Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37376 tot 37380
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Werkloosheid Italië op nieuw record

De werkloosheid in Italië is in oktober gestegen tot een nieuwe recordhoogte van 11,1 procent. Dat bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het nationale statistiekbureau ISTAT.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Belgische langetermijnrente opnieuw op laagterecord

De rente op Belgische obligaties met een looptijd van tien jaar is vanochtend gedaald naar 2,16 procent. Dat is het laagste peil sinds het ontstaan van de euro.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

'Griekenland moet terug naar de Drachme'

Griekenland moet weg uit de eurozone en weer terug naar de lokale valuta, de drachme. Die zal al snel de waarde van wc-papier innemen en dat zal dus veel pijn kosten, maar zo kan het land via de export de concurrentiepositie verbeteren en uiteindelijk weer opkrabbelen.

Dat zegt een meerderheid van de deelnemers aan de DFT peiling. Maar liefts 79% denkt dat het de beste keuze voor alle partijen is om de Grieken terug naar de drachme te laten gaan. Ongeveer de helft daarvan vindt zelfs dat de Hellenen helemaal uit de EU zouden moeten gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Duizenden banen weg bij Osram

Siemens schrapt 4700 banen bij zijn verlichtingsdochter Osram. Dat maakte het Duitse elektronicaconcern vrijdag bekend. De ingreep moet in 3 jaar tijd 1 miljard euro aan kostenbesparingen opleveren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Aantal uitzenduren daalt weer

Het totale aantal gewerkte uren door uitzendkrachten is in het derde kwartaal met 3 procent gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal. 

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een kwartaal eerder was nog sprake van een toename, na drie achtereenvolgende kwartalen van krimp.