EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37181 tot 37185 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2013

Goudsmokkel India naar schatting 250 ton in 2012

India heeft het afgelopen jaar de importheffing op goud meerdere keren verhoogd, van minder dan 1% naar 6% nu. Als gevolg daarvan wordt steeds meer goud via illegale kanalen binnengebracht. De smokkel van goud wordt steeds lucratiever, inmiddels zou men al omgerekend €2770 besparen per kilo gesmokkeld goud.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2013

Windenergie groeit, maar niet snel genoeg

In 2012 is in Europa 11,6 gigawatt aan nieuwe windparken gebouwd. Dit komt overeen met 11 kolencentrales.

Dit is een stijging ten opzichte van 2011, toen er voor 9,4 gigawatt werd geïnstalleerd. Toch waarschuwt de European Wind Energy Association (EWEA) dat deze stijging wellicht zal stagneren in 2013 en 2014.

Lees verder op duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2013

Zonne-energie doet Japanse banken opbloeien

Grote Japanse banken verwachten dat in drie jaar tijd de investeringen voor zonne-energie in hun land zullen verachtvoudigen. Dat betekent een stijging van ¥223 mrd (€1,8 mrd) in 2012 naar ¥1.800 mrd (€14,4 mrd) in 2015. De groei gaat gepaard met extra klandizie voor noodlijdende banken, die de financiering verstrekken. Aandelen van de bank Mitsubishi UFJ stegen de afgelopen drie maanden daardoor met 50 procent, die van Sumitomo Mitsui en Mizuho met 56 en 69 procent.

De grote kracht achter de opbloeiende zonne-energiemarkt in Japan is het overheidsbeleid. Net als in Duitsland en Spanje werkt de regering met een zogenaamd feed in tariff, wat betekent dat producenten van zonne-energie verzekerd zijn van een vaste prijs.

Lees verder op duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2013

Opnieuw meer aanvragen voor woonkrediet

Voor het eerst sinds de zomer was er in januari opnieuw meer vraag naar hypothecaire kredieten. Dat blijkt uit cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2013

Dow/Gold ratio geeft voorkeur voor aandelen

In het vorige artikel over de Dow/Gold ratio gaven we al aan dat aandelen het de laatste tijd veel beter doen dan goud. Aangezien de Dow/Gold ratio een neerwaartse trend opwaarts heeft doorbroken kan dit wel eens blijven duren. Kirk Lindstrom denkt er op Seeking Alpha hetzelfde over.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs