Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3726 tot 3730
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 1 december 2016

Poetin: “Rusland wil geen confrontatie, maar samenwerking”

Rusland is niet uit op confrontatie, maar op meer internationale samenwerking. Niet alleen op economisch gebied, maar ook op het gebied van terreurbestrijding, milieu en gezondheidszorg. Dat zei de Russische president Poetin vandaag tijdens zijn jaarlijkse toespraak aan het land. Hij zei dat er met den verkiezing van een nieuwe president in de Verenigde Staten een nieuw diplomatiek hoofdstuk geopend kan worden. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 1 december 2016

Griekse banken willen belasting op geld pinnen

Griekse banken willen een belasting invoeren op het pinnen van contant geld, zo blijkt uit een nieuw voorstel dat de banken onlangs hebben voorgelegd aan het Ministerie van Financiën. Het voorstel van de Griekse banken omvat verschillende maatregelen om het gebruik van contant geld te beperken.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 1 december 2016

Tussenstand indices 2016

Met nog 1 maand te gaan is dit het overzicht van de indices, koersen en prijzen die we jaarlijks volgen. Elke maand een tussenstand:

Verrassingen? Nee, niet echt als je de maandelijkse tussenstanden hebt gevolgd. Of misschien toch wel. Het sentiment voor goud en zilver lijkt zo slecht dat het lijkt alsof “we op verlies staan”. Maar een 10% gemiddeld voor de edelmetalen is toch niet slecht te noemen, laat staan verlies. En het lijkt of de mainindices – die op record hoogtes opereren, op flink winst staat, maar die moeten het gemiddeld met minder dan 10% doen. De AEX belegger komt er helemaal magertjes van af: onder de 4%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 1 december 2016

Olieprijs verder omhoog

De olieprijs liep donderdag in de ochtendhandel verder op, na de enorme sprong van woensdag. Oliehandelaren blijven positief over de deal die olieproducenten hebben gesloten over de verlaging van hun productie.

De leden van oliekartel OPEC spraken woensdag af hun productie met ongeveer 4 procent in te perken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 1 december 2016

Zijn bankiers fundamenteel oneerlijk?

Zijn bankiers fundamenteel oneerlijk? Het is een vraag waarop zowat iedereen een eigen mening heeft. Drie Zwitserse onderzoekers hebben getracht een wetenschappelijk antwoord op de vraag te formuleren.

Om dat te doen vroegen ze 128 bankiers om tien keer een muntstuk op te gooien en kruis of munt te spelen. Elke speler mocht zijn resultaten zelf noteren op een blad papier, met niemand in de nabijheid.  Voor elk ‘kruis’ werd de deelnemers 20 euro beloofd,  voor elke ‘munt’ kregen ze niets. De verleiding om vals te spelen was dus niet gering.