EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37326 tot 37330 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2013

Olie op 200 dollar, ooit

Voor de zil­joen­ste keer in het nieuws gis­te­ren: 'Prijs van ben­zi­ne stijgt vanaf mor­gen, als ge­volg van de no­te­rin­gen van olie­pro­duc­ten op de in­ter­na­ti­o­na­le mark­ten.' De vraag die op­bor­relt is: waar­om zijn die no­te­rin­gen op de in­ter­na­ti­o­na­le mark­ten zo prij­zig? De prijs van een grond­stof zoals olie is ge­voe­lig aan fac­to­ren als spe­cu­la­tie, ge­o­po­li­tie­ke span­nin­gen, ver­trou­wen en tutti quan­ti, maar is fun­da­men­teel ge­ba­seerd op vraag en aan­bod. Zit de vraag naar olie in de lift, dan de prijs ook. Dreigt het aan­bod terug te val­len, dan stijgt de koers.

Is de vraag te­gen­woor­dig dan zo hoog en/of het aan­bod zo laag? De gra­fiek sug­ge­reert het. De ge­mid­del­de koers van het Brent-Noord­zee­con­tract, de re­fe­ren­tie in onze con­trei­en, be­droeg 111,5 dol­lar per vat in 2012. Dat is een re­cord. Het vo­ri­ge re­cord was van 2011. Dat 'per­ma­nent hoog pla­teau', bijna voort­du­rend boven 100 dol­lar sinds begin 2011, is uniek.

Lees verder op tijd.be
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2013

Weer een Nederlands bedrijf dat flink verliest op de beurs

Vandaag was het de beurt aan het aandeel KPN. Het bedrijf verloor vandaag meer dan 20% van haar beurswaarde. Reden hiervoor was de claimemissie die het bedrijf bekendmaakte. Hiermee wil KPN 4 Miljard euro ophalen. Beleggers worden hiermee enorm benadeeld en hierdoor verliezen aandelen KPN meer dan 20% van hun waarde.

KPN voegt zich hiermee in een rijtje van andere fondsen die al flink afgewaardeerd zijn afgelopen weken. De aftrap werd enkele weken geleden genomen door TNT Express dat door een gestrande overname meer dan 40% verloor. Groot aandeelhouder PostNL werd hiermee ook hard geraakt.

Lees verder op flexbeleggen.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2013

China verdubbelt goudimport

China importeerde  maar liefst 834.502 kg of 834,5 ton goud vanuit Hong Kong in 2012 (zuivere goudbaren, gouden munten en sloopgoud). Dit is bijna het dubbel in vergelijking met de 431.215 kg of 431,2 ton in 2011, volgens SilverDoctors. De invoer in december 2012 is gestegen naar een maandelijks record van 114.405 kilogram.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2013

Economie Eurozone herstelt

De meest recente PMI-indicatoren duiden op een verbetering van de Europese economie. Maar de economische spread tussen Duitsland en Frankrijk wordt groter.

Dit kan op termijn de spanningen tussen beide landen verhogen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2013

Markten staan nog steeds te hoog

De beren zijn terug. Vorige week waren de beren voor het eerst in 12 weken aan de bovenhand, weliswaar lichtjes. Een nieuwe rondvraag door Bespoke Invest deze week leert ons dat de beren toenemen. 56 % van de ondervraagden ziet de S&P 500 over 1 maand lager staan dan het huidige niveau.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs