Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 37326 tot 37330
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Beurzen opnieuw hoger

De Europese beurzen trokken zich vandaag op aan mooie Chinese groeicijfers en aan het afronden van de Spaanse financieringsbehoeften. In Brussel ging de Bel20 0,77 procent hoger tot 2.393,02 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Top 20 grootste muntmanipulators van de wereld

De manipulatie van de Yuan door de Chinese centrale bank was een hot topic in de Amerikaanse presidentsstrijd. Nu Romney verloren heeft, is in eerste instantie een mogelijke muntoorlog vermoedelijk vermeden. Maar China is verre van het enige land dat deze manipulaties doorvoert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Groot obligatiefonds krijgt vertrouwen in Spanje en Italië

Pimco, eigenaar van 's werelds grootste obligatiefonds, krijgt meer en meer vertrouwen in de crisisaanpak in Spanje en Italië en heeft daarom besloten meer staatsobligaties van de landen te kopen. 

Dat zei het hoofd van de Duitse tak van Pimco, dat eigendom is van verzekeraar Allianz, donderdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Griekse deadline gebetonneerd

Olli Rehn, de Finse Europese Commissaris van Economische Zaken, bevestigde het vandaag nogmaals: maandag 26 november moet er definitief overeenstemming over hulp aan Griekenland zijn. Alle voorwaarden daartoe zijn vervuld, zo verklaarde Rehn aan iedereen die er nog aan twijfelde.

Hij verwacht dat alle deelnemers aan de gesprekken zich maandag met een positieve ingesteldheid in Brussel zullen aanmelden, er mag de onderhandelingen geen sprake zijn van taboes. Ergens klonk in de oren van Rehn toch een zekere ongerustheid door.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Cyprus heeft nood aan 17 miljard euro steun

Cyprus heeft voor de periode 2012-2016 nood aan 17 miljard euro steun. Dat kondigde de Cypriotische minister van Financiën, Vassos Shiarly, vandaag aan. Het land zit momenteel in een recessie en onderhandelt voor verkrijgen van financiële steun met de trojka- De Europese Unie, de Europese Centrale Bank ECB en het Internationaal Muntfonds IMF.