Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 37366 tot 37370
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Jim Rogers: Obama zal voor sterkere inflatie zorgen

Onder het beleid van President Obama vaarde Amerika een koers van een los monetair beleid. Volgens Jim Rogers zal dit de inflatie aanwakkeren en moeten beleggers zich nu klaar maken om zich in te dekken tegen de hogere inflatie.

Tijdens Obama’s eerste ambtstermijn werden de rentevoeten drastisch verlaagd en werd de economie overspoelt met biljoenen verse dollars. Rogers verwacht niet dat dit zal veranderen in de tweede ambtstermijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Voorzichtige Black Friday verwacht aan vooravond Thanksgiving Day

Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving Day en wordt er dus niet gehandeld op de financiële markten. Het zal waarschijnlijk een verlengd weekend worden, want nogal wat investeerders zullen de brug maken. De omzetten op de beurs van Wall Street zullen dus ook vrijdag laag blijven.

Vrijdag is nochtans geen gewone dag, de Amerikanen spreken van ‘Black Friday’. Traditioneel is dat de dag dat het seizoen van de eindejaarsverkopen op gang geschoten wordt. Of de periode van de feestdagen een knaller belooft af te wachten qua verkoopcijfers dient nog te worden afgewacht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

De wereld in 2060 volgens de OESO

Voor de met schulden overladen Westerse landen is het moeilijk om een korte termijn voorspelling te maken hoe deze landen er over enkele jaren gaan uitzien. Maar de OESO heeft al wel een denkoefening gemaakt hoe de wereld er uit gaat zien tegen 2060. De Westerse landen worden nogmaals met de neus op de feiten gedrukt over de demografie en de economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Een vrijgeleide voor maffiosi? Noodlijdende EU-landen solderen permanente verblijfsvergunningen

Spanje wil mensen die in het land een vastgoedeigendom kopen van meer dan 155.000 euro daar een permanente verblijfsvergunning cadeau bij doen. Het plan van minister van Handel Jaime Garcia-Legaz wil de verkoop van huizen in het noodlijdende land aanzwengelen. Sinds de vastgoedmarkt in 2008 instortte blijven 800.000 huizen onverkocht.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Al 5 jaar pessimistisch over de economie

In september 2007 daalde de stemming onder de Nederlandse consumenten tot het nulpunt. Een maand later was een meerderheid van de consumenten, volgens het Consumenten Conjunctuuronderzoek (CCO) van het CBS, pessimistisch over de economie. Eind 2012 staat de indicator voor het consumentenvertrouwen ver onder nul.

Doordat iedereen iets gaat merken van het nieuwe regeerakkoord en de bijbehorende financiële gevolgen verwacht de consument dat in het komende jaar in de eigen portemonnee te voelen. Over de eigen financiele situatie in de komende 12 maanden waren consumenten in november 2012 namelijk veel negatiever ten opzichte van voorgaande maand.