Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 37276 tot 37280
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Recordaantal jongeren werkloos in Zuid-Europa

 De jongeren in de noodlijdende landen in het zuiden van Europa betalen het gelag van de schuldencrisis in Europa. De jongerenwerkloosheid heeft in het zuiden recordproporties aangenomen, zo blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.

Zo is volgens de cijfers van Eurostat meer dan de helft van de -25-jarigen werkloos in Griekenland (57 procent) en Spanje (55,9 procent). In Portugal (39,1 procent) en Italië (36,5 procent) is een op de drie jongeren in deze leeftijdscategorie werkloos.

[...]

Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Beurzen geven winsten bijna uit handen

In aanloop naar de opening van de Europese beurzen was een hogere opening verwacht omdat beleggers hoop kregen dat de ‘fiscal cliff’ zal worden vermeden. Er moet wel een slag om de arm worden gehouden omdat zowel de Republikeinen alsmede de Democraten niet snel akkoord zullen geven zonder dat de eigen wensen worden vervuld.

Voorbeurs kwam het bericht dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft aangegeven dat een schuldafwaardering voor Griekenland tot de mogelijkheden behoort. Als Griekenland niet meer extra leningen nodig heeft zal dit tot de mogelijkheden behoren.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Erdogan: "Goud als nieuwe wereldmunt"

Opmerkelijk nieuws vanuit Turkije. President Erdogan heeft gevraagd bij het IMF waarom het niet goud zal gaan gebruiken als nieuwe munt om landen te helpen die in de problemen zitten. Volgens de Turkse president is het opmerkelijk dat het IMF voornamelijk landen steunt met behulp van dollars, terwijl er veel meer alternatieven zijn die meer waardevast zijn dan de dollar.

Het is niet geen verassing dat juist Turkije met dit nieuws komt, omdat het land een groot speler is op het gebied van de export van goud. Zo steeg de totale export van goud dit jaar met 3700% in Turkije, voornamelijk door het uitvoeren van transacties met bijvoorbeeld Iran.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Industriecijfers houden Wall Street in toom

De beurzen op Wall Street staan maandag op een klein verlies. Tegenvallende berichten over de Amerikaanse industrie kwamen bovenop de aanhoudende zorgen over de begrotingsruzies in de Amerikaanse politiek.

Na ongeveer 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 12.997 punten. De S&P 500 zakte 0,2 procent tot 1414 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq noteerde vlak op 3009 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Argentinië staat opnieuw met de rug tegen de muur

Argentinië doet zijn uiterste best om aan een nieuwe default te vermijden. De huidige situatie geeft een déjà-vugevoel aan de Argentijnen, want al in 2002 slaagde het land er niet in om de schulden terug te betalen. Daar werd toen een hoge prijs voor betaald en dat zou ditmaal weer het geval kunnen zijn.

Volgens Guillermo Nielsen, een voormalige minister die in 2005 een bond swap hielp organiseren, moet een default op de obligaties die sindsdien werden uitgegeven kost wat kost worden vermeden. Nielsen kent als geen ander de kostprijs die zijn land in 2002 moest betalen.