Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37346 tot 37350
Bron: refdag.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

„Pensioen modaal inkomen 30 procent omlaag”

Mensen met een modaal inkomen (30.000 euro) ontvangen op termijn 30 procent minder pensioen door de maatregelen in het regeerakkoord. Voor inkomens boven de ton is de teruggang nog groter. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van de financiële dienstverlener Syntrus Achmea.

Nu kunnen werknemers jaarlijks 2,25 procent belastingvrij opzij leggen voor hun pensioen. Het nieuwe kabinet wil dat terugbrengen naar 1,75 procent tot een inkomen van 100.000 euro. Boven dat bedrag betaalt de overheid niet meer mee aan de pensioenopbouw. Daarnaast willen VVD en PvdA gepensioneerden meer laten meebetalen aan de AOW.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

Klaus Regling begrijpt afwaardering Moody's niet

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van de Europese reddingsfondsen afgewaardeerd. Zowel het permanente Europese noodfonds ESM, als het tijdelijke fonds EFSF ging een stap terug van AAA naar AA1.

De afwaardering heeft te maken met de afwaardering vorige week van Frankrijk; een van de grotere contribuanten van de fondsen. Ook van Frankrijk ging de waardering van AAA naar AA1.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

Moody's verlaagt ratings ESM en EFSF een stapje

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van het permanente Europese noodfonds ESM afgewaardeerd van de hoogste status AAA, naar AA1. De rating van het tijdelijke fonds EFSF ging naar (P)AA1, van (P)AAA. Dat maakte Moody's vrijdag bekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

'Griekse exit achterhaald idee'

Degenen die speculeren over een Grieks vertrek uit de eurozone lopen achter bij de werkelijkheid.

Dat heeft eurocommissaris Olli Rehn (Monetaire zaken en de euro) vrijdag gezegd in New York.

''Wie speculeert op een Grieks vertrek loopt achter op de curve'', aldus Rehn. Volgens de eurocommissaris is het akkoord dat deze week werd bereikt over een schuldenverlichting voor Griekenland een ''belangrijke mijlpaal''.

Bron: transport-online
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

Omvangrijke goudroof in de haven van Curaçao

Een goudtransport uit Guyana is vrijdagochtend vroeg overvallen in de haven van Willemstad op Curaçao. Daarbij werden zeventig staven goud met een gewicht van 216 kilo buitgemaakt. Het goud heeft een geschatte dagwaarde van negen miljoen euro. Bij de overval raakte een Guyaans bemanningslid gewond aan zijn hoofd.

[...]