Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 37346 tot 37350
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Amerikaanse banken lenen opnieuw geld aan Europa

De banken in de VS hebben het in eigen land moeilijk nog om kredietwaardige klanten te vinden, zodat andere kanalen aangeboord worden. Vreemd genoeg zijn die Amerikaanse banken wel bereid om geld te lenen in Europa, terwijl ons werelddeel nog altijd door de eurocrisis heen en weer geschud wordt.

Griekenland en Spanje duiken zowat dagelijks in de krantenkoppen op, maar daar storen de Amerikaanse bankiers zich blijkbaar niet zo veel aan. Integendeel zelfs, ze maken van de crisis gebruik om business af te snoepen van hun Europese branchegenoten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

'Hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal donderdag hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten beginnen. De Europese aandelenmarkten varen donderdag op eigen kompas aangezien Wall Street gesloten zal blijven vanwege Thanksgiving Day.

,,De AEX begint 1 tot 2 punten hoger in navolging van de kleine koerswinsten op Wall Street. Een negatieve reactie op het uitstel van een akkoord over verdere steun aan Griekenland is uitgebleven. Daarnaast zorgt de wapenstilstand in de Gazastrook voor enige rust op de markten. Het zal vandaag naar verwachting ook rustig blijven aangezien de beurzen in de VS gesloten zijn", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Nikkei zet opmars voort

De beurs in Tokio zette donderdag de opmars voort. De stijging werd aangevoerd door de Japanse automakers en elektronicaconcerns, die bleven profiteren van een goedkopere yen.

Een positief industriecijfer uit China zorgde eveneens voor optimisme. De Nikkei eindigde 1,6 procent hoger op 9366,80 punten. Dat is het hoogste niveau in ruim een halfjaar. De Japanse beurs is vrijdag gesloten vanwege een nationale feestdag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Brussel wil hoofdstad worden van islamitische banken

Het Brussels Gewest bereidt zich voor op een economische missie naar de Golfregio. De bedoeling van de missie is op termijn islamitische banken naar de Belgische hoofdstad te lokken. Dat schrijft La Libre Belgique.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Marathonoverleg in Brussel over begroting

De regeringsleiders en staatshoofden van de 27 EU-landen en toekomstig lid Kroatiƫ vergaderen donderdag en vrijdag weer in Brussel. Op de agenda van de top staat de meerjarenbegroting van de Europese Unie voor 2014-2020. Het zal een marathonoverleg worden.

De tegenstellingen zijn enorm: landen die meer ontvangen uit Brussel dan betalen, willen een zo groot mogelijke begroting, terwijl de nettobetalers waaronder Nederland willen dat Europa met minder geld rondkomt.