Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 37301 tot 37305
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Beurzen maken pas op de plaats

De Europese beurzen bleven vrijdag hangen rond de slotkoersen van een dag eerder. Een stijging van het Duitse ondernemersvertrouwen wist de handel niet op gang te brengen. Beleggers hielden hun kruit droog aangezien Wall Street vrijdag maar een halve dag open is.

,,Het is rustig aan het einde van een weinig enerverende beursweek. De omzetten zijn laag. Wall Street was gisteren dicht en is vandaag maar beperkt open. Het gesteggel in Brussel over de EU-begroting heeft geen impact op de markten. Alleen als het heel lang gaat duren of wanneer ze er helemaal niet uitkomen zal het vertrouwen in de EU verder afbrokkelen'', aldus private banker André Sirks van Theodoor Gilissen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Grafiek: Belastingverhoging niet slecht voor aandelenmarkt?

Op Businessinsider verscheen eerder deze week een interessante grafiek, die werd samengesteld door Brian Belski van BMO Capital Markets. Met het oog op de naderende 'fiscal cliff' onderzocht hij het effect van een belastingverhoging op het rendement van aandelen. Uit zijn onderzoek blijkt dat de aandelenmarkt de afgelopen 100 jaar beter presteerde na een belastingverhoging dan na een belastingverlaging.

Bron: OptieBlog.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Schiff: Goud als fiscal cliff play [video]

Misschien is het wel de grootste 'goldbug' ter wereld en het is dan ook niet verassend dat Peter Schiff positief is op goud. Er is volgens Schiff op dit moment één goede trade: goud kopen met oog op de fiscal cliff.

[... + video]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

'Bijdrage ECB aan sanering Griekse schuld'

De Europese Centrale Bank (ECB) zal mogelijk afzien van 9 miljard euro aan rendement op Grieks staatspapier als onderdeel van een plan om de schuld van Griekenland houdbaar te maken. Dat meldde persbureau Reuters vrijdag op gezag van een bron bij het Griekse ministerie van Financiën.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Britse premier op ramkoers

De Britse premier David Cameron lijkt op ramkoers te liggen bij de onderhandelingen in Brussel over de meerjarenbegroting van de Europese Unie. Hij blijft erbij dat er dieper moet worden gesneden in het EU-budget.