Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 37226 tot 37230
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Mark Faber ziet het goed.

Elke cent die naar Griekenland, Portugal of andere Europese probleemlanden gaat om een failliet te voorkomen, is volslagen overbodig. De Amerikaanse Federal Reserve zal de wereld vernietigen, vele financiële instellingen worden vermorzeld en vooral armere groepen van de samenleving worden de dupe van mega-inflatie. En, niet te vergeten: onze pensioenen komen in groot gevaar. Dat oppert de wereldberoemde en gerenommeerde Zwitserse beleggingsexpert Marc Faber. „Ik ben nog niets eens pessimistisch.”

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Van de "Fiscal Cliff" springen?

De waarde van diverse aandelen daalde door het aanhoudende nieuws over de fiscal cliff. Omdat er nog geen uitsluitsel is, ziet het er naar uit dat het einde van de dalingen nog niet in zicht is. Maar er is ook een andere kant  aan de fiscal cliff, namelijk dat de cliff er uiteindelijk voor zal gaan zorgen dat de koersen van de aandelen die op dit moment dalen in korte tijd weer snel zullen oplopen.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Goud: recordprijzen voor 2013 verwacht

Goud stijgt al twaalf jaar aan één stuk door. Dat is een record en het lijkt er op dat er nog tenminste één jaar aan deze opmars kan worden toegevoegd.

Volgens 16 analisten, gepolst door Bloomberg, is de verwachting dat goud komend jaar elk kwartaal zal stijgen. Aan het einde van 2013 zal de goudprijs dan rond de 1,925 dollar per ounce noteren; een premie van 11 procent als wordt gekeken naar de huidige koers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Eéé op de drie bedrijven heeft financiële zorgen

Eén op de drie bedrijven in Nederland heeft financiële zorgen. Deze bedrijven krijgen moeilijker kredieten en leningen en hebben vaker te maken met klanten die laat of niet betalen.

Dit blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het vierde kwartaal van 2012. Voornamelijk bedrijven in de landbouw (48 procent) en bouwsector (47 procent) hebben hier last van. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Damrak vlak van start

Het Damrak houdt zich bij opening goed staande na de opmars van vorige week. Blikvanger is het aandeel Dockwise, dat omhoog schiet na een overnamebod door baggeraar Boskalis.

De beurs in Amsterdam opende aanvankelijk in de min. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Beleggers namen gas terug na 5 winstbeurten op rij. De ogen bleven daarbij gericht op Brussel waar de onderhandelingen over verdere noodhulp aan Griekenland worden vervolgd.