EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37281 tot 37285
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot licht hoger

De AEX opent vrijdag naar verwachting vlak tot licht hoger nadat Wall Street na het slot van de handel in Amsterdam aantrok op basis van het bericht dat het Huis van Afgevaardigden van de VS bij hoge uitzondering zondag bijeenkomt om een eventueel begrotingsontwerp te bespreken. Dat ontwerp moet vrijdag uit een overleg komen tussen Democraten en Republikeinen.

Vermogensbeheerder Koen Bender verwacht een winst van 0,5 punt bij opening van de handel om 09.00 uur. "Alle ogen zijn nu gericht op Washington. Voor vrijdag zijn verder de huizencijfers in de VS van belang, mede omdat er zich in de Amerikaanse huizensector een opwaartse trend lijkt af te tekenen", aldus Bender.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

Duizenden ontslagen bij Nederlandse banken afgelopen jaar

De vier grootste Nederlandse banken hebben dit jaar aangekondigd in totaal 5000 banen te schrappen.

De vier grootste Nederlandse banken hebben dit jaar aangekondigd in totaal 5000 banen te schrappen.

Dit komt bovenop de 17.000 banen die al sinds 2008 door de sector zijn geschrapt, zo blijkt uit een overzicht van het Financieele Dagblad.

Veel van de herstructureringen worden gemaakt onder druk van strengere kapitaaleisen. Banken worden gedwongen om minder risico te nemen. Ook betalen ze een hogere rente.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

'AEX opent vlak tot iets hoger. Ogen gericht op VS'

De Amsterdamse AEX-index opent vrijdag vlak tot licht hoger.

De Amsterdamse AEX-index opent vrijdag vlak tot licht hoger.

Volgens handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer gaan de Europese graadmeters Wall Street achterna, dat donderdag aan het einde van de handelsdag opleefde na het bericht dat de kopstukken in Washington vrijdag bijeenkomen in een ,,alles beslissende poging er nog iets van te maken''. Alle ogen zijn dan ook nog steeds gericht op Wall Street, zegt Koenders. Het Huis van Afgevaardigden komt zondag bijeen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

Japanse beurs sluit jaar hoger af

De Japanse Nikkei-index is vrijdag, de laatste handelsdag van het jaar in Japan, hoger gesloten. Speculatie dat de centrale bank van het land meer monetaire maatregelen gaat nemen zorgde voor een positief sentiment onder beleggers.

De hoop op ingrijpen van de Bank of Japan werd gevoed door tegenvallende macro-economische data. Zo bleek de industriële productie in november veel sterker te zijn gedaald dan verwacht. De toonaangevende Nikkei sloot 0,7 procent hoger op 10.395,18 punten. Eerder dit jaar bereikte de graadmeter een dieptepunt op 8238,96 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 28 december 2012

Topoverleg Obama over fiscal cliff

De Amerikaanse president Barack Obama voert vrijdag gesprekken met leiders van de Democraten en Republikeinen.

Hij hoopt daarbij de impasse in het begrotingsoverleg in de Verenigde Staten te doorbreken.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs