Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37271 tot 37275
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Terugval industrie zet Wall Street op verlies

De beurzen op Wall Street stonden maandag de hele dag op verlies. Tegenvallende berichten over de Amerikaanse industrie kwamen bovenop de aanhoudende zorgen over de begrotingsruzies in de Amerikaanse politiek.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,4 procent lager op 12.975 punten. De S&P 500 zakte 0,4 procent tot 1410 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,3 procent tot 3002 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Wellink: ECB-toezicht is noodoplossing

Het toezicht op de Europese banken kan niet permanent in handen worden gelegd van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat stelt de voormalige centralebankpresident Nout Wellink in een interview met de Duitse krant Handelsblatt dat dinsdag wordt gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

David Morgan ziet een RUSH naar zilver

David Morgan was te gast op het radioprogramma van Ellis Martin om de ontwikkelingen in de zilvermarkt te bespreken.

Morgan verwacht uiteindelijk dat het grote publiek naar zilver zal grijpen, wat een ware stormloop zal veroorzaken naar het witte edelmetaal, met alle gevolgen van dien voor de zilverprijs.

De nieuwe rush naar zilver zal die van de jaren ’70 doen verbleken, aldus David Morgan. Complete waanzin dus…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Amper 4 aandelen dragen de winstgroei van de S&P 500

Adam Parker van Morgan Stanley produceerde deze verrassende grafiek. De winstgroei van de S&P500 bedrijven wordt voor 88 % gedragen door slechts 10 bedrijven.

De ongelijkheid gaat nog verder als je dieper ingaat op de top 10. Slechts 4 bedrijven (Apple, AIG, Goldman Sachs en Bank of America ) zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van de winstgroei.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Recordaantal jongeren werkloos in Zuid-Europa

 De jongeren in de noodlijdende landen in het zuiden van Europa betalen het gelag van de schuldencrisis in Europa. De jongerenwerkloosheid heeft in het zuiden recordproporties aangenomen, zo blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.

Zo is volgens de cijfers van Eurostat meer dan de helft van de -25-jarigen werkloos in Griekenland (57 procent) en Spanje (55,9 procent). In Portugal (39,1 procent) en Italië (36,5 procent) is een op de drie jongeren in deze leeftijdscategorie werkloos.

[...]