Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 37261 tot 37265
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

'IMF en ECB willen helft Griekse schuld kwijtschelden'

Zo'n forse 'haircut' zou volgens het IMF en de ECB onvermijdelijk zijn, om Griekenland op termijn weer de kans te geven op eigen benen te kunnen staan.

De Duitse krant Die Welt meldde zondag op basis van bronnen rond de gesprekken dat de onderhandelingen over nieuwe hulpleningen voor Griekenland afgelopen weekeinde zijn gevorderd.

De ministers van Financiën van de eurolanden zouden zaterdag tijdens een telefonisch overleg de "basis voor onderhandelingen" met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben gelegd, aldus de krant.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

Recensie: Geldmoord

Het leven wordt steeds duurder. Ons geld lijkt steeds minder waard te worden. En dat klopt.

In zijn recente boek Geldmoord beschrijft de Bosnisch-Nederlandse monetair econoom Edin Mujagic de neergang van de waarde van ons geld in de afgelopen honderd jaar. 99 jaar zou iets accurater gesteld zijn, aangezien naar zijn mening de voortdurende waardevermindering van valuta nauw samenhangt met de instelling van de Amerikaanse Fed, hèt voorbeeld voor alle Centrale Banken, die hun opdracht te waken over de waarde van ons geld schromelijk hebben verwaarloosd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

'Spanje krijgt volgende maand bankensteun'

Spanje krijgt volgende maand 35 miljard euro van Europa om zijn banken mee te ondersteunen. 

In ruil voor het geld moet bij vier genationaliseerde banken een groot aantal arbeidsplaatsen verdwijnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 25 november 2012

Mathijs en Willem: we hebben het ergste gehad

Veel mensen denken dat het met de eurocrisis eerst nog erger moet worden, maar die zitten fout.

Daar over zijn Mathijs Bouman (econoom en beurscommentator van RTL Z) en Willem Middelkoop (voormalig beurscommentator, oprichter van het Commodity Discovery Fund en publicist) het eens in een speciale uitzending van de Kijker aan Z vanaf de Dag van de Belegger. ''Bij consumenten en beleggers zit te veel pessimisme'', aldus Mathijs Bouman. ''De eurocrisis is niet voorbij, maar we hebben wel het ergste gehad''.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

Mogelijk nog een Griekse 'haircut' in 2015

Als leiders van de Eurozone maandag praten over de situatie in Griekenland, wordt mogelijk ook kwijtschelding van Griekse schuld in 2015 besproken.

Volgens de Duitse krant Welt am Sonntag is een zogenoemde 'haircut' in 2015 nog niet van tafel.

De haircut zou de regering in Athene kunnen aansporen om alle hervormingen uit te voeren die zijn afgesproken in het tweede steunpakket, dat in 2014 afloopt.