Nieuws / Artikelen met het woord

57831 artikelen gevonden. Artikel 37321 tot 37325
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Omgeving Warren Buffett ziet goud stijgen

De goudprijs kan flink schommelen, beleggers in goud moeten tegen een stootje kunnen én het nodige geduld kunnen opbrengen. Wie een lange termijn horizon hanteert, hoeft zich echter weinig zorgen te maken. Het goud heeft hogere prijzen in het vooruitzicht.

De centrale banken wereldwijd blijven geld in het systeem pompen en de nieuwe fiat money zal de goudprijs blijven ondersteunen. Er komt bovendien een prijsondersteunend effect uit een onverwachte hoek, meer bepaald die van de platinamarkt. De platinaprijs is gestegen wegens goed nieuws uit de autosector.

Bron: iex.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

esm eerste handeling een feit

De leningen ter waarde van 39,5 miljard euro die Spanje maandag aan Europa heeft gevraagd, komen uit het nieuwe noodfonds van de eurolanden, het European Stability Mechanism (ESM). Daarmee is dit de eerste operatie die uit het eerder dit jaar opgerichte permanente fonds wordt gefinancierd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Griekse werkloosheid loopt verder op

De werkloosheid in Griekenland is in september verder opgelopen. Inmiddels heeft 26 procent van de Griekse beroepsbevolking geen betaalde baan meer, meldde het Griekse statistiekbureau donderdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

'Woningverkoop daalt verder in 2013'

Op de korte termijn gooien de maatregelen om vooral de hypotheekschulden omlaag te brengen, de markt juist steviger op slot.

Dat schrijft ING, een van de grootste hypotheekverstrekkers in Nederland, in een donderdag gepubliceerd kwartaalbericht.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Iraanse bevolking ontdekt Bitcoins als alternatief voor zwakke rial

Iran werd begin dit jaar afgesloten van het internationale SWIFT betaalsysteem en kan door het olie-embargo geen ruwe olie meer exporteren naar veel Westerse landen. Door deze handelsbeperkingen is de waarde van de Iraanse rial ten opzichte van de dollar sterk verzwakt. Als gevolg van de snelle waardedaling van de rial zoeken Iraniërs hun toevlucht in buitenlandse valuta zoals euro's en dollars, maar ook in fysiek goud. Ook Bitcoins worden steeds vaker gebruikt in het Iraanse betalingsverkeer.