Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 37306 tot 37310
Bron: adviesinvesteren.nl
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

De Nederlandse staatsschuld

De Nederlandse staatsschuld bedraagt momenteel zo’n 440 miljard euro. Dit is zo’n 70% van het BBP, en daarmee niet echt zorgelijk. Bovendien is de rente die de Nederlandse staat op nieuw uit te geven schuldpapier moet betalen dalende. Nederland kan deze schuld bij een gelijkblijvend of stijgend BBP makkelijk behappen. Dit is één van de redenen dat de Nederlandse staatsschuld een AAA kredietwaardering krijgt.

Toch blijft 440 miljard een onvoorstelbaar groot bedrag. Om het in perspectief te plaatsen: om 440 miljard terug te betalen, moet er, even afgezien van rentelasten en kosten, 440 euro per seconde terugbetaald worden gedurende de komende 32 jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Hoe zwaar wegen de grote bedrijven in de S&P 500?

Apple heeft er ondanks de huidige correctie nog steeds een prachtig jaar opzitten tot nu toe. De stijging van Apple heeft de S&P 500 geen windeieren gelegd. Je kan je dan ook de vraag stellen hoe groot de invloed van Apple en andere bedrijven is op de S&P 500. Tijdens de dotcomcrisis trok een handvol bedrijven de index tot nieuwe hoogtes terwijl de meeste bedrijven daalden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Federal Reserse koopt meer Europese staatsobligaties?

Zero Hedge schrijft dat de Federal Reserve het afgelopen jaar weer veel 'andere activa' heeft gekocht. Dit is de derde grootste post op de balans van de centrale bank en kent een actuele marktwaarde van bijna $210 miljard. Deze post op de balans bevat volgens de omschrijving van de Fed onder meer activa die in een buitenlandse valuta uitgedrukt worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Griekse economie krimpt 'slechts' 6,9 procent

De Griekse economie is in het derde kwartaal met 6,9 procent gekrompen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een herzien cijfer dat het Griekse statistiekbureau vrijdag naar buiten bracht. In een eerdere raming werd nog een krimp van 7,2 procent in het derde kwartaal gemeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Tom DeMark ziet Chinese beurs 48 % stijgen!

Tom DeMark is de uitvinder van een indicator die zeer nauwkeurig is in het voorspellen van een beursbodem. Volgens DeMark heeft de Chinese beurs zijn bodem gezet. Hij ziet de Shanghai Composite Index 48 % stijgen de komende 9 maanden.

Tom DeMark heeft voor de Shanghai Composite Index verschillende technische analyses uitgevoerd en allemaal gaven ze aan dat de index zijn bodem heeft gevormd. De index heeft een stijgingspotentieel tot 2.900 punten, ten opzichte van het huidige niveau van iets minder dan 2.000 punten is dit een stijging van bijna 50 %.