Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 37266 tot 37270
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

ECB wil toezicht op alle banken

BERLIJN - De Europese Centrale Bank moet het toezicht over alle banken in de zeventien eurolanden krijgen en niet, zoals Duitsland en andere landen willen, alleen over de grootste en meest relevante financiële instellingen. 

Toezicht op alle zesduizend banken is noodzakelijk om een 'gelijk speelveld' te creëren en 'fragmentatie van het financiële systeem' te voorkomen, aldus Draghi.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Geen resultaat EU-top meerjarenbegroting

De speciale Europese top over de meerjarenbegroting van de Europese Unie 2014-2020 is vrijdagmiddag rond 16.30 uur afgelopen. Dat melden bronnen in Brussel.

De leiders zouden geen overeenstemming hebben bereikt over de EU-financiën voor de volgende 7-jaars periode. Mogelijk komt er een tweede top begin volgend jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Meer dan drieduizend klokkenluiders in de Verenigde Staten

Het voorbije jaar hebben klokkenluiders bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) 3.001 meldingen van laakbare praktijken gedaan. Dat blijkt uit cijfers van consulent Kroll Advisory Solutions. Verwacht wordt dat in de toekomst nog meer meldingen zullen kunnen verwacht worden nadat de Amerikaanse financiële autoriteit tijdens de maand augustus voor de eerste keer in de geschiedenis aan een klokkenluider een beloning heeft toegekend. De beloning bedroeg 50.000 dollar voor de bijdrage aan de onderzoek dat tot meer dan 1 miljoen dollar sancties leidde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Downgrade Frankrijk was vooral een ‘Chirac-Sarkozy’ downgrade

Moody’s Investor Services heeft Frankrijk de AAA-rating ontnomen, met een negatieve bias. Alleen Fitch heeft nog de hoogste waardering voor de Franse staatsobligaties, weliswaar eveneens met een negatieve bias. Standard & Poor’s ontnam de Fransen al bijna een jaar geleden de hoogste rating.

Op de markten werd het bericht echter eerder schouderophalend onthaald. Er was eigenlijk nooit sprake van negatieve reacties, wat in ‘normale’ omstandigheden wel het geval zou zijn. De omstandigheden waren echter niet helemaal ‘normaal’, want Griekenland en Spanje krijgen alle aandacht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Beurzen omhoog in rustige handel

De Europese beurzen wisten zich vrijdag op te trekken aan een hogere opening van Wall Street. De omzetten bleven echter laag vanwege een verkorte handelsdag op de Amerikaanse beurzen. Ook werd gewacht op de onderhandelingen over Griekenland, die maandag worden voortgezet.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,8 procent hoger op 330,18 punten. De MidKap-index klom 0,3 procent tot 516,55 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 0,6 procent.