Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37226 tot 37230
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

“Obama zal van de VS een Griekenland in uitvergroot formaat gaan maken”

De onderhandelingen over de fiscal cliff willen in de VS niet vlotten, volgens de laatste verslaggeving staan de onderhandelaars nog zo goed als nergens. Nochtans dringt de tijd, want het hakbijl zal op 1 januari eerstkomend onvermijdelijk vallen.

Sommige politici zien de situatie ronduit dramatisch in. Dat is onder andere het geval met de republikeinse senator Lindsey Graham, die in CBS’ “Face The Nation” verklaarde dat Amerika de fiscall cliff niet zullen kunnen vermijden en hierdoor die dieperik in zal duiken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Beurzen sluiten onveranderd

Beleggers op de Europese aandelenmarkten gaven dinsdagmiddag de koerswinsten van eerder op de dag grotendeels op. De graadmeters sloten overwegend vlak. De beursomzetten bleven daarbij laag. De begrotingsruzie in de Verenigde Staten houdt veel beleggers langs de zijlijn.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,1 procent hoger op 337,62 punten. De hoofdindex leek eerder op de dag opnieuw af te stevenen op de hoogste slotkoers van het jaar. In de afgelopen twee handelssessies had de hoofdindex de hoogste slotstand van dit jaar ook al in het vizier, maar viel de markt richting de slotbel steeds terug.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Italië op schema om begrotingsdoel te halen

Italië ligt op schema om de eerder gestelde doelstelling voor het begrotingstekort te halen. Dat zei de Italiaanse minister van Financiën Vittorio Grilli dinsdag. De verwachting is dan dat Italië dit jaar nog onder de grens van een begrotingstekort van 3 procent van het bruto binnenlands product komt. Het land beantwoordt dan aan de begrotingseis van de Europese Unie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Grafieken: Verkopen US Mint afgezet tegen de goud- en zilverprijs

De US Mint publiceert op haar website de verkoopcijfers van alle gouden en zilveren munten sinds 1968. Om deze grote hoeveelheid cijfers inzichtelijk te maken heeft Marketupdate twee grafieken samengesteld die de verkoop van gouden en zilveren munten afzet tegen de ontwikkeling van de goud- en zilverprijzen. Uit deze grafieken kunnen we een aantal interessante conclusies trekken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Spaanse economie verslechtert weer verder

De Spaanse economie zal in het huidige kwartaal zijn grootste krimp in een jaar tijd meemaken, verwacht de minister van financien van het land Luis de Guindos. Hij hoopt dat in het eerste kwartaal van 2013 wat herstel plaatsvindt.

"Ik geloof dat dit kwartaal het zwaarst zal zijn sinds het begin van de economische krimp [eind 2011]," sprak de Guindos na afloop van een bijeenkomst met collega-ministers in Brussel.