Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 37261 tot 37265
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Nieuw recordaantal bedrijven failliet in 2012

Nooit eerder zijn in ons land zoveel bedrijven failliet gegaan. Afgelopen vrijdag (14/12) werd het 10.550ste faillissement van het jaar uitgesproken. "Tegen het jaareinde kijken we in België aan tegen 11.000 bedrijven in bankroet", aldus handelsinformatiekantoor Graydon.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Steeds meer vraag naar uitstel van betaling bij de apotheker

Almaar meer patiënten kunnen hun geneesmiddelen niet meer betalen en vragen aan de apotheker om hun betalingen uit te stellen. Dat blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek van het vaktijdschrift De Apotheker. Bovendien zorgt de crisis ervoor dat de mensen besparen op hun medicatie.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Zweden's vijandigheid t.o.v. Euro was nog nooit zo hoog

In Zweden onderzoekt een Zweeds statistisch bureau, twee keer per jaar, hoe zich de mening van de burgers ten opzichte van de Euro ontwikkeld heeft. De resultaten van het onderzoek van november zijn pas onlangs bekend gemaakt: maar liefst 82.3% stemt tegen de Euro, 9.6% zou de Euro overwegen, 8% weet het niet. De impopulariteit van de Euro heeft een record bereikt. Het verschil met de stemmen in mei 2012 is enorm: toen stemde nog 52% tegen, 11% wist het niet en 37% was voor.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Steun voor Italiaanse bank mag van Brussel

Brussel stemt in met een reddingspakket voor de op twee na grootste Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. De Europese Commissie ging maandag akkoord met de kapitaalinjectie van 3,9 miljard euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Besparingsmaatregelen verstikken de Grieken

Asgrijze wolken en bijtende roken hangen deze winterdagen in de straten van Athene en andere steden in Griekenland. Reden daarvoor is dat veel Grieken overgeschakeld zijn op het verbranden van hout om zich te verwarmen. Op die manier kunnen ze dure huisbrandolie uitsparen. Sinds begin december neemt de illegale houtkap in het Zuid-Europese land bovendien buitensporige proporties aan.