Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 37296 tot 37300
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Wethouder uit Montana wil met goud en zilver betaald worden

Het verzoek van wethouder Jerry O'Neil uit Montana om zijn salaris te laten betalen in gouden en zilveren munten is onlangs afgewezen. De man, afkomstig uit Columbia Falls, stuurde eerder deze maand een brief waarin hij zijn voorstel kracht bijzette. O'Neil is van mening dat de Amerikaanse dollar op instorten staat, gezien de ernst van de economische crisis en de hoogte van de staatsschuld.

Bron: Solidor.com
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Hayek, Keynes en de Farao waren niet zo dom

Niets wat de overheid onderneemt zal de financiële problemen van het land oplossen. De schulden en tekorten zijn te groot. Zelfs als de belastingontvangsten worden verdubbeld, zal de overheid nog steeds een tekort hebben.

Maar hun antwoord is en blijft, doorgaan met meer gelddrukken met als uiteindelijk gevolg inflatie en sluipend verlies van koopkracht voor de burgers, als ze minimaal geen gouden en zilveren munten hebben gespaard.

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Column Kees de Kort | EU-top? Opwinding over een kabouterbegroting

Europese leiders in Brussel zoeken naar het minst vervelende budget-compromis. Ondertussen heeft macro-econoom Kees de Kort zo zijn eigen gedachten over de begroting van Europa, die hij zelf ook wel een kabouterbegroting noemt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Risico op vastgoedcrisis bestaat ook in België

Ook in België bestaat een risico op een vastgoedcrisis, als de banken ertoe aangezet zouden worden hun spaaroverschot om te zetten in kredieten aan te gunstige voorwaarden. Dat zei Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België, vandaag in de opvolgingscommissie Financiële Crisis in de Kamer.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

'Bij een kleinere Europese begroting verliezen 500 miljoen Europeanen'

Roepen dat er in de Europese begroting gesnoeid moet worden, is de bevolking een rad voor de ogen draaien. Dat schrijven Guy Verhofstadt, leider van de Liberale fractie in het Europees Parlement en zijn collega Philippe De Backer.

De lidstaten willen tijdens de onderhandelingen zo veel mogelijk Europees geld binnenhalen maar zo weinig mogelijk betalen. De meesten hopen hun nationale begrotingen op orde te zetten door te snoeien in de Europese uitgaven