Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 37176 tot 37180
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Gematigd optimisme op Wall Street

De Amerikaanse aandelenbeurzen boekten dinsdag lichte winsten. Sterke technologiefondsen en de hoop op een oplossing van het Amerikaanse begrotingsprobleem stuwden de koersen. De blik van beleggers was ook gericht op de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag begon aan een tweedaagse beleidsvergadering. Verwacht wordt dat er woensdag een nieuw programma voor de aankoop van obligaties wordt aangekondigd.

Ruim een half uur voor het slot noteerde de Dow-Jonesindex 0,5 procent hoger op 13234 punten. De S&P 500 klom eveneens 0,5 procent tot 1425 punten, dicht bij het hoogste punt sinds oktober. Technologie-index Nasdaq kreeg er 1 procent bij.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

PSA Peugeot Citroën schrapt 1.500 extra banen

De Franse autobouwer PSA Peugeot Citroën gaat tegen midden 2014 1.500 werknemers ontslaan bovenop de in juli aangekondigde 8.000 banen die verloren gaan. Dat hebben de vakbonden vandaag meegedeeld.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

'Groot-Brittannië staat er slechter voor dan de eurozone'

De Britten hebben een eigen centrale bank en daarmee meer vrijheid in het monetaire beleid. Sommigen zeggen dat die vrijheid de oplossing kan bieden voor zwakkere eurolanden. Toch staat de Britse economie er minstens zo slecht voor als die van veel Europese landen. Is het soepele monetaire beleid dan toch geen oplossing voor de economische problemen van vandaag de dag?

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

'Spaanse regio's halen begrotingsdoel'

De Spaanse regio's liggen op schema om de gezamenlijke doelstelling voor het begrotingstekort te halen. Dat meldde dinsdag kredietbeoordelaar Fitch. Volgens Fitch zouden de regio's dit jaar een tekort van 1,5 procent van het bruto binnenlands product moeten kunnen halen, gelet het tekort in het derde kwartaal (0,93 procent). Maar een gunstige uitkomst is nog niet zeker, waarschuwde de kredietbeoordelaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

De wereld in 2030 volgens de CIA: 13 opmerkelijke voorspellingen

De CIA werkte vier jaar lang aan een rapport over de globale trends van de nabije toekomst. Het rapport kan nu al op de goedkeuring van de Chinezen rekenen (maar niet op die van de Russen). Thom Shanker van de New York Times las het rapport en geeft de toekomstvoorspellingen van de Amerikaanse inlichtingendienst weer.