Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37366 tot 37370
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Duitse bestseller spreekt open en bloot over de opsplitsing van de Eurozone

David Marsh is chairman van London and Oxford Capital Markets en hij heeft zo zijn bedenkingen over wat er allemaal in de Eurozone gebeurt. In de ogen van Marsh is een oplossing voor de Eurocrisis verder dan ooit. Integendeel zelfs, de betrokken partijen verschansen zich steeds fanatieker in hun stellingen.

Marsh besteedt veel aandacht aan een boek ‘Rettet unser Geld!’ dat in Duitsland een bestseller is geworden. De auteur van de bestseller, Hans-Olaf Henkel, de vroegere voorzitter van de Duitse industriefederatie, gold in het verleden als een fervent voorstander van de euro. Henkel heeft meermaals een lans gebroken voor het handhaven van de muntunie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Eindmeet in de VS nog ver buiten bereik, de klok tikt ongenadig verder

House of Representatives Speaker John Boehner kwam gisterenavond met slecht nieuws daarbuiten: de besprekingen omtrent de ‘fiscal cliff’ zitten nog steeds muurvast. U.S. Treasury Secretary Timothy Geithner zou zich weinig soepel opstellen bij de onderhandelingen.

Maar Boehner had ook kritiek op president Barack Obama die hij een gebrek aan ‘serieux’ verwijtte. Obama stelde een oplossing voor Kerstmis in het vooruitzicht, maar zou tot dusver nog vrijwel geen enkele toegeving gedaan hebben. Ook de andere democraten die mee onderhandelen hebben de hakken in het zand gezet.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Eurostat: Inflatie november naar 2,2%, werkloosheid iets gestegen

Eurostat heeft vandaag nieuwe cijfers vrijgegeven over de inflatie en de werkloosheid in de Eurozone. De inflatie in de maand november kwam deze maand uit op een lager niveau van gemiddeld 2,2% op jaarbasis, tegenover 2,5% een maand geleden. Vooral de kosten van energie gingen de afgelopen maand iets omlaag. De werkloosheid steeg van 11,6 in september naar 11,7% in oktober.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Infographic: De ondergrondse goudvoorraden

VisualCapitalist heeft in opdracht van Natural Resource Holdings een overzicht gemaakt van de ondergrondse goudreserves. De infographic laat zien in welke werelddelen het meeste goud in de grond zit, waar de grootste goudmijnen zich bevinden en hoeveel ondergrondse goudreserves nog niet aangeboord zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Economie India groeit 5,3 procent

De Indiase economie is in het derde kwartaal met 5,3 procent op jaarbasis gegroeid. In het kwartaal daarvoor groeide de op twee na grootste economie van Azië nog met 5,5 procent. Dat maakte de Indiase overheid vrijdag bekend.

De groei is hiermee weer terug op het niveau van begin dit jaar. In de periode januari-maart bereikte de economische groei het laagste niveau in 3 jaar tijd. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de groei nog 6,7 procent.