Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 37311 tot 37315
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

GFMS: Rapport zilvermarkt november 2012

Zoals de World Gold Council regelmatig rapporten uitbrengt over de stand van zaken op de goudmarkt, zo bericht het GFMS van Thomson Reuters over de zilvermarkt. In een recent vrijgegeven rapport over de maand november maakt het GFMS de industriële vraag naar zilver inzichtelijk. Het GFMS verwacht dat de industriële vraag pas in 2014 weer zal aantrekken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Aantal zelfmoorden Griekenland sterk gestegen

Het aantal zelfmoorden in Griekenland is in de jaren 2009 tot en met 2011 scherp gestegen. Uit politiegegevens blijkt dat het zelfmoordcijfer met 37 procent omhoog is gegaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Cyprus bereikt akkoord met trojka over financiële steun

Cyprus, dat economisch fel te lijden heeft onder de crisis in Griekenland, is er vandaag in geslaagd om een akkoord te bereiken met de trojka (EU, ECB en IMF). Dat maakte het nationale agentschap van Cyprus CNA bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Optiemarkten geven goud extra ‘punch’

Het sentiment voor het goud bij de analisten van de grote banken en beurshuizen wordt steeds optimistischer. Tom Kendall, de meest betrouwbare voorspeller van de goudprijs in de afgelopen twee jaar, ziet volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg de goudprijs volgend jaar gemiddeld 1.880 dollar bedragen.

Jochen Hitzelfd van UnicCredit, die het op één na beste track record heeft, heeft een objectief van 1.950 dollar (inclusief ruimte voor een verrassing in positieve zin). Deutsche Bank AG’s Daniel Brebner is de  nummer 3 en hij ziet de goudprijs in Q3 van 2013 op 2.300 dollar staan!

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Beurzen omhoog op rustige dag

De beurzen in Europa hadden vandaag een rustige dag omdat de Amerikaanse beurzen gesloten waren vanwege Thanksgiving. Zo bewoog de AEX index vandaag nauwelijks en was het verschil tussen de laagste en hoogste koers van de dag ongeveer 0,3%. De BEL20 daarentegen bewoog wat meer en dit kwam doordat de beurs in Brussel de laatste uren de winst groter maakte.

Voorbeurs kwamen macrocijfers uit China en Duitsland, waar het Chinese macrocijfer meeviel viel het cijfer over de Duitse economie tegen. De Chinese inkoopmanagersindex over november is voor het eerste ruim een jaar tijd gestegen wat neerkomt op een toegenomen groei. Uit Duitsland kwam het bericht dat de Duitse economie in het vierde kwartaal zal gaan vertragen. Reden hiervoor is de zwakke wereldeconomie en de verwachting dat investeringen door bedrijven zullen afnemen.