Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 37181 tot 37185
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

'Bondsdag stemt vrijdag over Griekse deal'

De Duitse Bondsdag stemt naar verwachting vrijdag over het akkoord dat de eurolanden hebben bereikt over terugdringing van de Griekse staatsschuld.

Dat heeft een bron in het parlement dinsdag gezegd na overleg tussen parlementariërs van de regeringscoalitie en de oppositie.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Paul Jorion over de werkelijke oorzaken van de Europese schuldencrisis

Paul Jorion: "In ons kapitalistische systeem zit een weeffout: alle rijkdom komt steeds meer in handen van een relatief klein groepje mensen terecht. Dit groepje, dat steeds meer land, bedrijven en grondstoffen bezit, is erbij gebaat dat de anderen consumeren. In plaats van die anderen een beter salaris te geven om die consumptie te betalen, lenen zij hen geld uit – tegen rente. Zo vergroten zij hun eigen rijkdom, terwijl de rest meer schulden opbouwt. Dit systeem explodeert nu."

De laatste tijd is de burger steeds ongeruster en voelt zich steeds machtelozer door de ontwikkelingen in Europa. Er gaan allerlei "complottheorieën" rond over de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld, crimineel gedrag van grote banken en de overname van de EU door een neoliberale elite. Het zijn journalisten en media die moeite doen om de burger te informeren over deze theorieën. Politici doen weinig om de burger echte informatie te geven en de steeds meer gangbare theorieen te ontkrachten of bevestigen. De burger weet dus niet meer wat nu waar is en wat niet waar is.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

OESO verhoogt druk op Spanje

De eurozone blijft ook volgend jaar lang met een recessie flirten. Dat Spanje maar blijft aarzelen om steun te vragen bij de ECB, helpt niet bepaald. Bijgevolg voert de OESO, de denktank van de rijke landen, in zijn economische vooruitzichten de druk op Madrid nog op.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Overzicht hulpleningen Griekenland

Griekenland heeft de afgelopen jaren tweemaal een pakket noodleningen toegezegd gekregen van Europa en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hieronder volgt een kort overzicht van deze operaties.

In mei 2010 werd Griekenland een pakket ter waarde van 110 miljard euro toegezegd. Daarvan is 76 miljard euro daadwerkelijk uitgeleend. De Nederlandse bijdrage daaraan is 3,2 miljard euro.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Column Kees de Kort | Kakofonie van cijfers

Tijdens Black Friday bereikte de online verkoop een record van 1 miljard dollar. "Het is één grote kakofonie van cijfers met als rode draad dat het volkomen onduidelijk is wat er nou precies gebeurd is", zegt BNR's Kees de Kort.

De Kort vertelt dat er acht à negen enquêtes zijn gehouden over de resultaten van de afgelopen Black Friday in Amerika. "Dat varieerden van 'fantastisch goed' naar 'minnetjes."