EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
37
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37241 tot 37245
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

Wat betekent de fiscal cliff voor....

President Obama kwam gisteren terug van zijn vakantie in Hawaii, om in de laatste dagen nog een doorbraak te forceren

President Obama kwam gisteren terug van zijn vakantie in Hawaii, om in de laatste dagen nog een doorbraak te forceren

De Amerikaanse woningmarkt veert op: de huizenprijzen stijgen al vijf maanden op rij. Het aantal Amerikanen in de WW is sinds maart 2008 niet zo laag geweest. En de Amerikaanse economie groeide in 2012, net als de twee jaar ervoor. Maar al die mooie cijfers kunnen zo weer lelijk worden, als de Verenigde Staten na 1 januari in het begrotingsravijn tuimelen.

Lees verder op trouw.nl
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

Column Kees de Kort | 'Cliff' is meer dan politiek theater

De fiscal cliff zou toch wel meer kunnen zijn dan politiek theater, zegt macro-econoom Kees de Kort. Maar theater is wel degelijk een grote factor, legt hij uit.

De fiscal cliff zou toch wel meer kunnen zijn dan politiek theater, zegt macro-econoom Kees de Kort. Maar theater is wel degelijk een grote factor, legt hij uit.

Omdat de Amerikaanse economie in de ogen van Kees de Kort de belangrijkste ter wereld is, zijn alle ogen nu op de dreigende fiscal cliff. "Er veranderen allerlei belastingtarieven en er worden allerlei uitgavenpatronen veranderd door de Amerikaanse overheid: per 1 januari gaat dat dan gebeuren. Als er niks gebeurt, gaat de Amerikaanse economie daar in de loop van het jaar last van krijgen."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

'Krimp Spaanse economie houdt aan'

MADRID - De Spaanse economie is in de laatste 3 maanden van dit jaar verder gekrompen. Dat stelde de Spaanse centrale bank vrijdag in zijn maandelijkse bulletin.

De omvangrijke bezuinigingen in het land zetten een zware rem op de Spaanse economie. Die gaat daardoor voor het zesde achtereenvolgende kwartaal achteruit, aldus de bank. De eerste schatting van de krimp wordt eind januari bekendgemaakt.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

Italiaanse rente kruipt omhoog

Italië heeft vrijdag bijna 6 miljard euro opgehaald met de veiling van langlopende staatsleningen. De rente lag daarbij iets hoger dan bij de vorige vergelijkbare veiling eind november.

De Italiaanse overheid haalde 3 miljard euro op met leningen voor 10 jaar. Daarover moet een gemiddelde rente worden betaald van 4,48 procent. Bij de vorige veiling kwam de rente uit op 4,45 procent. Daarnaast werd 2,9 miljard euro geleend voor 5 jaar. Dit kost 3,26 procent aan rente, tegen 3,23 procent bij de vorige veiling.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

Halvering pensioenpot in 10 jaar is onzin

‘Jongeren hebben een gigantisch probleem, want bij een ongewijzigd beleid hebben zij straks niets meer,’ zei econoom en oud-bankier Peter Verhaar op 4 december bij Pauw & Witteman. Hij beweerde dat de bijna 1000 miljard euro, die we gespaard hebben voor pensioen, over 10 jaar gehalveerd zou zijn. En dat jongeren een lege pot aantreffen als zij met pensioen gaan. Hij beriep zich op een analyse van Prof Frijns. NRC-next vroeg het na bij Frijns: ‘Wat een indianenverhalen. De analyse in ons rapport geeft geen grond voor dit soort conclusies.’

Lees verder op estateplanningnieuws.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs