Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 37221 tot 37225
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

'Te laat voor snelle hervorming belastingsysteem VS'

Het is niet mogelijk om binnen twee weken het Amerikaanse belastingsysteem te hervormen, zoals de Republikeinen eisen.

Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag in een televisie-interview.

Obama werd gevraagd naar de onderhandelingen tussen de Republikeinen en het Witte Huis over het Amerikaanse begrotingstekort.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Bunds sluiten hoger

De Duitse bunds zijn dinsdag hoger geeindigd, waarbij een groot deel van de volumes dinsdag voortkwamen uit het doorrollen van het december contract naar maart.

De obligatiemarkten zijn met name in afwachting van de uitkomst van het Griekse obligatieterugkoopprogramma, welke pas laat op vrijdag verwacht wordt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

We leven we in ‘gemanipuleerde’ tijden volgens Jim Grant

Een van de meest gerespecteerde marktstrategen op Wall Street, Jim Grant, was niet mals voor de centrale planners in een interview op Bloomberg TV. Volgens Grant worden alle financiële markten vandaag gemanipuleerd door de globale centrale banken.

Ze drukken de rente en manipuleren de rentecurve. Bovendien laten ze de prijzen van activa (aandelen, bedrijfsobligaties) opzettelijk stijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Griekenland krijgt officieel meer tijd

De Europese ministers van Financiën hebben dinsdag officieel besloten om Griekenland twee jaar extra de tijd te geven om het begrotingstekort op orde te brengen. 

Dat betekent dat het land nu tot 2016 krijgt om het tekort tot onder de 3 procent van het bruto binnenlands product te brengen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Richard Russell: “Dit is een vermomde berenmarkt”

Opperbeer Richard Russell blijft geloven dat de markten in een bear market zit. Maar niet zomaar een bear market, een vermomde berenmarkt. De vermomming komt in de vorm van quantitative easing (QE) door de Fed.

De centrale banken wereldwijd hebben een serie bubbel gecreëerd die ooit zullen barsten. Richard Russell gelooft dat deze bubbels rustig zullen leeglopen in plaats van dat ze springen. Dit effect zal veel erger zijn.