Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 3731 tot 3735
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Hoe konden media en de peilingen er zo naast zitten?

De grootste verliezer van de Amerikaanse verkiezingen is niet Hillary Clinton (zij kreeg vrijwel evenveel stemmen als Trump), maar de gevestigde media en de opiniepeilers. Zij waren in overgrote meerderheid in de overtuiging dat Clinton de verkiezingen wel zou winnen, met winstkansen uiteenlopend van 72% tot zelfs 99%.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Is het presidentschap te koop?

De verkiezingen in de Verenigde Staten hebben laten zien dat president worden om meer draait dan alleen maar geld, want de campagne van de Republikeinen was veel goedkoper dan die van de Democraten. De volgende grafiek van CNBC laat zien hoeveel geld Hillary Clinton en Donald Trump sinds begin vorig jaar in hun organisatie geïnvesteerd hebben.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Maar één zekerheid: niks is nog zeker

"Deze man is gevaarlijk!" Miljoenen gaf Hillary Clinton uit om Amerika dat duidelijk te maken. Nu Trump toch triomfeert: wat betekent dat voor ons land? Moeten we bang zijn of toch mee juichen? Voorlopig zorgt zijn verkiezing vooral voor veel vraagtekens. "Clinton betekende een status-quo, Trump brengt onzekerheid."

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Britse handelaar 'flash crash' op Wall Street bekent schuld

De 37-jarige Britse beurshandelaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de zogenoemde 'flash crash' op Wall Street in 2010, heeft schuld bekend. In een Amerikaanse rechtbank (Chicago) erkende Navinder Sarao dat hij schuldig is aan marktmanipulatie en fraude.

Zijn schuldbekentenis is onderdeel van een deal waarbij hij de Amerikaanse overheid 11,7 miljoen euro betaalt die hij heeft verdiend met zijn illegale praktijken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Bloombergs 10 worst-case scenario’s voor 2016: 3 zijn al werkelijkheid, een 4de is in de maak

Op 15 december 2015 publiceerde het persagentschap Bloomberg haar ‘Pessimist’s Guide to the World in 2016’, waarin 10 ‘worst-case scenarios’ werden opgesomd die de wereld dit jaar konden treffen. Minder dan 11 maanden later zijn 3 van deze 10 al werkelijkheid geworden, een vierde is in de maak: