Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 37276 tot 37280
Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 47

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft zijn langetermijnrating van Frankrijk verlaagd.

Onze zuiderburen verliezen hun AAA-toprating, de hoogst mogelijke score. Standard & Poor’s, een ander ratingagentschap, ontnam Frankrijk begin dit jaar al zijn topscore. Frankrijk staat aan de vooravond van een catastrofe. Het land neemt op het verkeerde moment de verkeerde beslissingen waardoor het economisch in een moeras dreigt terecht te komen. De eigenzinnige visie van de socialistische president gaat er voor zorgen dat de economie niet aantrekt, maar in een recessie zal belanden. Dit zal de ontspoorde begroting nog verder onder druk zetten waardoor het land nog meer in de spotlights komt te staan. En vergeet niet: als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Schuldeisers Argentinië vrezen nieuw faillissement

AMSTERDAM – Investeerders in Argentijnse staatsobligaties vrezen dat er opnieuw een Argentijns bankroet aan staat te komen.

Een onlangs uitgesproken oordeel van een Amerikaanse rechter heeft de overheid voor het blok gezet, zo schrijft persbureau Reuters.

De Argentijnse overheid wil schuld ter waarde van 24 miljard dollar herstructureren en zo de staatsfinanciën weer op orde krijgen. Een groep schuldeisers die 1,33 miljard dollar tegoed heeft wil hier niet aan meedoen.

Bron: mrwonkish.nl
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Documentaire: Poor Us: An Animated History of Poverty (trailer)

Een andere film in het programma is Poor Us, een Nederlandse productie van Ben Lewis die laat zien hoe op verschillende momenten in de geschiedenis werd omgegaan met armoede. De schitterende animaties geven veel lucht en, gek genoeg, charme aan de film die toch een zwaar onderwerp behandelt.

Het is een prachtige, leerzame reis langs armoede van de Flintstones tot nu, via het oude Griekenland en het middeleeuwse Parijs. Lewis toont aan dat het achttiende-eeuwse China verder was met het verdelen van de welvaart dan het Westen. Een Chinese leider zag het als zijn taak om hongersnood te bestrijden.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Aankoopprogramma ECB zorgt voor terugkeer vertrouwen

De aankondiging van het nieuwe aankoopprogramma voor staatsobligaties door de Europese Centrale Bank heeft samen met het streven een bankenunie van de grond te krijgen gezorgd voor een “relatieve terugkeer van vertrouwen in de toekomst van de eurozone.” Dat heeft ECB-president Mario Draghi vandaag gezegd tijdens een toespraak in Frankfurt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Jim Rickards: De Fed zal geld blijven bijdrukken totdat de dollar omvalt

Jim Rickards, auteur van het boek Currency Wars, was deze week te gast bij Yahoo Finance om te praten over de valutaoorlog die momenteel gaande is. Volgens Rickards doet de Amerikaanse centrale bank er alles aan om de dollar goedkoper te maken ten opzichte van andere valuta.