EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
30
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37226 tot 37230
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

Verlies voor Brusselse beurs

Beleggers wereldwijd maakten zich vandaag zorgen over de naderende deadline voor een akkoord over de Amerikaanse begroting. In Brussel zakte de Bel20 met 0,82 procent tot 2.466,27 punten.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

Beurzen lager door zorgen VS

De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag na een kalme handelsdag met verliezen gesloten. Beleggers waren sceptisch over een goede afloop van de onderhandelingen over de 'fiscal cliff'. Vrijdag vinden nieuwe onderhandelingen plaats in Washington om toch nog voor het einde van het jaar tot een oplossing te komen voor de begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

Ons huidige financiële systeem is een piramidespel.

Het was letterlijk aan de vooravond van kerstmis dat minister-president Rutte de natie opriep om te gaan consumeren en wel met volle kracht. Hij zei nog net niet dat het geld moest rollen, maar bedoelde dat wel. Lees verder voor de column van René Tissen.

Het was letterlijk aan de vooravond van kerstmis dat minister-president Rutte de natie opriep om te gaan consumeren en wel met volle kracht. Hij zei nog net niet dat het geld moest rollen, maar bedoelde dat wel. Lees verder voor de column van René Tissen.

Ons huidige financiële systeem draagt alle kenmerken van een op schuld gebaseerd piramidespel en in zo’n systeem is het inderdaad van vitaal belang dat er steeds meer geld in omloop is.

Dat is dus het geval in het huidige systeem. Daarvan is het belangrijkste principe dat geld tot doel heeft om groei te realiseren. De bedoeling van geld is dat het ofwel direct wordt omgezet in eigen vermogen, bijvoorbeeld door maandelijks inkomen in ruil voor arbeid te verkrijgen, ofwel op termijn tot eigen vermogen leidt, onder andere via investeringen. Heel veel stimuleringsgeld bereikt momenteel niet het stadium van groeidiamanten, maar sneuvelt al eerder omdat het verkeerd gebruikt wordt.

Lees verder op rtl.nl
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

De Unie: ontslaggolf gaat nog wel even door

De ontslaggolf die nu over Nederland golft, zou de komende tijd nog wel eens door kunnen gaan. Dat denkt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie. ,,Ik houd mijn hart vast voor 2014, als het ontslagrecht zodanig is versoepeld dat de mensen die nu nog te duur zijn om te ontslaan, wel kunnen worden weggestuurd.''

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

Huizenverkopen VS naar hoogste niveau in 2 jaar

De index voor het aantal aanstaande huizenverkopen in de Verenigde Staten is in november gestegen naar het hoogste niveau sinds april 2010, blijkt vrijdag uit cijfers van de National Association of Realtors (NAR).

De index steeg vorige maand met 1,7% ten opzichte van oktober tot een niveau van 106,4. Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen hadden verwacht dat de index zou stijgen met 1,2%. In oktober steeg de index met 5,2% en kwam toen voor het eerst sinds juli weer boven de 100 uit.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs