blijkt? Het rapport  werd  flink 'aangepast’ voordat het door de federale overheid werd goedgekeurd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Citigroup schrapt wereldwijd 11.000 banen

De Amerikaanse zakenbank Citigroup gaat wereldwijd 11.000 banen schrappen, zo maakte het bedrijf woensdag bekend. Als gevolg van deze ontslagronde verliest 4% van de mensen die bij deze bank werken hun baan. Door deze reorganisatie denkt Citigroup haar winstgevendheid te kunnen vergroten. Aan personeelskosten kan een besparing worden gerealiseerd van $1,1 miljard per jaar.