Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 37281 tot 37285
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Beurs start week met flinterdunne winst

De Europese beurzen zetten de week rustig in. In Brussel tufte de Bel20 0,14 procent hoger tot 2.440,37 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Europese autoverkopen zitten diep in het slop

Autofabrikanten hebben zwaar te lijden onder de economische crisis in Europa. Afgelopen maand zijn de autoverkopen in diverse Europese landen opnieuw sterk gedaald, zo bleek maandag uit een reeks nieuwe cijfers.

In Italiƫ en Spanje werden in november ruim 20 procent minder auto's verkocht dan een jaar eerder. In Frankrijk lag het aantal nieuwe auto's dat op kenteken werd gezet ruim 19 procent lager dan in november 2011. Belgische autodealers zagen de verkopen met ruim 11 procent dalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

20.800 werkzoekenden meer dan vorig jaar in Vlaanderen

Vlaanderen telde eind november 207.221 werkzoekenden. Dat zijn er 20.797 of 11,2 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. De jeugdwerkloosheid noteert maar liefst 19,8 procent hoger, en de toename van de werkloosheid in Vlaanderen blijft versnellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Opletten met de HY-indicator!

Nu dat Amerikaanse obligaties nog amper rente opbrengen, zijn investeerders op zoek gegaan naar andere segmenten waar er nog wel rente te vinden is. Daarbij komen ze automatisch uit bij High Yield obligaties. Dit zijn obligaties met een hogere rente, maar dus ook met een hoger risico.

Net als bij aandelen, een ander segment met een hoger risico, hebben de HY obligaties er een mooie rit opzitten de laatste maanden. Maar ook de HY obligaties botsen op een weerstand. Op onderstaande grafiek is te zien dat ze momenteel een derde top maken. Opvallend is echter dat elke top gepaard gaat met lagere volumes. Er zijn dus minder kopers die de stijging steunen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Amerikaanse Treasuries schaars: Fed koopt 90% van de obligaties

Ondanks de gigantische omvang van de Amerikaanse staatsschuld ($16,3 biljoen) verdringen beleggers elkaar om een stukje van die schuld te mogen bezitten. De reden: 90% van de obligaties die het Amerikaanse ministerie van Financiën uitgeeft worden gekocht door de Federal Reserve. Een recente obligatie veiling werd met een factor vier overtekend.