Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 37316 tot 37320
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Rente op staatsschuld PIIGS-landen blijft zakken!

Een jaar geleden rond deze tijd was Italië volop in het nieuws vanwege de sterk gestegen rente op de staatsschuld. Op een 10-jaars lening uit dit land vroeg men eind 2011 een rente van 7%, een niveau dat volgens sommige sommige economen volstrekt onhoudbaar is bij een omvangrijke staatsschuld. Afgelopen zomer was Spanje aan de beurt, want ook dit land moest op een gegeven moment meer dan 7% rente betalen op een 10-jaars lening. Sindsdien bleef het rustig en begon de rente op de schuld van PIIGS-landen te dalen!

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Banken verwachten voortzetting van de trend van stijgende goudprijs

Op basis van de prognoses van zeven verschillende banken kunnen we concluderen dat de meerderheid rekent op een verdere stijging van de goudprijs. Vooral het stimulerende beleid door centrale banken, de extreem lage rente en het feit dat opkomende markten massaal goud kopen sterkt de verwachting dat de goudprijs blijft stijgen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Amerikanen willen niet bezuingen

Het Amerikaanse begrotingstekort komt voor het vierde jaar op rij boven de $1 biljoen uit en zal volgend jaar waarschijnlijk opnieuw die grens doorbreken, tenzij er ingrijpend bezuinigd wordt en de belastingen omhoog gaan. Toch voelt de Amerikaanse bevolking niet de noodzaak om te bezuinigen. De meerderheid van de respondenten stemt de voorgestelde bezuinigingen van de fiscal cliff weg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

'Europa moet hard werken'

Europa moet ''heel hard'' werken om het huidige welvaartsniveau te behouden en concurrerend te blijven.

''Als Europa momenteel goed is voor iets meer dan 7 procent van de wereldpopulatie, ongeveer 25 procent van het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp) produceert en 50 procent van de wereldwijde sociale uitgaven moet financieren, is het duidelijk dat het hard moet werken om zijn welvaart en manier van leven te handhaven'', zei ze.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 december 2012

AEX opent vlak: KPN keldert 11%

De Amsterdamse beurs is vlak van start gegaan. Dé grote veliezer is KPN, dat 11% onderuit gaat.