Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 37371 tot 37375
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Samaras: stabiliteit eurozone in gevaar

De Griekse premier Samaras klaagt dat de stabiliteit van de eurozone in gevaar wordt gebracht met het uitblijven van een besluit over extra noodkrediet voor zijn land.

''Onze partners (van de eurogroep en de EU) en het IMF hebben de plicht uit te voeren wat ze zich hebben voorgenomen. Het is niet alleen voor de toekomst van ons land, maar voor de stabiliteit van de eurozone die hier in de komende dagen van afhangt'', aldus de Griekse premier.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

'Griekse regeringscoalitie vernederd'

De Griekse regering doet alles wat de 'trojka' wil en wordt in ruil daarvoor vernederd. Dit zei woensdag een parlementslid van de linkse oppositie in Griekenland, Dimitris Papadimoulis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

'Amsterdamse beurs begint lager'

De beurs in Amsterdam zal met verlies beginnen. Beleggers blijven terughoudend na het uitblijven van een akkoord in Brussel over verdere steun aan Griekenland.

,,De AEX opent 1 punt lager. Wall Street zakte na het slot van de Europese markten weer wat weg. Het blijft afwachten op wat er met Griekenland gaat gebeuren en op een oplossing voor de begrotingscrisis in de VS. Het zal de komende dagen waarschijnlijk rustig blijven aangezien Wall Street donderdag is gesloten vanwege Thanksgiving Day en er vrijdag sprake is van een verkorte handelsdag'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Netherlands.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Nikkei eindigt met winst

De beurs in Tokio is woensdag met winst gesloten. De stijging werd aangevoerd door de grote Japanse exportbedrijven, die profiteerden van een goedkopere yen. Het uitblijven van een akkoord in Brussel over verdere steun aan Griekenland hield de winsten beperkt. De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 9222,52 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Overleg 'Griekenland' geëindigd zonder deal

Het overleg van ministers van Financiën van de 17 eurolanden over Griekenland is in de nacht van dinsdag op woensdag abrupt geëindigd.

De bewindslieden wisten geen akkoord te bereiken over de uitbetaling van de volgende termijn aan noodsteun en de verder te nemen acties om Griekenland weer op de rails te krijgen. Deze zogeheten eurogroep zal maandag weer bij elkaar komen, zo werd na afloop bekendgemaakt.