EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
34
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
17
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37221 tot 37225 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 4 februari 2013

Duitse oppositie dreigt met no-bailout voor Cyprus

De Duitse Sociaaldemocratische oppositiepartij SPD dreigt roet in het eten te gooien voor een bailout van Cyprus. De partij legt strenge eisen op tafel voor Cyprus wil het mee akkoord gaan voor een bailout. Angela Merkel heeft de steun van het SPD nodig om een mogelijke bailout goed te keuren.

Tot nu toe is de SPD steeds mee gegaan in het verhaal van Merkel. Maar de Duitse media hebben van Cyprus een soort Russisch belastingparadijs gemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Duitsers terughoudend zijn voor een bailout van Cyprus. En het SPD eist nu forse hervormingen in Cyprus alvorens zij hun fiat geven.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 februari 2013

EUR/USD terug naar onder 1,30

Onverwacht kwam die stijging van de waarde van de euro niet, zoals ik al eerder betoogde. 

Onverwacht kwam die stijging van de waarde van de euro niet, zoals ik al eerder betoogde. 

Een van de structurele redenen voor de sterkte van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar de laatste maanden en zelfs langer, schuilt in het verschil tussen het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) en dat van de Amerikaanse Fed.

Natuurlijk, beide centrale banken voeren een ongekend ruim monetair beleid. Het monetaire beleid in de eurozone is echter relatief gezien krapper dan in de Verenigde Staten. De ECB-rente bedraagt 0,75 procent; die van de Fed al een geruime tijd 0 procent. Bovendien koopt de maandelijks voor tientallen miljarden dollars staatsobligaties op, terwijl de ECB daar veel meer terughoudend in is.

Lees verder op beurs.nl
Geplaatst op: maandag 4 februari 2013

Grieken kunnen hun energiefactuur niet meer betalen

In de NY staat een artikel over de gevolgen van de massale besparingen in Griekenland. Een van de maatregelen was om de belasting op stookolie te verhogen. Hierdoor is de energiefactuur in Griekenland fors gestegen en kunnen vele Grieken deze niet meer betalen. Ze gaan dan hout sprokkelen om zo hun huis te verwarmen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 februari 2013

Pensioenfondsen doen het opnieuw goed

De Belgische pensioenfondsen, de zogenaamde tweede pijler, hebben het afgelopen jaar een gemiddeld rendement van 12,3 procent geboekt. Dat is het op één na beste resultaat van de afgelopen vijf jaar. In 2011 was er nog een negatief rendement van -0,7 procent.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 4 februari 2013

Fed zal ‘Collateral Financial Damage’ aanrichten

De Fed blijft aan een razendsnel tempo geld drukken, in een verwoede poging om de economie in de US opnieuw op het juiste pad te krijgen. De ingreep is geen onverdeeld succes, zoals nogmaals bleek uit het werkloosheidsrapport voor de maand januari dat vorige vrijdag werd bekendgemaakt.

Joe Lavorgna, chief economist bij Deutsche Bank, vreest dat de Fed ‘Collateral Financial Damage’ zal aanrichten zodra de rente eventueel zou gaan stijgen. Lavorgna windt er geen doekjes om: de centrale bank heeft de gaspedaal veel te ver ingeduwd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs