Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 37286 tot 37290
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Hoger slot van positieve beursweek

De Europese beurzen zijn vrijdag voor de vijfde dag op rij hoger gesloten. Na een van de slechtste handelsweken in maanden, vorige week, zorgde technisch herstel en positief nieuws uit de Verenigde Staten deze week voor een opleving.

Vrijdag bleven de omzetten laag vanwege een verkorte handelsdag op de Amerikaanse beurzen. Ook werd gewacht op de onderhandelingen over Griekenland, die maandag worden voortgezet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Chocoladerepen worden kleiner, en niet voor de gezondheid

In Amerika heet het Office of National Statistics onthult dat de grote van de chocoladerepen met 10 % verkleind zijn. De consument betaalt dus dezelfde prijs, maar krijgt er minder voor in de plaats.

Voedselinflatie steeg in oktober tot 2,7 % in Amerika, prijsgebonden. Maar als consumenten minder krijgen voor dezelfde prijs, komt dit ook neer op inflatie. Cadbury bijvoorbeeld verlaagde het gewicht van zijn chocoladerepen van 49 gram naar 45 gram. De meeste consumenten zal dit niet opvallen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

ECB wil toezicht op alle banken

BERLIJN - De Europese Centrale Bank moet het toezicht over alle banken in de zeventien eurolanden krijgen en niet, zoals Duitsland en andere landen willen, alleen over de grootste en meest relevante financiële instellingen. 

Toezicht op alle zesduizend banken is noodzakelijk om een 'gelijk speelveld' te creëren en 'fragmentatie van het financiële systeem' te voorkomen, aldus Draghi.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Geen resultaat EU-top meerjarenbegroting

De speciale Europese top over de meerjarenbegroting van de Europese Unie 2014-2020 is vrijdagmiddag rond 16.30 uur afgelopen. Dat melden bronnen in Brussel.

De leiders zouden geen overeenstemming hebben bereikt over de EU-financiën voor de volgende 7-jaars periode. Mogelijk komt er een tweede top begin volgend jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Meer dan drieduizend klokkenluiders in de Verenigde Staten

Het voorbije jaar hebben klokkenluiders bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) 3.001 meldingen van laakbare praktijken gedaan. Dat blijkt uit cijfers van consulent Kroll Advisory Solutions. Verwacht wordt dat in de toekomst nog meer meldingen zullen kunnen verwacht worden nadat de Amerikaanse financiële autoriteit tijdens de maand augustus voor de eerste keer in de geschiedenis aan een klokkenluider een beloning heeft toegekend. De beloning bedroeg 50.000 dollar voor de bijdrage aan de onderzoek dat tot meer dan 1 miljoen dollar sancties leidde.