Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37241 tot 37245
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam opent naar verwachting lager, in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. Beleggers blijven bezorgd over de begrotingsruzie in de VS.

,,De AEX opent 1 tot 2 punten in de min als gevolg van de koersverliezen in New York. De impasse in de begrotingsonderhandelingen in de VS duurt voort nadat het Witte Huis een nieuw voorstel van de Republikeinen heeft afgewezen. De hakken worden daar steeds dieper in het zand gezet. Ook blijft Griekenland op de achtergrond spelen", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: hlne.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Pensioenfonds neemt risico met beleggingen

Pensioenfonds Zorg & Welzijn wil meer risico nemen met beleggingen. Daarmee wil het fonds voor medewerkers in de zorg als eerste in Nederland ‘het nieuwe pensioen’ invoeren. Het fonds verwacht zo hogere pensioenen te kunnen uitkeren. Een lager pensioen vindt het fonds niet acceptabel, meldt de NOS dinsdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Nikkei sluit in de min

De beurs in Tokio is dinsdag in de min gesloten. Tegenvallende industriecijfers uit de Verenigde Staten en de eurozone wogen op het sentiment. Ook hield de aanhoudende begrotingsruzie tussen het Witte Huis en de Republikeinen beleggers langs de zijlijn. De Nikkei eindigde 0,3 procent lager op 9432,46 punten.

De grote Japanse exportbedrijven, die in de afgelopen weken flink wisten te profiteren van een verzwakking van de Japanse yen, werden van de hand gedaan. Cameramaker Nikon en autofabrikant Nissan verloren daardoor 3,1 en 3,7 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Australische centrale bank verlaagt rente

De Australische centrale bank heeft dinsdag de rente met 25 basispunten verlaagd tot 3 procent. Dat is het laagste niveau sinds september 2009.

Sinds mei gingen er al 125 basispunten van de rente af. Bankgouverneur Glenn Stevens wees als motivatie van de huidige renteverlaging naar de aanhoudende economische problemen in Europa en de Verenigde Staten. Die veroorzaken een negatieve verwachting voor de wereldeconomie.

Bron: wegwijs.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

ING: 'Pensioen naar 67 is niet genoeg'

ING: ‘Pensioen naar 67 is niet genoeg’. Ondanks de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar, voorziet bank/verzekeraar ING problemen voor de financiële houdbaarheid van de AOW. Problemen die waarschijnlijk pas na 2040 zullen oplossen als er geen tussentijds ingrijpen van de overheid tegenover staat. De ING pleit echter niet voor een nog verdere verhoging van de pensioenleeftijd, maar wil dat de regering maatregelen neemt om het arbeidspotentieel van Nederland beter te benutten. Nog concreter: stop de bezuiniging op de kinderopvang!

Zonder de verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar, zouden er in 2040 tegenover elke gepensioneerde slechts twee werkenden staan (2:1). Dat staat in schril contrast met de situatie rond de jaren '50, toen de verhouding in potentieel 7:1 was. Nu werken tot 67 jaar een feit is geworden, is die verhouding iets verbeterd: 3:1. Maar volgens de ING is dat echter nog steeds te beperkt om de AOW betaalbaar te houden. Vooral omdat die verhouding niet gebaseerd is op het reëel aantal werkenden, maar op de potentiële beroepsbevolking.