Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37251 tot 37255
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Republikeinen komen met tegenbod voor begrotingsplan Witte Huis

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden hebben maandag een nieuw schuldreductie-voorstel voorgelegd aan het Witte Huis, dat oproept tot $800 miljard aan verhoogde belastinginkomsten, de helft van hetgeen president Barack Obama heeft voorgesteld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Ook Jeffrey Gundlach gelooft rotsvast in goudmijnaandelen

Jeffrey Gundlach, één van de bekendste hedge fund managers op Wall Street, haalde onlangs de krantenkoppen door de diefstal van een deel van zijn kunstcollectie.Die kunstcollectie is inmiddels terecht, dus Gundlach kan zich weer volop concentreren op hetgeen waar hij goed in is: beleggen.

Als investeerder heeft Gundlach zijn liefde voor obligaties afgezworen: Gundlach is bond king af. Recent heeft hij zijn posities in aardgasproducenten en goudmijnen opgetrokken. Hiermee stapt Jeff Gundlach in de voetsporen van Slim Beleggen en het pleidooi aan beleggers om nu wat goudmijnaandelen te kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

“Belastingbetaler heeft het jarenlang te makkelijk gehad”

In de VS blijft het borrelen omtrent het voornemen van de regering Obama om de belastingen te verhogen. Niemand betaalt graag belastingen, maar de Amerikanen misschien nog het minst van allemaal. Nochtans hebben precies die Amerikanen weinig te klagen gehad van de taxman.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent licht lager

De AEX opent dinsdag naar verwachting licht lager, vanwege de voortdurende zorgen omtrent de dreigende fiscal cliff in de VS, waarbij de onderhandelingen tussen de Democraten en Republikeinen in een impasse lijken te verkeren.

De AEX sloot maandag 0,3% hoger op 337,28 punten. Onderbeurs noteerde de index licht hoger dan de vorige hoogste notering onderbeurs van 2012, op 340,47 punten. De Midkap sloot onveranderd op 524,13 punten. De ASX steeg op het slot 0,3% naar 389,09 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Ministers van financien eurozone bespreken twee nieuwe bailouts

Een week na het vastleggen van een schuldenverlichting-plan voor Griekenland, kwamen de ministers van financien uit de eurozone maandag bijeen om twee andere reddingsoperaties te bespreken binnen het valutablok, e e n voor Cyprus en e e n voor de Spaanse banken.

Spanje kwam op maandag met een officiele aanvraag voor circa EUR40 miljard uit het reddingsfonds van de eurozone, om de banken te herkapitaliseren. Het langverwachte verzoek komt ver onder de EUR100 miljard uit die de eurozone bereid was te lenen voor de herkapitalisatie. "De situatie is daar verbeterd", meldt de Oostenrijkse minister van financien Maria Fekter.