Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 37306 tot 37310
Bron: rtl.nl
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Het volgende struikelblok voor Europa

Ook voor Europa geldt dat het terug naar het gezonde verstand moet.

Aanstaande zondag zijn er deelstaatverkiezingen in de Spaanse regio Catalonië en zoals bekend beloven die niet veel goeds voor de eenheid van Spanje. Als Catalonië eruit stapt is dat politiek moeilijk en zelfs wettelijk onmogelijk, maar praktisch wel degelijk uitvoerbaar. Zodra Catalonië de afdrachten aan de federale regering onder leiding van minister president Rajoy staakt en de dan vrij komende financiële middelen voor eigen gebruik aanwendt, is de onafhankelijkheid een feit. Wat volgt is een gelopen race.

In Catalonië is sprake van oud nationalisme en nieuw nationalisme. Oud nationalisme heeft betrekking op de onafhankelijke volksaard van de Catalanen die al eeuwen op eigen kracht is gebaseerd en er voor gezorgd heeft dat het de meest productieve –maar niet meest welvarende- regio van Spanje is geworden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Banken moeten 'testament' opmaken

De Duitse regering wil dat de banken hun 'testament' opmaken. Daarmee wordt volgens de Süddeutsche Zeitung van zaterdag een soort draaiboek bedoeld dat de banken verplicht klaar moeten hebben liggen voor als het misgaat.

Het draaiboek geeft aan hoe de bank in moeilijkheden ordelijk moet worden gesaneerd of opgeheven, het liefst zonder dat de belastingbetaler te hulp moet schieten.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 47

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft zijn langetermijnrating van Frankrijk verlaagd.

Onze zuiderburen verliezen hun AAA-toprating, de hoogst mogelijke score. Standard & Poor’s, een ander ratingagentschap, ontnam Frankrijk begin dit jaar al zijn topscore. Frankrijk staat aan de vooravond van een catastrofe. Het land neemt op het verkeerde moment de verkeerde beslissingen waardoor het economisch in een moeras dreigt terecht te komen. De eigenzinnige visie van de socialistische president gaat er voor zorgen dat de economie niet aantrekt, maar in een recessie zal belanden. Dit zal de ontspoorde begroting nog verder onder druk zetten waardoor het land nog meer in de spotlights komt te staan. En vergeet niet: als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Schuldeisers Argentinië vrezen nieuw faillissement

AMSTERDAM – Investeerders in Argentijnse staatsobligaties vrezen dat er opnieuw een Argentijns bankroet aan staat te komen.

Een onlangs uitgesproken oordeel van een Amerikaanse rechter heeft de overheid voor het blok gezet, zo schrijft persbureau Reuters.

De Argentijnse overheid wil schuld ter waarde van 24 miljard dollar herstructureren en zo de staatsfinanciën weer op orde krijgen. Een groep schuldeisers die 1,33 miljard dollar tegoed heeft wil hier niet aan meedoen.

Bron: mrwonkish.nl
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Documentaire: Poor Us: An Animated History of Poverty (trailer)

Een andere film in het programma is Poor Us, een Nederlandse productie van Ben Lewis die laat zien hoe op verschillende momenten in de geschiedenis werd omgegaan met armoede. De schitterende animaties geven veel lucht en, gek genoeg, charme aan de film die toch een zwaar onderwerp behandelt.

Het is een prachtige, leerzame reis langs armoede van de Flintstones tot nu, via het oude Griekenland en het middeleeuwse Parijs. Lewis toont aan dat het achttiende-eeuwse China verder was met het verdelen van de welvaart dan het Westen. Een Chinese leider zag het als zijn taak om hongersnood te bestrijden.