Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 37296 tot 37300
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Nieuw faillissementsrecord voor de maand november

Tijdens de maand november zijn in België 970 bedrijven failliet gegaan. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. Er wordt aan toegevoegd dat nog nooit eerder tijdens de maand november zoveel faillissementen dienden te worden uitgesproken.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Frankrijk wil einde aan dominantie City of London in eurohandel

De City of London mag niet langer meer het belangrijkste financiële centrum van de euro zijn, zodat de eurozone zelf het grootste gedeelte van de financiële activiteit in de regio kan controleren. Dat heeft Christian Noyer, gouverneur van de Banque de France, tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gezegd. Er is volgens Noyer geen enkele reden waarom Groot-Brittannië als een offshore financieel centrum van de eurozone zou mogen optreden. Op dit ogenblik wordt meer dan 40 procent van de transacties van euro naar andere munten in Londen afgehandeld. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Pensioenfondsen staan er weer iets beter voor

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er vorige maand opnieuw beter voor komen te staan. De gemiddelde dekkingsgraad van de fondsen bedroeg eind november 103 procent, een stijging van één procentpunt ten opzichte van de maand daarvoor. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Spanje vraagt bankensteun aan

Spanje heeft maandag officieel gevraagd om Europees steungeld voor herkapitalisatie van de noodlijdende banken in het land. 

Het geld, 39,5 miljard euro, wordt rond 12 december uitbetaald, zo liet het Spaanse ministerie van Economische Zaken weten.

Het geld zal worden gebruikt om vier genationaliseerde banken te herkapitaliseren. 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Column Kees de Kort | 'Amerikanen optimistischer dan ik'

De lonen in de VS stijgen nog wel íets maar minder dan de inflatie, weet BNR's Kees de Kort. "Dus de koopkracht van álle Amerikanen staat onder druk. Altijd een slecht teken voor toekomstige bestedingen."

Als de bestedingen onder druk komen te staan, is dat een slecht teken voor toekomstige economische groei, legt De Kort uit. "Dit is een vrij serieuze, negatieve, ontwikkeling."