Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 37376 tot 37380
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Nikkei eindigt met winst

De beurs in Tokio is woensdag met winst gesloten. De stijging werd aangevoerd door de grote Japanse exportbedrijven, die profiteerden van een goedkopere yen. Het uitblijven van een akkoord in Brussel over verdere steun aan Griekenland hield de winsten beperkt. De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 9222,52 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Overleg 'Griekenland' geëindigd zonder deal

Het overleg van ministers van Financiën van de 17 eurolanden over Griekenland is in de nacht van dinsdag op woensdag abrupt geëindigd.

De bewindslieden wisten geen akkoord te bereiken over de uitbetaling van de volgende termijn aan noodsteun en de verder te nemen acties om Griekenland weer op de rails te krijgen. Deze zogeheten eurogroep zal maandag weer bij elkaar komen, zo werd na afloop bekendgemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Japans handelstekort loopt verder op

Het Japanse handelstekort is in oktober verdubbeld tot 6,7 miljard dollar (ruim 5,2 miljard euro). Dat bleek woensdag uit officiele Japanse gegevens. Het tekort liep op vanwege de krimpende export naar Europa en het territoriale conflict dat Japan heeft met China.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Beleggen in oorlogstijd

De spanningen in de Gazastrook nemen met de dag toe. Beurzen kraken en aandelen staan onder druk. Hoe moet u beleggen in een vijandige omgeving?

De financiële markten trillen op hun grondvesten. Aandelen worden nog altijd in de uitverkoop geplaatst, niet enkel door het aanstormende probleem van de ‘fiscal cliff’ in de VS, of door de toenemende zorgen omtrent de economische ontwikkelingen in Europa en/of Azië, maar vooral door een nieuw onderdeel: het toenemende geweld in het Midden-Oosten. Niet in Libië, Syrië of Iran… ditmaal zit het conflict tussen de Joden en de Palestijnen in een enorme stroomversnelling.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

VS: Grootste wekelijkse toename spaargelden - on record

When one thinks of America, the word "savings" is likely the last thing to come into a person's head, for the simple reason that the vast majority of Americans don't save: recall that in September the personal savings rate dipped to 3.3%, the lowest since 2009 save for one month.

On the surface this makes sense: the average US consumer, tapped out, with more spending than income, has no choice but to max out their credit card, and eat into whatever savings they may have.