Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37316 tot 37320
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 december 2012

'Wegwerken Brits tekort duurt langer dan verwacht'

Het wegwerken van het Britse begrotingstekort duurt 'langer dan gepland'. 

Dat zei de Britse minister van Financiën George Osborne zondag tegen de BBC. Volgens Osborne maakte de overheid wel flinke vorderingen bij het verminderen van het tekort.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 2 december 2012

Griekse schulden over paar jaar kwijtschelden

De schulden van Griekenland zouden over een paar jaar kwijtgescholden kunnen worden, zodra Griekenland de nodige hervormingen hebben doorgevoerd. Dit zegt de Nederlandse topman van ABN Amro Gerrit Zalm.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 2 december 2012

Chinees staatsfonds maakt zich zorgen over monetair beleid VS

Het Chinese 'souvereign wealth fund' China Investment Corp (CIC) heeft openlijk haar zorgen uitgesproken over het fiscale en monetaire beleid in de VS. Gao Xiqing, de directeur van het staatsbeleggingsfonds dat $482 miljard beheert, heeft gezegd dat hij niet overtuigd is van het Amerikaanse economische systeem. Daarmee doelt hij op het feit dat er geld bijgedrukt kan worden om tekorten van de overheid te financieren en om bepaalde specifieke belangengroepen te bedienen.

Bron: adbroere.nl
Geplaatst: zondag 2 december 2012

EFSF/ESM en Moody's

Aan Griekenland is 144,6 miljard toegezegd door het EFSF, waarvan 73,9 miljard is uitgekeerd. Het betreft zeer langlopende leningen (15-30 jaar) met een lage rente die bij de grootste leningen ook nog in het leningbedrag is verdisconteerd. Er zijn geen tussentijdse aflossingen. Dus de volgende generatie wordt opgezadeld met het probleem om het geld terug te krijgen.  De leningen die het EFSF heeft verstrekt zullen mettertijd worden overgedragen aan het ESM....

Een vraag die ik via de mail ontving voerde me weer terug naar het EFSF/ESM verhaal. Onlangs meldden de media dat het ESM ook van het Europese Gerechtshof 'mag'. De klacht die door een Ier was ingediend is dus afgewezen. Het ESM is al in werking getreden en het EFSF zal er in de komende periode in worden opgenomen. Daardoor krijgt het ESM om te beginnen 189 miljard aan toegezegde en verstrekte leningen op de balans. Een vliegende start dus. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 december 2012

Merkel sluit kwijtschelding Griekse schulden niet uit

De Duitse bondskanselier Angela Merkel sluit het niet uit dat in de toekomst nog meer Griekse schulden moeten worden kwijtgescholden.

Dat vertelde ze aan de krant Bild am Sonntag. Merkel wil wel wachten tot het huidige steunpakket afloopt in 2014, voordat wordt bekeken of een nieuwe 'haircut' nodig is.