Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 37291 tot 37295
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Wall Street opent hoger

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag hoger geopend. Net als in Europa zorgden een positief Chinees industriecijfer en een formeel hulpverzoek voor de Spaanse bankensector voor optimisme. De blik bleef daarnaast gericht op de besprekingen rond de zogenoemde fiscal cliff in de Verenigde Staten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

Wall Street zal maandag naar verwachting hoger openen, in reactie op positieve macro-data uit China, hoewel de zorgen over de nadere fiscal cliff op het sentiment blijven drukken.

De futures van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) noteren omstreeks 14.50 uur 57 punten hoger, de S&P 500 futures winnen 6,40 punten en de Nasdaq 100 futures stijgen 18,75 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

'Wall Street begint met winst'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen maandag waarschijnlijk met winst beginnen. Net als in Europa lijkt een positief Chinees industriecijfer en een formeel hulpverzoek voor de Spaanse bankensector voor optimisme te zorgen. De blik blijft daarnaast gericht op de besprekingen rond de zogenoemde fiscal cliff in de Verenigde Staten.

De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden John Boehner liet zondag weten dat er geen vooruitgang zit in de onderhandelingen over het verkleinen van het begrotingstekort. De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner legde de bal juist neer bij de Republikeinen. Zij moeten volgens hem met een respons komen op voorstellen van het Witte Huis of eigen plannen voorleggen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Nieuw faillissementsrecord voor de maand november

Tijdens de maand november zijn in België 970 bedrijven failliet gegaan. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. Er wordt aan toegevoegd dat nog nooit eerder tijdens de maand november zoveel faillissementen dienden te worden uitgesproken.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Frankrijk wil einde aan dominantie City of London in eurohandel

De City of London mag niet langer meer het belangrijkste financiële centrum van de euro zijn, zodat de eurozone zelf het grootste gedeelte van de financiële activiteit in de regio kan controleren. Dat heeft Christian Noyer, gouverneur van de Banque de France, tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gezegd. Er is volgens Noyer geen enkele reden waarom Groot-Brittannië als een offshore financieel centrum van de eurozone zou mogen optreden. Op dit ogenblik wordt meer dan 40 procent van de transacties van euro naar andere munten in Londen afgehandeld.