Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 37286 tot 37290
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Wall Street opent hoger na banenrapport

In New York zijn de Amerikaanse effectenbeurzen vrijdag hoger geopend. De stemming werd gesteund door een sterk Amerikaans banenrapport.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de beurs 0,3 procent hoger op 13.111 punten. De brede S&P 500 klom 0,4 procent tot 1419 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg ook 0,4 procent tot 3001 punten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Fiat schrapt 1.500 banen in Polen

Het Poolse filiaal van de Italiaanse autobouwer Fiat heeft bekendgemaakt dat het 1.500 banen gaat schrappen, ofwel een derde van het aantal jobs in de fabriek in Tychy, in het zuiden van het land. Oorzaak zijn de moeilijkheden op de Europese markt, waar het grootste deel van de Poolse productie naartoe gaat.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Werkloosheid VS onverwacht gedaald

Het werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten is in november gedaald tot 7,7 procent. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag. In oktober zat nog 7,9 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Werkloosheidscijfers VS veel beter dan verwacht

In november kwamen er 146.000 banen bij in de VS, dat is veel meer dan de 80.000 die waren verwacht. De AEX schiet omhoog.

De werkloosheid in de VS daalde in november van 7,9% naar 7,7%, terwijl juist op een toename tot 8,0% was uitgegaan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Column Kees de Kort | Het wordt erger dan vooruitzichten doen geloven

De economische vooruitzichten voor Europa zijn flink verslechterd. Draghi zegt namens de ECB dat de economie in de eurozone nog verder krimpt. Maar volgens Kees de Kort kan het nog erger worden.

"Hij is niet de eerste die het zegt. Het OECD heeft het al gezegd, het IMF heeft het al gezegd. En nu zegtDdraghi dus ook dat de beweging in de eurozone nog steeds naar beneden is. De recessie komt eraan. Officials lopen een beetje achter de werkelijkheid aan. Als zij uitspraken doen is dat de meest positieve invalshoek op dat moment. De realiteit is dat het waarschijnlijk nog wat erger wordt dan die mensen voorspellen."