Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 37181 tot 37185
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Schatkist zal in 2013 ruim 40 miljard euro ophalen

De bruto-financieringsbehoeften voor de Belgische schatkist zullen in 2013 39,99 miljard euro bedragen, of 3,4 miljard euro minder dan de geraamde financieringsbehoeften voor 2012 (43,39 miljard euro). Die zijn gestegen als een gevolg van de prefinanciering van vervaldagen in 2013 en de verwachte Dexiakapitalisatie. Het Agentschap van de Schuld maakte vandaag ook bekend dat 1,21 miljard euro is opgehaald aan een negatieve rente.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen dinsdag naar verwachting hoger openen. De handel zal vooral in het teken staan van de Amerikaanse centrale bank, die vandaag begint aan een tweedaagse beleidsvergadering.

Ook blijft de blik gericht op de begrotingsonderhandelingen in Washington.

Economen verwachten dat de Federal Reserve woensdag na afloop van de laatste beleidsvergadering van het jaar een nieuwe opkoopronde van schatkistpapier zal aankondigen. Het programma van de centrale bank dient ter vervanging van het stimuleringsprogramma 'Operation Twist', dat eind dit jaar afloopt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

'Noord-Amerika is in 2025 energie-exporteur'

Noord-Amerika zal dankzij een forse stijging van de olie- en gasproductie in 2025 een exporteur zijn van energie. Dat stelt de Amerikaanse olie- en gasreus ExxonMobil.

Volgens het concern zal het continent meer dan de helft van de groei van onconventionele bronnen, zoals schaliegas en -olie, voor zijn rekening nemen. De afgelopen jaren nam schaliegas al een enorme vlucht in de Verenigde Staten. Daardoor werd het land voor zijn energievoorziening minder afhankelijk van de import.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Handelstekort VS groeit met 4,9% naar $42,2 miljard

Het Amerikaanse ministerie van handel heeft dinsdag bekendgemaakt dat het handelstekort van de VS in oktober opnieuw is toegenomen. De export zag de grootste daling in bijna vier jaar tijd en woog zwaarder mee dan de daling van de import in dezelfde maand. Het cijfer laat zien dat Amerika er nog steeds niet in slaagt om haar handelstekort terug te dringen, ondanks het beleid van de centrale bank dat erop gericht is de waarde van de dollar te ondermijnen.

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Spanje treffend bewijs van machteloosheid Europa

Europa heeft tot dusver alle problemen voor zich uitgeschoven, maar eigenlijk doen ook sommige individuele lidstaten hetzelfde. Frankrijk weigert bijvoorbeeld ingrijpende hervormingen door te voeren, terwijl ook onze premier Elio di Rupo en zijn regering heilige huisjes zo ver mogelijk links laten liggen.

Het land dat het tot dusver het bruinst heeft gebakken, is echter Spanje. Eigenlijk hebben de Spanjaarden dringend behoefte aan externe hulp, maar Madrid blijft koppig de boot afhouden. De Spanjaarden gaan namelijk niet akkoord met het feit dat hun zware voorwaarden zouden opgelegd worden.