Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 37371 tot 37375
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Economie India groeit 5,3 procent

De Indiase economie is in het derde kwartaal met 5,3 procent op jaarbasis gegroeid. In het kwartaal daarvoor groeide de op twee na grootste economie van Aziƫ nog met 5,5 procent. Dat maakte de Indiase overheid vrijdag bekend.

De groei is hiermee weer terug op het niveau van begin dit jaar. In de periode januari-maart bereikte de economische groei het laagste niveau in 3 jaar tijd. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de groei nog 6,7 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

'Lagere opening AEX voorzien'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk licht lager openen. Ook de andere Europese beurzen doen een stapje terug nadat de graadmeters een dag eerder op bijna de hoogste standen van het jaar sloten. De aandacht is opnieuw gericht op de Verenigde Staten, waar de hoop op een begrotingsdeal weer wat is getemperd.

,,De AEX opent tot 1 punt lager. Het zal een stille vrijdag worden. Het is de laatste dag van de maand en de beurzen ogen alsof er niets aan de hand is. Onderliggend broeit er echter van alles. In de VS zijn de onderhandelingen over de fiscal cliff weer een stap teruggezet, in Duitsland wordt gestemd over de Griekse steun en de Griekse banken verzetten zich tegen vrijwillige medewerking aan het steunplan", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Voedselprijzen nog steeds hoog volgens Wereldbank

Hoge voedselprijzen lijken wereldwijd de norm te worden. Daarvoor waarschuwde de Wereldbank vrijdag.

De prijzen zijn weliswaar stabiel, maar wijken niet veel af van de recordprijzen uit 2008.

De organisatie waarschuwde dat armen de dupe worden, als de wereld al te gemakzuchtig omgaat met de hoge prijzen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Nikkei sluit positieve maand hoger af

De beurs in Tokio is vrijdag hoger gesloten. De stemming werd gesteund een sterker dan verwachte Japanse industriƫle productie en extra stimuleringsmaatregelen van de overheid. Ook zorgde een verzwakking van Japanse yen voor koerswinsten onder de exportbedrijven.

De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 9446,01 punten. De Japanse beurs won deze week 0,8 procent. In de maand november klom de Nikkei 5,8 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Japan pompt weer miljarden in economie

De Japanse regering pompt omgerekend circa 8,2 miljard euro in de economie. Dat meldden Japanse media vrijdag.

Het geld is bedoeld om groei te stimuleren in verschillende sectoren, zoals de zorg en landbouw. Het stimuleringspakket is twee keer zo groot als een eerder pakket van omgerekend ruim 4 miljard euro, dat in oktober werd aangekondigd.