Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 37261 tot 37265
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Helft werknemers heeft weinig vertrouwen in eigen pensioenfonds

Van de werknemers die via hun werkgever pensioen opbouwen geeft een meerderheid van 55% aan weinig of helemaal geen vertrouwen te hebben in hun pensioenfonds. Opvallend is dat vooral de lager opgeleide werknemers en werknemers tussen de 35 en 45 jaar een groot wantrouwen ten aanzien van de oudedagsvoorziening. De bezorgdheid zit hem vooral in het gevoel dat het pensioen lager uitvalt en dat het inkomen op latere leeftijd dan mogelijk ontoereikend zal zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Autoverkopen duikelen ruim 26 procent

November was opnieuw een zware maand voor autoverkopers. De verkoop van nieuwe auto's duikelde vorige maand met 26,4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar tot 30.247 stuks. Dat maakten de brancheorganisaties RAI Vereniging en de Bovag maandag bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Hoe rendement maken in tijden van financiële chaos? (Nassim Taleb)

Nassim Taleb was uitzonderlijk nog eens te gast op CNBC om zijn nieuwe boek Antifragile toe te lichten. In feite komt het erop neer op een uitleg hoe u kan profiteren van chaos, meer bepaald chaos in het financiële systeem.

Volgens Taleb hebben mensen nog steeds een verkeerd beeld over de economie en de beurs. Hij geeft enkele voorbeelden…

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Duitsland haalt EUR2,6 mrd op tegen lager rendement

Duitsland heeft maandag EUR2,587 miljard opgehaald met de veiling van zesmaands papier, tegen een rendement dat is gedaald ten opzichte van een vorige veiling.

Samen met de EUR413 miljoen die Duitsland tijdens de veiling achterhield om op een later moment op de secundaire markt aan te bieden, kwam het land tot de beoogde EUR3 miljard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Oost-Europa wordt gegijzeld door groeivertraging in Duitsland

Duitsland was tot dusver de sterke man van Europa, maar ook bij onze oosterburen dreigt de economie te verzwakken. Wanneer de Duitsers het laten afweten, blijft dit uiteraard niet zonder gevolgen voor de rest van Europa. Met name in Oost-Europa wordt de adem ingehouden.

Een Duitse groeivertraging zal onvermijdelijk tot gevolg hebben dat de groei in een aantal Oost-Europese landen zo goed als zal stilvallen. Dat is met name het geval met Polen, Tsjechië, Hongarije, Slovakije en Slovenië. Voor elk van deze landen is Duitsland de belangrijkste handelspartner.